مداخله الیزه در امور داخلی ایران
| گروه سیاسی|
اخبار شنیدهشده حاکی از آن است که وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای، پرتاب ماهواره توسط ایران را در تضاد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیف و بیان کرده است که ایران نمیتواند فعالیتهایی ازجمله شلیک موشک مرتبط با موشکهای بالستیک دارای توانایی حمل سلاح اتمی را انجام دهد، زیرا موشکهای ایرانی برای حمل سلاحهای هستهای طراحی نشدهاند. آنها مدعی شدهاند که پرتاب ماهواره «ظفر» و همچنین رونمایی از موشک بالستیک تازه ایران، برخلاف تعهدات ایران است و ثبات منطقهای را تضعیف و بر امنیت اروپا تأثیر میگذارد.
«رسالت» در بررسی این موضوع به گفتوگو با نصرالله تاجیک، دیپلمات سابق و کارشناس مسائل بینالملل پرداخت.
*صدور بیانیه فرانسه، مداخله در امور داخلی ایران و منطبق با قطعنامه ۲۲۳۱ نیست
نصرالله تاجیک، دیپلمات سابق و کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با «رسالت» بیان کرد: «صدور چنین بیانیهای از سوی وزارت خارجه فرانسه علیه ایران مصداق کامل دخالت در امور داخلی ایران است، بیانیه فرانسه بر قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل تنظیم شد درحالیکه آن قطعنامه بحث موشکهای بالستیک برای حمل سلاح اتمی است. با این کار درمییابیم که چنین دغدغهای همراه با ترس از فناوری ایران را دارند اما هیچ وجاهت سیاسی و حقوقی برای این مداخله وجود ندارد.»
وی افزود: «بحث فناوری ایران چه برای مسائل پزشکی و چه برای مسائل کشاورزی یا صنعتی نمونه فعالیتی است که تمامی کشورها آن را انجام دادهاند و ایران نیز در این مسئله محق است، اگر ما کنوانسیونی تحت عنوان کنوانسیون ماهوارهای داشتیم و در آن استانداردهای لازم را رعایت نکرده بودیم. بهطور مثال بهجای استفاده از سوخت مایع از سوخت دیگری استفاده میکردیم یا سایر مسائل اینچنینی. آنوقت صدور این بیانیه باوجوداین تخلف؛ درست و بجا بود.»
*اقدام ایران از منظر روحیه علمی و قدرت بینالمللی، گامی مثبت است
او همچنین ادامه داد: «اکنون هیچ کنوانسیونی دراینباره وجود ندارد و این حق قانونی ایران است که از فناوری خود که با تلاشهای فراوان بومیسازی کرده است، استفاده کند زیرا این موضوع یک دستاورد علمی برای کشور است اگرچه در همین مقطع تاکنون ۴ مرحله صورت گرفته و بهطور ۱۰۰ درصد
موفقیتآمیز نبوده اما ازنظر روحیه علمی و قدرت بینالمللی، گامی مثبت است.»
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: «اینکه چنین حقی در نگاه آنها تبدیل به موشک بالستیک شود بهاصطلاح قصاص قبل از جنایت است و تفکر بر اینکه ایران ممکن است در آینده از این ماهواره با عنوان موشک بالستیک استفاده کند، وجاهت خوبی ندارد. البته چنین مداخلاتی به شرایط داخلی و بینالمللی ایران نیز برمیگردد.»
وی افزود: «با صدور این بیانیه برخی کشورها ازجمله کشورهای اروپایی درصدد حمایت از فرانسه برآمدند، اما آنچه اهمیت دارد این است که چنین اقدامی حق ذاتی ایران است و میتواند از این فناوری استفاده مشروع و بدون ضرر کند. این اقدامها برای توانمندسازی نیروی کشور است و هیچکس هم با آن مخالف نیست زیرا در راستای این اقدامها هیچکس آسیب و به هیچ بخشی ضرر وارد نمیشود. بنابراین بهصراحت میتوان گفت که فرانسه حق اظهارنظر در چنین مسئلهای را نداشت.»
* ایران بهموجب تهدید و مداخلهها ناچار به تقویت بنیه دفاعی کشور است
این دیپلمات سابق همچنین خاطرنشان کرد: «فرض بر اینکه این موشکها بعدها تبدیل به موشکهای بالستیک و حمل کلاهکهای هستهای شود بازهم وجهه بدی ندارد، بیشک کشوری که دائم با تهدیدهای مختلف روبهرو میشود و جنگی ۸ ساله را نیز پشت سر گذاشته است به دنبال افزایش توانمندیهای خود خواهد بود، آنهم باوجود اینکه اکنون آمریکا نهتنها در حوزه امنیت ملی ما وارد میشود بلکه در مرزهای اطراف ما نیز حضور پیدا میکند.»
تاجیک در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد: «ایران بهموجب تمام این تهدیدها و مداخلهها ناچار به تقویت بنیه دفاعی کشور است و اظهارنظر دراینباره حق هیچ کشوری ازجمله فرانسه نیست و تطبیق این امر با قطعنامه ۲۲۳۱ بهطور کامل اشتباه است، زیرا آن بحث موشکهای بالستیک با حمل کلاهکهای هستهای است و هیچ ربطی به موشکهای ماهوارهای و اقدام ایران ندارد.»
فرانسه , ماهواره ظفر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.