دولتها و مجالس اسلامی برای حل مشکل شیخ زکزاکی گام بردارند
|راضيه فراهاني|
طي ساليان گذشته دولت نيجريه عليه شيعيان در اين کشور رويکرد وحشيانهاي را در دستور کار خود قرار داده است. نخستين اقدام اين دولت مربوط بهروز قدس سال ۹۳ است. نظاميان اين کشور به راهپيمايي مسالمتآميز شيعيان حمله و حدود ۳۰ نفر از راهپيمايان که ۳ نفر از آنان پسران شيخ ابراهيم زکزاکي بودند را به شهادت رساندند. پسازاين حادثه ناگوار بار ديگر نظاميان رژيم نيجريه در عاشوراي ۹۳ مجدد به عزاداران حسيني هجوم برده و عده ديگري را به شهادت رساند. اقدامات دلخراش دولت نيجريه همچنان ادامه داشت تا آنجایي که اين کشتار به بيش از ۲ هزار نفر رسيد. اواخر ماه صفر مصادف با ۲۱ و ۲۲ آذر سال ۹۴ بود که ارتش نيجريه به حسينيه بقيهالله شهر زاريا در مرکز شيعيان نيجريه يعني محل اقامت رهبرشان حمله کرد. در اين حمله شيخ زکزاکي و همسرش زخمي و دستگير شدند و علي از پسران زکزاکي و نيز يار نزديک، جانشين و معاون وي يعني شيخ محمد محمود توري و مصطفي سعيد، ابراهيم عثمان و جمي گليما از رهبران حرکت اسلامي در ميان ۲ هزار نفر ديگر از شيعيان به شهادت رسيدند، لازم به ذکر است، براثر اين حمله حدود ۸۰۰ نفر مفقود شدند. اين کشتار دولت نيجريه در حالي اتفاق افتاده است که هيچ خبري از گزارشگران حقوق بشري اروپايي و آمريکايي وجود ندارد تا صداي اعتراض مردم اين کشور را به گوش جهانيان برساند.
چندي پيش صفحه توئيتري منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب پستي را درباره رهبر جنبش اسلامي نيجريه منتشر کرد. در اين پست آمده است: «در نيجريه چرا براي آن شيخ مصلحِ تقريبيِ مؤمن [شيخ زکزاکي] اينجور فاجعهآفريني ميکنند و حدود هزار نفر از مردم دوروبر او را به قتل ميرسانند و ۶ فرزند او را طي دو سال به شهادت ميرسانند؟ چرا دنياي اسلام در مقابل اين فجايع ساکت ميمانَد؟» دبير کل سابق مجمع جهاني اهلبيت(ع) دراينباره با «رسالت» گفتوگويي داشته که در ادامه مشروح آن را ميخوانيد.
حجتالاسلاموالمسلمين محمدحسن اختري، دراينباره به «رسالت»گفت: «نگرانيها حول حوادث در نيجريه و وضعيت شيخ زکزاکي يکي از مصيبتها و مشکلات بزرگي است که در جهان اسلام شاهد هستيم. جامعه اسلامي و بهاصطلاح جهان اسلام ازنظر سياسي، اجتماعي و فرهنگي امروزه هيچگونه واکنشي نسبت به اين حوادث از خود نشان نداده است.»
وي ادامه داد: «با توجه به اينکه سازمان بزرگي با عنوان همکاري اسلامي که بيش از ۵۶ کشور اسلامي در آن عضو هستند، تشکيلشده است و ميتوانند در بسياري از مسائل بهحکم شرع مقدس اسلام، قوانين و ضوابط بينالملل در حل چنين مسائلي تأثيرگذار باشند اما متأسفانه هيچ حرکتي انجام ندادهاند.»
دبير کل سابق مجمع جهاني اهلبيت(ع) تصريح کرد: «حدود ۳ سال است که بحث شيخ زکزاکي از مشکلات پيش روي جامعه اسلام است. ۶ فرزند وي شهيد شدهاند، شيخ زکزاکي و همسرش با توجه به اينکه با بيماري دستوپنجه نرم ميکنند، در زندان به سر ميبرند اما دولت نيجريه حاضر به آزادي آنها نيست.»
اختري با اشاره به اينکه بيش از يک سال است که شيخ زکزاکي و همسرش تحت نظر و ممنوعالملاقات هستند، تصريح کرد: «با اين احوال تنها اقدامات جزئي از گوشه و کنار براي کمک و معالجه وي انجامشده است.»
وي با اشاره به مظلوميت مردم مسلمان نيجريه و شيخ زکزاکي افزود: «دنياي اسلام داراي امکانات و ظرفيتهاي متعددي است که ميتوان با استفاده از آنها براي کمک به اين شيخ عالم گام برداشت. نخست ميتوان به دولتهاي مسلمان اشاره کرد چراکه آنها با تشکيل جلسات متعدد و فشار بر دولت نيجريه ميتوانند خواستار آزادي و معالجه شيخ زکزاکي شوند. همچنين رؤساي مجالس کشورهاي اسلامي نيز ميتوانند با تشکيل جلسات متعدد دست در دست هم دهند و خواستار آزادي اين شيخ شوند.»
دبير کل سابق مجمع جهاني اهلبيت(ع) تصريح کرد: «مجلسهاي کشورهاي اسلامي همچنين ميتوانند با تشکيل کميتهاي، گروهي را مکلف براي پيگيري وضعيت شيخ زکزاکي و پيروان اين شيخ کنند تا هرچه زودتر مشکلات آنها حلوفصل شود.»
اختري گفت: «دولت نيجريه به ۱۵ ميليون طرفدار شيخ بزرگ ميگويد، تروريست! مگر ميشود در کشوري که ۱۵ ميليون نفر بهعنوان مجموعه اسلامي در حال فعاليت هستند گفت تروريست؟ در اين ميان بايد در نظر داشت که مفتيها، مجالس و شوراهاي علماي کشورهاي اسلامي و مراجع ديني کشورهاي اسلامي ميتوانند بهعنوان وظيفه ديني دولت نيجريه را تحتفشار قرار داده و با تشکيل گروهي از اين عالم مظلوم دفاع و از کشت و کشتار جلوگيري کنند.»
وي همچنين افزود: «ما به مجامع بينالمللي نامهاي نوشتيم تا براي حل مشکل نيجريه اقدام کنند اما شاهد سکوت سازمان بينالملل در مقابل اين فاجعه هستيم. سازمان حقوق بشر، در برابر اين اقدامات عليه شيخ زکزاکي تاکنون هيچ اقدامي انجام نداده است، در اين ميان برخي بيانيهاي صادر در دفاع از شيخ زکزاکي صادر کردهاند اما اين بيانيهها نيز هيچ نتيجهاي نخواهد داشت چراکه آنها بايد بهطورجدي به اين مسئله ورود پيدا کنند وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران نيز در اين زمينه اقدامات خوبي انجام داده اما هنوز هيچ نتيجهاي عايدش نشده است. در کشور ما نيز هر سه قوه با توجه به فعاليت خودشان ميتوانند ابتکار عمل داشته باشند و هيئتهايي براي رسيدگي به اين موضوع به نيجريه بفرستند.»
دبير کل سابق مجمع جهاني اهلبيت(ع) بابيان اينکه اميد است تا تمام دنيا براي حل اين موضوع گام بردارند، گفت: «لازم به ذکر است براي پرداختن به اين مسئله نياز به حل مسائل از راههاي سخت نيست بلکه ميتوان با استفاده از امکانات فضاي مجازي نيز دولت نيجريه را تحتالشعاع قرارداد. هر شخصي در هرجايي ميتواند با استفاده از امکانات و ظرفيتهاي موجود به کمک اين اشخاص و بزرگان رفته و از آنها دفاع، حمايت و پشتيباني کند تا از اعمال ظلم بر آنها جلوگيري شود.»
وي در پايان گفت: «ما نبايد اجازه دهيم تا دولتها اينگونه جامعه خود را تحتفشار قرار دهند. انتظار ميرود تا مؤسسات و مجموعههاي بينالمللي و حقوقي دستبهدست يکديگر دهند و در حل مسئله شيخ زکزاکي گام بردارند.»
دولت نیجریه , راضیه فراهانی , شیخ زکزاکی , محمدحسن اختری , نیجریه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.