بهارستانیها بهصف شدند
|راضيه فراهاني|
روز موعود فرا رسيد. طبق اطلاعرسانيهاي وزارت کشور طي ماههاي اخير امروز ۱۰ آذرماه ۹۸ کانديداهاي انتخابات مجلس براي ثبتنام در اين دوره، مبارزه ميان کانديداهاي مجلس آغاز و تا پايان وقت اداري ۱۶ آذرماه ادامه دارد. نکته قابل توجه آنجاست که بسياري به عملکرد مجلس دهم بسيار انتقاد داشتند چراکه اين مجلس در جهت رفع نيازهاي مردم گام مهمي نتوانست بردارد و همين موضوع باعث شد تا برخي از خالي شدن نمايندههاي اين دوره و جايگزين شدن نمايندههاي جديد سخن گويند. برخي کارشناسان معتقدند با توجه به شرايط سخت اقتصادي و تحريمي که کشورمان قرار دارد نمايندگان بايد در مجلس آينده موضوع مقاومت را پيشه راه خود قرار دهند تا بتوانند هرچه بهتر اين مسير را رد کرده و نيازهاي مردم را در حوزههاي مختلف به ويژه اقتصادي رفع کنند.
جمال عرف، معاون سياسي وزير کشور و رئيس ستاد انتخابات صبح روز گذشته (شنبه، ۹ آذر) در نشست خبري، با بيان اينکه فرآيند انتخابات وارد مرحله اجرايي شده است و از ۱۰ ارديبهشت سال جاري زنگ انتخابات به صدا درآمده، گفت: «نزديک به ۲ هزار نفر از فرمانداران و بخشداران مستقل را آموزش دادهايم، همه مراحل حقوقي آموزش داده شده است.» وي ادامه داد: «درباره احراز هويت افراد با شوراي نگهبان در شعب بهصورت الکترونيکي به جمعبندي رسيديم همين هم در راستاي الکترونيکي شدن انتخابات قدم خوبي است.» عرف درباره وجود اختلاف نظر بين شوراي نگهبان و دولت گفت: «با شوراي نگهبان جلسات مختلفي داريم وزير با دبير شوراي نگهبان، بنده با معاون اجرايي و هم آقاي موسوي با مديران کل شوراي نگهبان جلسات متعددي برگزار ميکنيم و همه روي رعايت قانون اتفاق نظر داريم. توصيه اين است با توجه به شرايط امروز، با نگاه انبساطي وارد شويم. قانون اعلام کرده چهار مرجع ميتوانند نسبت به سابقه داوطلبان نظر دهند همين چهار مرجع نظر دهند و نظر دهي خارج از ۴ مرجع نباشد. در چارچوب قانون تکليف ما مشخص است.»
به دنبال اين موضوع «رسالت» گفتوگويي با دو نماينده مجلس از دوره دهم داشته که در ادامه ميخوانيد.
* احتمال تکرار ۲۵ درصدي مجلس کنوني
يک عضو هيئترئيسه مجلس معتقد است: «افرادي که مصمم هستند تا سکانداري، وکالت و نمايندگي مردم را بپذيرند و کانديداتوري خود را در انتخابات پيش رو اعلام کنند بايد داراي شرايط خاصي باشند چراکه شرايط کشور هماکنون متفاوت از گذشته است.» اکبر رنجبرزاده در ادامه به «رسالت» گفت: «شرايط جنگ اقتصادي را بر کشورمان تحميل کردهاند. نظام جمهوري اسلامي ايران نيز بايد از اين گردنه صعبالعبور با اراده، پشتوانه ملت و توکل به خدا عبور کند بنابراين نياز است تا نمايندگان مجلس نيز با از خود گذشتگي براي رفاه و آسايش مردم همچنين عبور از اين گردنه صعبالعبور تلاش بسيار انجام دهد.»
اين نماينده مجلس در ادامه افزود: «افرادي بايد براي انتخابات مجلس کانديد شوند که باورشان راه نجات کشور باشد و در دوگانههاي ترديد قرار نگرفته باشند چراکه اگر نمايندهها دچار دوگانه ترديد شوند با توجه به جنگ اقتصادي که بر ايران تحميل شده است نميتوانيم به بالاي قله برسيم.»
وي با تأکيد بر اينکه افرادي که داراي دوگانه ترديد هستند نبايد در انتخابات مجلس کانديد شوند، تصريح کرد: «افرادي که مصمم به ادامه مقاومت در برابر طراحهاي جنگ اقتصادي هستند بايد در اين راه گام برداشته و با سختي، فشار، برنامهريزي دقيق، ايثار، از خودگذشتگي و عملکرد جهادي کار را به سرانجام برسانند يعني يک تيم قوي، مصمم و جدي بايد در مجلس آينده حضور پيدا کنند، اگر فردي داراي چنين توصيفاتي نيست نبايد وارد اين ميدان شود.»
رنجبرزاده تصريح کرد: «افرادي که نگاهشان به دنبال هدايتگرهاي خارج از مرزها و اميدشان به افراد خارج از کشور است نه تنها نميتوانند براي کشور گام بردارند بلکه براي خودشان نيز دردسر ايجاد ميکنند. زماني که فرماندهان نظامي به جبهه ميرفتند نگاهشان تنها فداکاري، ايثار، شهادت و شهامت بود بنابراين در نگاه مجلس و دولت آينده بايد اعتقاد و باور وجود داشته باشد. افرادي که داراي چنين شرايطي نيستند بهتر است در اين انتخابات حضور پيدا نکنند.»
عضو هيئترئيسه مجلس در پاسخ به اين سؤال که تاچهاندازه تصور ميکنيد نمايندههاي کنوني موفق به ورود به مجلس آينده خواهند شد، گفت: «اين موضوع بستگي به نگاه مردم منطقه و نماينده مورد نظر است. اگر نمايندهها به درستي به مردم کمک کرده باشند دوباره در مجلس جايگاه خود را به دست خواهند آورد. بنابراين بايد گفت تصميمگير اصلي در اين ميدان مردم هستند اما به طور کل بايد بگويم شايد از اين مجلس ۴۰- ۲۵ درصد دوباره تکرار شوند.»
* نمايندههاي کنوني رأي خوبي کسب ميکنند
اما در مقابل يک عضو کميسيون اجتماعي در مجلس معتقد است: «به طور حتم اشخاص در انتخابات پيش رو بسيار مؤثر هستند اما ساختار و مدل اداره کشور در اين ميان مؤثرتر است.» .» رضا شيران خراساني در ادامه به «رسالت» گفت: «با توجه به روند فعلي مجلس که نمايندگان بالاجبار به فعاليتهاي محلي ميپردازند تا اقدامات ملي بايد گفت اين موضوع يک آفت بزرگي براي کشور است. اگر نمايندهها تنها به کارهاي ملي بپردازند و از کارهاي محلي غافل شوند، در نتيجه نتوانند نيازهاي مردم را پاسخ دهند در رأيآوري طي دوره بعد با مشکل روبهرو ميشوند.»
نماينده مردم مشهد و کلات در مجلس تصريح کرد: «اگر نمايندهاي قصد داشته باشد تا به وظيفه اصلياش يعني قانونگذاري بپردازد به طور قطع نميتواند به نيازهاي محلي رسيدگي کند. رسيدگي به نيازهاي محلي از کارهاي قوه مجريه است که قوه مقننه تنها ناظر بر اين نهاد است فلذا اگر يک ناظري بخواهد با اقتدار بر فعاليتهاي دولت نظارت کند راه به جايي نخواهد برد.»
وي با اشاره به اينکه پيروز نشدن در انتخابات به معناي بيلياقتي نيست، ادامه داد: «اميدوارم افرادي که در شأن مجلس هستند بتوانند در اين ميدان پيروز شوند. مجلسي که از اختيار و ظرفيت محدودي برخوردار است و حتي نميتواند درباره نرخ بنزين نظر خود را ارائه دهد و تصميم بگيرد چه توفيقي ميتواند داشته باشد؟ در حال حاضر کشور در شرايط سخت اقتصادي قرار دارد و طبيعي است که از نظر عموميت اين دستگاه قضاوت شود و ما هم از اين قضاوت حق را به مردم ميدهيم. در کل به نظر من نمايندههاي کنوني رأي خوبي در انتخابات آينده کسب خواهند کرد.»
انتخابات مجلس , راضيه فراهاني , مجلس , وزارت کشور
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.