ساختار های سیم بکسل در لیفتینگ بار - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 107508
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 26 آبان 1403 - 13:06 |

ساختار های سیم بکسل در لیفتینگ بار

سیم بکسل ها با ساختار های بسیار متنوعی تولید می شوند که برخی از آنها برای لیفتینگ بار مناسب بوده بر روی جرثقیل های سقفی سیم بکسلی، جرثقیل های ماشینی کرین و تاور ها مورد استفاده قرار می گیرند.
ساختار های سیم بکسل در لیفتینگ بار

سیم بکسل ها با ساختار های بسیار متنوعی تولید می شوند که برخی از آنها برای لیفتینگ بار مناسب بوده بر روی جرثقیل های سقفی سیم بکسلی، جرثقیل های ماشینی کرین و تاور ها مورد استفاده قرار می گیرند. مقاومت کششی مهمترین فاکتور کیفی سیم بکسلی هایی است که به منظور لیفتینگ مورد استفاده قرار می گیرند. هر اندازه ارتفاع لیفتینگ بار بالاتر می رود امنیت در اتصال و البته مقاومت سیم بکسل در برابر تنش های پیچشی نیز از اهمیت بالاتری برخوردار خواهد بود.

ساختار سیم بکسل به معنای تعداد رشته های بافته شده و تعداد مفتول های بکار گرفته شده در هر رشته از سیم بکسل می باشد. ساختار سیم بکسل یکی از مهمترین فاکتور های فنی این قطعه صنعتی محسوب شده و بصورت مستقیم بر روی مقاومت کششی، مقاومت سایشی، انعطاف و امنیت اتصال در لیفتینگ تاثیر دارد. هر اندازه تعداد رشته های بکار گرفته شده در ساختار سیم بکسل در قطر برابر بالاتر رود سیم بکسل انعطاف پذیری بیشتری داشته و با کم شدن قطر مفتول ها دارای مقاومت سایشی پایین تری خواهد بود.

ساختار سیم بکسل در لیفتینگ بار با تاور کرین

یکی از کاربردی ترین و مقاوم ترین ساختار های سیم بکسل در لیفتینگ بار ساختار ۱۹X7 می باشد. این ساختار از سیم بکسل که تنها از مفتول های فولادی تولید می شود در قطر ۸ الی ۲۴ میلیمتر برای اتصال بر روی تاور کرین ها در لیفتنیگ بار در ارتفاعات بالا مورد استفاده قرار می گیرد. سیم بکسل فولادی نتاب تاور کرین ها با بافت نوع استاندارد یعنی با بکارگیری مفتول هایی که قطر برابر در کل رشته ها دارند تولید می شود. در تولید سیم بکسل نتاب تاور کرین ها از گرید های پر کربن فولادی استفاده می شود که طی عملیات سخت کاری فولاد مقاومت کششی (تنسایل) و ساشی در آنها به شدت بالا رفته است. حداقل تنسایل کششی سیم بکسل تاور کرین ۱۷۷۰ و حداکثر آن ۲۱۹۰ نیوتن بر میلیمتر مربع است.

سیم بکسل تاور کرین برای داشتن امنیت در اتصال و لیفتینگ در ارتفاعات بالا بصورت نتاب تولید می شود. در واقع راستای گردش هر یک از استرند ها (رشته ها) در هر لایه از سیم بکسل نتاب تاورکرین خلاف جهت رشته های مجاور خود است. این نحوه قرار گیری و پیچش رشته های سیم بکسل فولادی سبب می شود که در برابر باز شدن تحت تنش های پیچشی حداکثر مقاومت را داشته باشد. لازم به ذکر است که ساختار سیم بکسل نتاب محدود به ساختار ۱۹X7 نبوده و از ساختار ۳۵X7 نیز بر روی برخی از تاور کرین ها استفاده می شود. ساختار سیم بکسل تاورکرین ۳۵X7 در واقع از ساختار ۱۹X7 بصورت مغزی استفاده کرده که یک لایه استرند بر روی آن قرار گرفته است. سیم بکسل نتاب تاور کرین اغلب بصورت گریس کاری شده، گالوانیزه سرد و یا بصورت تلفیقی گریس کاری و گالوانیزه به بازار عرضه می شود.

ساختار سیم بکسل کرین یا جرثقیل ماشینی

جرثقیل های ماشینی از جمله جرثقیل های ژاپنی KATO , TADANO از سیم بکسل در اتصال لیفتینگ استفاده می کنند. از این جرثقیل ها در کاربری های ساختمانی و شهرسازی و برای لیفتینگ بار تا ارتفاع متوسط استفاده بسیاری می شود. سیم بکسل جرثقیل های کرین ماشینی نیز مانند نمونه های مصرفی بر روی تاور کرین ها بصورت کاملا فولادی و از گرید های بالا تولید می شود. تفاوت اصلی بین سیم بکسل کرین و تاور کرین در ساختار و نوع بافت آنها می باشد.

برخلاف تاور کرین ها که از سیم بکسل نتاب ۱۹ رشته در اتصال لیفتینگ استفاده می کنند ساختار سیم بکسل فولادی کرین اغلب ۶ یا ۸ رشته می باشد. پر کاربرد ترین ساختار های سیم بکسل اتصالی بر روی جرثقیل های کرین ماشینی ساختار ۶X36 , 6X37 , 8X36 می باشد. سیم بکسل ساختار ۶X37 با بافت استاندارد یعنی با بکارگیری مفتول هایی با قطر برابر تولید می شود حال آنکه دو ساختار دیگر از سیم بکسل کرین یعنی ساختار های ۶X36 , 8X36 دارای بافت وارینگتون هستند. سیم بکسل های بافت وارینگتون اغلب با بکارگیری ۳ قطر مفتول مختلف در هر رشته تولید شده و مقاومت کششی و سایشی بسیار بالایی دارند. سیم بکسل جرثقیل ماشینی کرین بصورت بتاب تولید شده و استرند های آن تحت تاثیر تنش های پیچشی در یک سمت از هم جدا می شوند. تنسایل کششی سیم بکسل جرثقیل کرین نیز اغلب ۱۷۷۰ و یا ۱۹۶۰ نیوتن بر میلیمتر مربع انتخاب می شود.

بکارگیری اسلینگ سیم بکسل در لیفتینگ بار

سیم بکسل ها با هر ساختاری که باشند برای لیفتینگ بار ابتدا می بایست بصورت اسلینگ در آیند. در واقع به منظور لیفتینگ بار توسط سیم بکسل با جرثقیل سقفی سیم بکسلی، کرین و یا تاور کرین پس از برش سیم بکسل در متراژ مشخص می بایست آن را بصورت اسلینگ در آورد. اسلینگ سیم بکسلی به روش های متنوعی تولید می شود. از قدیمی ترین روش ها در تولید اسلینگ سیم بکسل روش گیس بافت محسوب می شود که امروزه دیگر بتنهایی کاربردی ندارد. از پر کاربردترین روش های تولید اسلینگ های سیم بکسلی می توان به روش پرس کاری سیم بکسل با گوشواره و بوش و یا روش سوکت زنی سر سیم بکسل اشاره نمود. در برخی از ساختار ها بالاخص ساختار های ۶ رشته پیش از پرس کاری سیم بکسل به منظور تولید اسلینگ از روش گیس بافت سیم بکسل استفاده می شود.

منبع مقاله : آریا بکسل

 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.