خطشکنان پشت خط حمایت
| نفیسه امامی|
این روزها همه از فداکاریهای پرستاران و کادر درمان بیمارستان ها می گویند، کسانی که به خط شکنان مبارزه با بیماری کرونا شناخته میشوند. شاید بروز این بحران بود که عمق و اهمیت کار پرستاران که با وجود همه سختی ها از حداقل ترین مزایا برخوردار بودند و حتی گاهی طبق مصوبات، حداقلها هم شامل شان نشد، مدیران و مسئولان را به فکر تامین تسهیلات لازم برای آنها کند. سالهاست نظام پرستاری از عدم تحقق خواستههای این قشر سخن گفته اما به جایی نرسیده است و شاید امروز زمان مطالبه جدی نیاز های این قشر زحمتکش باشد که با وجود عدم اختصاص هزار میلیارد تومان بودجه، مشتاقانه به فعالیت مشغولند. ضروری است که در این شرایط خاص و ویژه که چشم امید همه ما به کادر پرستاری است به وضعیت معیشتی، حقوقی و استخدامی آنها که طی سالیان گذشته نادیده گرفته شده جدیتر نگاه شود و مطالبات به حق آنان از سوی دولت پاسخ داده شود.
از سوی دیگر با شیوع ویروس کرونا سایه سنگینی بر کسب و کارهای مختلف انداخته شد و آنها را تحت تاثیر قرار داد. نگرانی ها بابت تامین هزینه های روزمره و از سوی دیگر پرداخت اقساط و بدهی های بانکی باعث شد تا مصوبه شورای پول و اعتبار برای صاحبان کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای کوچک اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که در این مدت متضرر شدند، تعویق سه ماهه اقساط از اسفند تا اردیبهشت را اعلام کند.
این بخشنامه گویای مساعدت بانک مرکزی بود با وام گیرندگانی که با مشکل بازپرداخت اقساط روبه رو بودند، اما به زعم بعضی از کارشناسان اقتصادی، بانک مرکزی میتوانست صنوف دیگری را که از خسارت این بیماری در امان نبودند را نیز شامل این بخشنامه نماید، کسب و کار هایی که در آستانه شب عید و ایام نوروز با گردش مالی ناچیزی روبهرو شدند و حتی توان پرداخت هزینه های جاری و روزمره خود در آن را ندارند چه برسد به اقساط تسهیلات بانکی که در صورت عدم پرداخت با جریمه نیز روبه رو میشوند.
در این میان به نظر می رسد یکی از صنوفی کهمی بایست در دستورالعمل بانک مرکزی درخصوص تحمیل اقساط بانکی مورد توجه قرار می گرفتند کارکنان نظام درمان کشور و پرستاران بودند که این روزها به واقع در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند. عزیزانی که به واسطه مشغله فراوان و درگیری هایی که این روزها در بیمارستان ها و مراکز درمانی دارند قطعا نمی توانند جز به فکر سلامتی مردم به امور دیگری فکر کرده و حتی پیگیر اقساط و معوقات بانکی و مالی خود باشند. این عزیزان سال هاست که به دلیل بی مهری هایی که در حوزه ها پرداخت حقوق و دستمزد داشته و آنگونه که بایسته و شایسته است حق شان ادا نشده متحمل خسران شده و امروز فرصت مناسبی است تا متولیان بهداشت و درمان کشور و از همه مهمتر دولت، در این زمینه پیشگام شده و حقوق حقه آنان را پرداخت نماید.
علی محمد آدابی رئیس سابق سازمان نظام پرستاری کشور در گفت و گو با «رسالت» بر اهمیت تجهیز کادر درمان در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گفت: با تلاش های کادر درمان آتش این بحران هر چه زودتر باید فروکش کند و در این مسیر نیروهای پزشکی و درمانی باید تجهیز و تقویت شوند. با استفاده از تجارب تلخی که با از دست دادن تعدادی از مردم داشتیم، ضرورت تقویت بیشتر امکانات و
استاندارد سازی منابع برای پرستاران و کادر پزشکی بیشتر احساس می شود.
وی افزود: در صورتی که ما از نظر امکانات دچار مشکل و ضعف باشیم پرستاران که خط شکنان مبارزه با بیماری کرونا هستند، فرسوده شده و کارایی آنها کاهش پیدا میکند. چنانچه خط مقدم مبارزه با بیماری هم بشکند، امواج بلا در سطح جامعه انتشار پیدا می کند و شاهد تلفات بیشتری خواهیم بود.
آدابی در تشریح مشکلاتی که پرستاران کشور با آن روبه رو هستند، بیان کرد: چالش هایی که پرستاران با آن مواجه اند، زخمی قدیمی است که بارها درباره آن صحبت شده، اما هیچ تصمیم عاجلی از سوی مدیران و مسئولان گرفته نشده است. یکی از مشکلات اصلی این قشر، ایجاد اختلاف طبقاتی فاحش بعد از اجرای ناسالم طرح تحول سلامت بود که در میان کادر درمان به وجود آمد.
رئیس سابق سازمان نظام پرستاری افزود: پرستاری که حق زحمات خود را با تأخیر دریافت می کند و یا گاهی اصلا دریافت نمیکند، با چه انگیزهای میتواند به بیماران سرویس دهد. ما بارها اختلاف دریافت دستمزدها را تذکر دادیم، اما هیچ تصمیمی در این مورد اخذ نشد.
آدابی با اشاره به مشکلات معیشتی پرستاران افزود: در حال حاضر که ما روزهای پایانی سال را می گذرانیم پرستاران زیادی با وجود شیوع بیماری با مشکلات معیشتی روبه رو هستند و بعضی از آنها یک هفته یا بیشتر نتوانستند به منازل خود برگردند. در این شرایط باید تأمین اعتبار های خاص توسط دولت صورت بگیرد تا نیازهای این قشر از کادر درمان در شرایط بحرانی امروز رفع شود. تیم درمان زمانی میتواند موفق باشد که با آنها همکاری صورت گیرد در غیر این صورت موفقیتی نخواهیم داشت.
رئیس بیمارستان شهید صدوقی یزد نیز درباره قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که سال ها بلاتکلیف مانده است گفت: این قانون ۱۳ سال قبل به تصویب رسید، اما به دلیل عدم همراهی دولت و عدم پیگیری نمایندگان مجلس اجرایی نشد و همواره توپ به زمین بیمه ها و سایر ارگان های دیگر انداخته شد. اعتبار قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری دو هزار میلیارد تومان برای بیش از ۱۳۰ هزار پرستار در نظر گرفته شده که با توجه به این تعداد بالا از پرستاران اعتبار زیادی محسوب نمی شود، اما عدم اجرای این قانون بعد از سیزده سال بیشتر به طنز و فکاهی شباهت پیدا کرده است.
آدابی اضافه کرد: پرستار هم مانند دیگر انسانها نیاز به امکانات و رفاه و مسکن دارد و این حق معمول این قشر زحمتکش به حساب می آید، اما تسهیلاتی که به پرستاران تعلق گرفته می شود، شامل حداقل ترین هاست.
وی با تقدیر از مقام معظم رهبری در شهید خدمت دانستن جان باختگان پرستار در مبارزه با کرونا گفت: این اقدام بسیار خوبی بود که برای درگذشتگان پرستار در نظر گرفته شد و شامل خدماتی می شود که بنیاد شهید به خانواده های شهدا ارائه می کند و این نشاندهنده قدردانی از جان باختگان است.
سیدکمال سیدعلی معاون سابق ارزی بانک مرکزی و مدیرعامل سابق صندوق ضمانت صادرات ایران هم در گفتوگو با «رسالت» درباره بخشنامه بانک مرکزی در تعویق پرداخت اقساط بانک ها، گفت: طبق این بخشنامه قرار است این اقساط با مهلتی که بانک ها ملزم به دادن آن شده اند، بعد از سه ماه پرداخت شود و در صورت عدم پرداخت هیچ جریمه و دیر کردی برای آنها در نظر گرفته نشود.
وی با اشاره به بودجه دولت برای مقابله با بیماری کرونا گفت: دولت ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای مقابله با ویروس کرونا تخصیص داده است کهمیتواند با اختصاص بخشی از این بودجه معوقات، حقوق و مزایای پرستاران را در اولویت پرداخت قرار دهد و از این طریق به ایجاد انگیزه در این قشر کمک کند.
پرستاران , پزشکان , کرونا , نفیسه امامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.