راهنمای جامع دستگاه جت پرینتر، تکنولوژی چاپ با سرعت و کیفیت بالا
آیا تا به حال به اطلاعات مختلفی از جمله تاریخ تولید و انقضا، قیمت، وزن و… که روی بسته های محصول درج شده، دقت کردید؟ می دانید چگونه و توسط چه دستگاهی می توان به سرعت این اطلاعات را روی بسته ها درج کرد؟
این اطلاعات توسط دستگاهی به نام جت پرینتر روی محصولات گوناگون چاپ می شود. جت پرینتر نوعی دستگاه چاپ است که به عنوان یکی از فن آوری های پیشرفته نوین در صنعت چاپ شناخته می شود، چون در بدو ورود خود، انقلاب عظیمی در صنعت چاپ به پا کرده است.
به دلیل سرعت بالا، کاربرد گسترده و دقت زیاد در چاپ این دستگاه در صنایع مختلف مورد توجه خاصی قرار گرفته است. جت پرینتر با استفاده از تکنولوژی جوهر افشان، قابلیت چاپ اطلاعات به صورت مستقیم و سریع روی سطوح مختلف را دارد.
اطلاعاتی که توسط دستگاه جت پرینتر امکان چاپ دارند شامل محتویاتی همچون متن، تصویر، بارکد، QR کد، شماره سریال، تاریخ تولید و انقضا می شود که با این وجود در صنایع مختلف غذایی، دارویی، بسته بندی، شیمیایی و… مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور معمول این دستگاه ها دارای نازل های میکروسکوپی به نام نازل جت هستند که وظیفه آن پاشیدن جوهر یا محلول می باشد. عملکرد آن به این صورت است که وقتی جوهر از نازل ها خارج شد، با کنترل انقباض های الکتریکی توسط رایانه قطرات دقیقی از جوهر ایجاد می شود که روی سطوح مورد نظر چاپ می گردد و در نهایت متن یا تصویر مورد نظر شکل می گیرد.
انواع جت پرینتر از نظر کاربردی
جت پرینترها از نظر کاربردی و استفاده ای که از آنها می شود به دو مدل کلی ثابت و دستی دسته بندی می شوند. دستگاه جت پرینتر ثابت به شکل اتوماتیک کار می کند و از این بابت اغلب در خطوط تولیدی اتوماسیون شده کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد.
این مدل پرینتر اطلاعات را با سرعت و دقت قابل توجهی روی محصولات چاپ می کند. این دستگاه فرآیند چاپ را با کمک سنسورهای مخصوص به انجام می رساند که این سنسورها وظیفه چاپ بارکد و حروف را در جای مخصوص به عهده دارند.
استفاده از جت پرینتر ثابت در خط تولید و بسته بندی محصول مزایایی را به دنبال دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
۱٫ با این دستگاه محدودیتی در انتخاب محصول ندارید. به این معنا که روی هر محصول یا بسته ای با ابعاد و اشکال مختلف به راحتی می توانید اطلاعات را چاپ کنید.
۲٫ نصب آن بسیار ساده است و کار با آن پیچیدگی خاصی ندارد.
۳٫ کیفیت و وضوح چاپ بر اساس تکنولوژی جدید به کار رفته در دستگاه، بسیار بالا است.
۴٫ قطعات دستگاه از کیفیت قابل توجهی برخوردار است که استهلاک پایینی دارند.
۵٫ در ضمن امکان چاپ با سرعت بالا و انتخاب چند رنگ مختلف وجود دارد.
توجه داشته باشید که هر دستگاهی در کنار مزایایی که دارد، معایبی را نیز به همراه خواهد داشت که در ادامه بیان می کنیم.
· از آنجا که جابجایی دستگاه کار دشواری است و برای خطوط تولیدی که نیاز به تغییر چیدمان دارد، مناسب نیست.
· معمولا جوهر جت پرینتر ثابت به دلیل کیفیت عالی، قیمت بالایی دارد.
در مقابل جت پرینتر دستی برای تولید با تیراژ پایین به کار می رود. عملکرد آن به صورت دستی و توسط دکمه مخصوص چاپ انجام می شود. در پرینتر دستی از حسگر فتوسل به منظور هماهنگ کردن سرعت چاپ استفاده شده که در مواردی که امکان علامت گذاری وجود ندارد، گزینه مورد قبولی است. معمولا جت پرینتر دستی سبک و قابل حمل است و عملیات چاپ توسط اپراتور به شکل دستی، با قرار دادن مقابل محصولات انجام می شود.
عملکرد جت پرینتر چگونه است؟
جت پرینتر از فن آوری جت جوهری برای انجام فرآیند چاپ استفاده می کند. به این ترتیب که ابتدا تصویر مورد نظر، توسط اپراتور یا رایانه به دستگاه ارسال می گردد. سپس باید تنظیمات چاپ از قبیل اندازه، رنگ و کیفیت کنترل شود.
پس از آن دستگاه جت پرینتر بر اساس تصویر و تنظیمات مشخص، جوهر را از نازل ها انتقال می دهد و در پی آن جوهر به شکل قطرات کوچکی از نازل ها روی سطح کار پاشیده می شود و در نهایت تصویر یا متن دلخواه شکل می گیرد. بعد از چاپ باید کمی صبر کنید تا جوهر کاملا خشک شود و تصویر پایدار بماند.
جت پرینتر در انواع مدل های مختلف ریزنگار و درشت نگار برای مصارف صنعتی، تولیدی های کوچک و متوسط به بازار عرضه شده است. در نظر داشته باشید که دستگاه جت پرینتر، قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فردی دارد. اگر در پی تهیه دستگاه جت پرینتر با کیفیت بالا هستید، دستگاهی را انتخاب کنید که مشخصات زیر را داشته باشد.
میزان مصرف جوهر را برای هریک از داده ها محاسبه نماید.
· دارای هدهای مناسب باشد تا نیاز استفاده از حلال را کاهش دهد.
· امکان اتصال به فلش با نرم افزارهای مخصوص فراهم باشد.
· توان پشتیبانی از چند زبان را داشته باشد.
· قابل اجرا روی هر سطح صاف و ناهمواری باشد.
در پایان بهتر است با کاربردهای گسترده دستگاه جت پرینتر در صنایع مختلف بیشتر آشنا شوید.
در صنعت غذایی برای چاپ روی بطری نوشیدنی ها و بطری آب معدنی و چاپ روی بسته بندی کیک و کلوچه و دیگر مواد خوراکی، قوطی های فلزی همانند قوطی رب گوجه فرنگی
در صنعت آرایشی بهداشتی به منظور چاپ روی تیوپ های آرایشی مانند چاپ روی تیوپ کرم
در صنایع الکترونیکی برای چاپ روی محصولات الکترونیکی مثل لامپ، سیم، کابل و انواع لوله پروفیل
در صنایع خودرو سازی برای چاپ لوگو و برند خودرو، چاپ اطلاعات فنی و شناسایی قطعات و لوازم خودرو
در صنعت ساختمانی جهت چاپ نقشه های ایمنی، لوگو و اسم شرکت های ساختمانی روی محصولات مصرفی و… از جت پرینتر استفاده می کنند.
جت پرینترها با قابلیت های متعدد، کاربردهای گسترده و مشخصات فنی برجسته ای که دارند، به یکی از ابزارهای کلیدی و مهم در صنعت چاپ تبدیل شده اند. این دستگاه ها با چاپ سریع، دقیق و مقرون به صرفه ای که ارائه می دهد، نقش بسیار مهمی در افزایش کارایی و سرعت تولید ایفا می کند و امکان چاپ اطلاعات مهم مربوط به محصولات مختلف را برای تولیدکنندگان فراهم کرده است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.