اقناع عباد
با گذشت چند روز از اعلام نرخ هاي جديد بنزين و فروکش کردن برخي ناآرامي ها، سخنگوي دولت، به جاي آن که در مقام عذرخواهي ظاهر شده و توضيح دهد که چرا طرحي با اين درجه از اهميت، اين قدر ضعيف اطلاع رساني شده است، طلبکارانه گفته است که «ما از پيش اقناع کرده بوديم» و اضافه کرده که «تعجب مي کنم که چطور برخي بزرگان انتقاد مي کنند». حال که چند روز از ابتداي ماجرا گذشته، جدا از مسائل اقتصادي، اگر صرفا بخواهيم به نحوه اطلاع رساني دولت بپردازيم، تمام اشکالات زير، روي ميز است و قاعدتا مسئولان دولت و به ويژه جناب سخنگو براي آن جواب قانع کننده اي داشته باشند.
يک. عقل حکم مي کند که موضوعي با اين ميزان از اهميت و اين درجه از تاثيرگذاري بر زندگي عموم مردم، از همان ابتدا توسط شخص رئيس جمهور يا مسئول ارشدي که مردم او را مي شناسند، اعلام شده و تشريح شود، نه آن که مديران مياني و در اطلاعيه ها و بيانيه ها اطلاع رساني شود.
دو. چنين موضوعي بايد از پيش اعلام شود و حتي اگر قرار نيست زمان دقيقش مشخص شود(که آقايان چنين استدلالي دارند)، حداقل مشخص باشد که گران کردن بنزين در افق کاري دولت وجود دارد تا جامعه چنين دچار شوک در نيمه شب نشود.
سه. شب ميلاد پيامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) براي اعلام چنين موضوعي، انتخابي بسيار بي سليقه است و به نظر نمي رسد مسلماني، در اين زمينه ترديدي داشته باشد. حال چگونه است که دولت محترم، اين شب را انتخاب کرده است؟
چهار. شيوه مواجهه دولت با موضوع پس از آغاز اعتراضات، بدتر از نحوه عمل دولت پيش از اعلام ماجراست. دولت از همان ابتدا، فضا را به سمتي برد که نشان دهد گران کردن بنزين، تصميم تمام ارکان نظام است، گويي خود اعتماد به نفس لازم براي دفاع از اين تصميم را ندارد و به دنبال شريک جرم مي گردد.در چند روز اول ناآرامي ها، کمتر شاهد موضع غلط از سوي مسئولان بوده ايم، اما حالا که تا حدي آب ها از آسياب افتاده، سخنگوي دولت به جاي آن که پاسخگو شود، طلبکار شده است.
علي ربيعي، سخنگوي دولت اخيرا طي گفتوگويي با صداوسيما در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چرا دولت قبل از افزايش قيمت بنزين اطلاعرساني نداشت و مردم را قانع نکرد؟ گفت: اقناع سازي درباره افزايش قيمت بنزين از چند سال قبل انجام شده بود و تعجب ميکنم چرا برخي بزرگان انتقاد ميکنند که چرا ما در موضوع افزايش قيمت بنزين اقناع سازي انجام نداده ايم.
سخنگوي دولت افزوده است: يکي دو نفر از بزرگان هم ديدم چنين حرفي زده بودند و اينجا بحث دو قسمت است يکي اينکه چرا اعلام نکرديم که فلان تاريخ گران ميشود و يکي اينکه آيا درخصوص گران شدن حاملهاي انرژي و حذف يارانهها صحبتي نکرده بوديم؟ چندين بار خودم در اين خصوص و در بحث حذف يارانهها صحبت کرده ام و سناريوهاي مختلفي نيز مطرح شد و بارها اصلاح ساختار اقتصادي را منوط به حذف يارانهها دانسته بوديم و اقتصاددانان بزرگ نيز نامه نوشته و علاج بيماري اقتصادي ايران را حذف يارانهها خوانده بودند.»
مردم دقت نکردند، اما نخبگان دقت داشتند!
ربيعي همچنين گفته است: بحث پيرامون اينکه قيمت حاملهاي انرژي بايد به فوب خليج فارس برسد بحث تازهاي نيست و مدتهاست صورت ميگيرد، اما مردم، چون تصوري از آثار اين تصميمات نداشتند دقت نکردند، اما نخبگان به اين موضوع دقت داشتند.
مگر ميتوانستيم بگوييم فلان ساعت بنزين گران ميشود؟
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چرا اعلام نکرديد فلان ساعت بنزين گران ميشود و چرا يک شبه اين کار انجام شد؟ گفت: مگر ميتوانستيم بگوييم فلان ساعت بنزين گران ميشود؟ مگر سالهاي قبل خانههايي را نديديد که به دليل انباشته کردن بنزين آتش گرفت و مگر آن صفهاي طولاني و آتش سوزيها را نديديم؟ اين تصميمي ملي بود و ما بايد کاري ميکرديم که بنزين از پمپ بنزينها به خانهها منتقل نشود و اگر زمان آن از قبل اعلام ميشد خيليها هرچه امکانات در مناطق مرزي داشتند براي دو ريال سود بيشتر جمع ميکردند و به فکر قاچاق آن ميافتادند.
سخنگوي دولت با اشاره به اينکه اقناع سازي درخصوص افزايش قيمت بنزين از دو سال پيش انجام شده است، افزود: البته اين طرح موافق و مخالف دارد، اما بحث يارانههاي پنهان در انرژي موضوع مهمي است و حتي تلويزيون نيز بارها درباره حذف آن بحث کرده است.
ربيعي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چرا اين اتفاق پلکاني صورت نگرفت؟ گفت: از دولت يازدهم اين بار سوم است که قيمت بنزين افزايش پيدا ميکند و نظرات مختلفي بود يک نظر اين بود که قيمت ۵ هزار تومان شود و نظر ديگر اين بود که قيمت بنزين به حدود ۷ هزار تومان برسد و قيمت آب و برق و گاز هم افزايش يابد و در قبال آن پول بيشتري به مردم بدهيم و يک نظر هم اين بود که قيمت ۲ هزار تومان باشد و سهميه هم برداشته شود، اما ما هرکدام از اين پيشنهادها را عملي ميکرديم عيبي داشت و موردي را انتخاب کرديم که آثار منفي آن کمتر باشد.
وي افزود: ما بايد افزايش را به گونهاي اعمال ميکرديم که پول قابل توجهي به دست بيايد و بتوانيم ميان ۶۰ ميليون نفر تقسيم کنيم و براي ما مهم بود که مبلغ به گونهاي باشد که هفت دهک را پوشش دهيم.
زندگي مسئولان شبيه زندگي مردم است
وي افزود: دولت در کنار مردم است و زندگي سخت مردم را درک ميکند و خيلي مسئولان زندگي شان شبيه زندگي مردم است و تصور نشود ما به فکر مردم نيستيم.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چرا دولت مکان و بستري براي نشان دادن اعتراضات مردم ايجاد نميکند؟ گفت: اين بحث مهمي است و من و همچنين آقاي رئيس جمهور در اين خصوص اعلام کرده ايم که اعتراض حق مردم است.
در واکنش به سخنان عجيب ربيعي، اميرحسين قاضي زاده هاشمي، عضو هيئت رئيسه مجلس به فارس گفته است: «احتمالا آقاي ربيعي اين موضوع را در منزل خود و در جمع خانواده اش مطرح کرده است».
اين نماينده مجلس همچنين اضافه کرده «ما بهعنوان نمايندگان مجلس از اين موضوع بيخبر بوديم.» حال سؤال اين جاست که وقتي حتي نمايندگان مجلس نسبت به اين تصميم نه تنها اقناع نشده بلکه مطلع هم نبوده اند، چگونه سخنگوي دولت ادعا مي کند که اقناع مردم پيش از اين صورت پذيرفته است.
زندگي مسئولان , سخنگوي دولت , مجلس , نرخ هاي جديد بنزين
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.