اخوت اسلامی باعث حرکت جامعه به سوی وحدت می‌شود - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 12430
  پرینتخانه » سیاسی تاریخ انتشار : 26 آبان 1398 - 8:49 |
آیت‌الله تسخیری در گفت‌وگو با «رسالت»:

اخوت اسلامی باعث حرکت جامعه به سوی وحدت می‌شود

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار مسئولان نظام، مهمانان شرکت‌کننده در کنفرانس وحدت اسلامي، سفيران کشورهاي اسلامي و جمعي از قشرهاي مختلف مردم، علت مصائب امروز دنياي اسلام به‌ويژه وضع تأسف‌بار فلسطين را ضعف اتحاد اسلامي دانستند.
اخوت اسلامی باعث حرکت جامعه به سوی وحدت می‌شود

|راضيه فراهاني|
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار مسئولان نظام، مهمانان شرکت‌کننده در کنفرانس وحدت اسلامي، سفيران کشورهاي اسلامي و جمعي از قشرهاي مختلف مردم، علت مصائب امروز دنياي اسلام به‌ويژه وضع تأسف‌بار فلسطين را ضعف اتحاد اسلامي دانستند.
«رسالت» براي بررسي اين موضوع که دنياي اسلام و مسلمانان در جهان براي رسيدن به اتحاد چه اقدامي بايد انجام دهند گفت‌وگويي با مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام داشته است.
وي معتقد است: «اخوت اسلامي يکي از اموري است که بايد مورد توجه قرار گيرد.» مشروح اين گفت‌وگو را در ادامه بخوانيد.
آيت‌الله محمدعلي تسخيري، مشاور عالي رهبر معظم انقلاب اسلامي در امور جهان اسلام در پاسخ اين سؤال که دنياي اسلام و مسلمانان در جهان براي رسيدن به اتحاد بايد چه اقدامي انجام دهند، به «رسالت» گفت: «مقام معظم رهبري در بدو سخنانشان به اين مسئله اشاره کردند که چگونه مي‌توان به اين وحدت رسيد و آن برقراري ارتباط معنوي و عاطفي با پيامبر اکرم (ص) است. منظور از اين ارتباط آن است که ما زندگي ايشان را بايد در زندگي روزمره فردي و اجتماعي خود پياده کنيم. مباحث معنوي و اخلاقي که ايشان در جامعه پياده و ارتباطي که با آيات قرآني در تمام زمينه‌هاي زندگي و اجتماعي داشتند را بايد در زندگي خود پياده کنيم.»
رئيس شوراي عالي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي بابيان اين‌که اخوت اسلامي يکي از اموري است که بايد مورد توجه قرار گيرد، افزود: «هنگامي‌که جامعه، جامعه برادر باشد، آنگاه هر دردي به‌جايي ورود پيدا کند ديگران بايد به فکر برطرف کردن آن باشند. هيچ زماني خود را از جامعه بشري جدا ندانيم. ا ين عنصر باعث حرکت جامعه به‌سوي وحدت و بيداري جامعه مي‌شود.»
وي افزود: «رهبري در نکته‌اي ديگر به بيداري اسلامي اشاره کرده‌اند. مساحت و گستره سياست قدرت‌هاي بزرگ درگذشته شوروي و آمريکا و اکنون آمريکا را در نظر بايد گرفت که درگذشته چه اندازه بوده و امروز به کجا رسيده است؟ رئيس بزرگ‌ترين قدرت دنياي معاصر هنگامي‌که قصد دارد به کشور مستعمره‌اش وارد شود شبانه وارد و شبانه فرار مي‌کند اين موضوع در حالي است که مسئولين کشور براي سفر به همان کشورها در روز روشن با استقبال مردم و مسئولين ورود و خروج مي‌کنند؛ بنابراين اين موضوعات تنها نشان‌دهنده ضعف آمريکا در منطقه است.»
وي با اشاره به طرح رهبر معظم انقلاب درباره محو اسرائيل افزود: «اين طرح را ايشان نزديک به سه دهه است که به دنيا پيشنهاد داده‌اند. برخي تصور مي‌کنند محو اسرائيل تنها بحث حرکت نظامي است اما خير اين موضوع بدان معنا است که بتوانيم به آراي مردم بازگشته و سلطه حاکم را به زمين بزنيم بنابراين محو اسرائيل در اينجا به آن معنا است که بايد به آراي مردم بازگشت و دولت منتخب مردم فلسطين را به جامعه‌اش تحويل داد.»
مشاور عالي رهبر معظم انقلاب اسلامي بابيان اين‌که عدم اعتماد حاکميت‌ها به مردم از مهم‌ترين موانع وحدت مسلمانان، است، افزود: «حاکميت‌ها به‌جاي آن‌که به فکر بازگشت به مردم باشند و نظر آنها را پياده کنند متأسفانه تصورشان آن است که وجودشان وابسته به قدرت‌هاي بزرگ دنيا بوده و اگر آنها از کشورشان دست بکشند، نابود مي‌شوند! خير چنين موضوعي نيست؛ ممکن است برخي رهبران تغيير کنند چراکه قدرت‌هاي بزرگ در حال تغيير آنها هستند اما يکي از مهم‌ترين عناصر اين است که آنها به آراي مردم بازنگشتند و مجلس انتخابي ندارند.»
تسخيري تصريح کرد: «عامل ديگر عدم وحدت مسلمانان نيز آن است که آنها راه‌حل مشکلات کشورشان را خارج از کشور خود مي‌دانند، درحالي‌که راه‌حل اين موضوع را بايد در منطقه پيدا کرد. اگر کشورهاي منطقه بتوانند کنار يکديگر نشسته و صحبت کنند تا به يک سازمان امنيتي، قواي نظامي و بازار اقتصادي مشترک دست يابند يعني اهرم‌هاي قدرت را از درون خود پيدا کنند؛ شک نکنيد بيشترين بازده‌ را براي خود خواهند داشت. مشکل آنها عدم اعتماد به خود، مردم و کشورهاي منطقه است.»
وي در پايان گفت: «زماني که کشورها به حس اعتماد برسند، آن زمان پيروزي با ملت‌ها و حاکميت‌ها است، البته اين حس در حال احقاق است زيرا کشورهايي که به کشورهاي اروپايي و قدرت‌هاي بزرگ اعتماد کردند شاهد بودند که آنها در بسياري از موقعيت‌ها نتوانسته به فرياد آنها برسند بنابراين نمي‌توان به قدرت‌هاي بزرگي مانند آمريکا اعتماد کرد بلکه بايد به خود و قدرت‌هاي ذاتي خود اعتماد کرد.»

نویسنده : راضيه فراهاني |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای اخوت اسلامی باعث حرکت جامعه به سوی وحدت می‌شود بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.