پاسکاری طلا و ارز
نرخ ارز و طلا در روزهای اخیر با نوسانات زیادی مواجه شده است که به گفته برخی از کارشناسان تغییر قیمت جهانی طلا و نرخ ارز، علت افزایش قیمت طلا و سکه است. البته ورود ویروس کرونا به کشور و کاهش مبادلات با چین و همچنین قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF را نیز میتوان از دلایل این افزایش ناگهانی دانست. قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد ۵ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم ۵ و ۷۳۰ هزار تومان است. همچنین قیمت نیمسکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و ربعسکه یکمیلیون و ۸۱۰ هزار تومان و قیمت سکه گرمی ۹۶۰ هزار تومان است. قیمت طلای ۱۸ عیار گرمی ۵۹۱ هزار و ۷۰۰ تومان ارزشگذاری شده است همچنین در بازار قیمت طلای ۲۴ عیار ۷۸۸ هزار و ۹۰۰ تومان و قیمت هر مثقال طلا ۲ میلیون و ۵۶۲ هزار تومان است. ضمن اینکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی باقیمت ۱۶۴۴ دلار معامله میشود.
«رسالت»دراینباره با رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور و یکی از کارشناسان اقتصادی گفتوگو میکند.
*کاهش رشد اقتصاد جهانی به دلیل شیوع بیماری کرونا در چین است
محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به افزایش قیمت طلا و ارز در روزهای اخیر بیان کرد: «نوسانات بازار ارز به دو عامل بستگی دارد. اولین عامل قیمت جهانی طلا است که با توجه به رشد اقتصادی بازارهای بینالمللی و افزایش تقاضا در بازارهای جهانی باعث بالا رفتن قیمت جهانی طلا شده است. بهطوریکه در طول یک هفته گذشته هر اونس طلا ۶۰ دلار افزایش قیمت داشته است.»
وی افزود: «عامل دوم قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF است که علت افزایش نرخ ارز است. بهطور طبیعی قیمت طلا و سکه از دو عامل قیمت جهانی و نرخ ارز تأثیر میپذیرد. در بازار داخلی نیز قیمت ارز افزایش و دلیلی برافزایش قیمت سکه داشته است و به بالاترین قیمت خود یعنی ۵۸۸۰۰۰۰ تومان رسیده است اما نمیتوان بهطورقطع اعلام کرد که آیا این نوسانات مقطعی خواهد بود یا خیر.»
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور در پایان تأکید کرد: «افزایش قیمت طلا در ایران ارتباطی به شیوع بیماری کرونا در چین ندارد افزایش قیمت طلا و ارز در ایران به نوسانات و کاهش ۲ درصدی رشد اقتصاد جهانی بوده است اما نمیتوان با اطمینان اعلام کرد که این نوسانات هیجانی و روانی است.»
* بانک مرکزی با مدیریت نرخ ارز میتواند نوسانات را کنترل کند
همچنین آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی با اشاره به نوسانات نرخ ارز در گفتوگو با «رسالت» بیان کرد که نوسانات نرخ ارز چند علت تکراری دارد، که هرچند وقت یکبار یک عامل ضعیف و دیگری قوی میشود. نخست بانک مرکزی است که با مدیریت نرخ ارز میتواند این نوسانات را کنترل کند. بانک مرکزی که تاکنون توانسته باوجود تحریمها بازار ارز را کنترل کند ، قابلقبول نیست که اکنون قادر به انجام چنین کاری نباشد. پس به نظر میرسد این نوسانات از مدیریت نامناسب بانک مرکزی نشئت میگیرد.
وی افزود: «این نوسانات ارزی باوجود قرار گرفتن کشور در لیست سیاه FATF را میتوان هیجانات بازار دانست. زیرا کشور همیشه در لیست سیاه تحریمی بوده اما بهطور رسمی اعلامنشده بود. بنابراین فرصتطلبی که در این زمان وجود دارد تنها این موضوع را در برمیگیرد که بانک مرکزی مدیریت بازار را رها کرده و حتی در صرافیها خود نیز قیمت را افزایش داده است و این سؤال پیش میآید که آیا بانک مرکزی زیر نظر بازار است یا بازار زیر نظر بانک مرکزی.»
این کارشناس اقتصادی در پایان تأکید میکند بانک مرکزی برای نشان دادن هیجانی بودن این موضوع کاهش مختصری را ایجاد خواهد کرد. اما با نزدیک شدن به سال جدید بهانهای برای افزایش داریم و اینگونه مسائل بسیار برای اقتصاد کشور مضر است که به هر بهانهای نتوان نرخ ارز را کنترل کرد .در هیچیک از کشورهای دنیا نرخ ارز با اتفاقات داخلی و خارجی تغییر نمیکند و اگر بانک مرکزی اراده کند میتواند این نرخ را ثابت نگه دارد.
با این اوصاف باید منتظر نوسانات و هیجانات بازار بمانیم تا مشخص شود این بازی افزایش تقاضا و کاهش عرضه چه زمانی به پایان میرسد.
روزنامه رسالت , طلا , قیمت جهانی طلا , قیمت طلا , نرخ ارز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.