استمرار احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد باهدف امیدآفرینی و ایجاد اشتغال - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 101123
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 08 خرداد 1403 - 6:57 |
در راستای احیای بیش ازهشت هزار کارخانه راکد و نیمه‌راکد از سوی شهید آیت‌الله رئیسی مطرح شد؛

استمرار احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد باهدف امیدآفرینی و ایجاد اشتغال

احیا و راه‌اندازی کارخانه‌ها و تولیدی‌های راکد و نیمه‌راکد یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم و شهید آیت‌الله رئیسی بود که با دقت نظر فراوانی همراه شد و به بیش از ۸ هزار کارخانه راکد و نیمه‌راکد جان دوباره داد.
استمرار احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد باهدف امیدآفرینی و ایجاد اشتغال

احیا و راه‌اندازی کارخانه‌ها و تولیدی‌های راکد و نیمه‌راکد یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم و شهید آیت‌الله رئیسی بود که با دقت نظر فراوانی همراه شد و به بیش از ۸ هزار کارخانه راکد و نیمه‌راکد جان دوباره داد. این اهتمام تنها مختص کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی جدید و نوین بود بلکه در فرآیند احیای واحدهای راکد و نیمه راکد از سوی شخص شهید آیت‌الله رئیسی، کارخانه‌هایی احیا شدند که سن فعالیت برخی از آن‌ها به بیش از ۳۰ سال می‌رسید. به‌عنوان‌مثال کارخانه هپکو که بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده قطعات و ماشین‌آلات کشاورزی، صنعتی و راه‌سازی می‌باشد، با اهتمام دولت سیزدهم درحالی‌که  به یک‌قدمی تعطیلی رسیده بود، احیا شد و شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی ضمن احیای کامل این کارخانه، رونق تولید ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی در این واحد تولیدی را نیز عملیاتی کرد. همچنین به سبب این رویکرد و با واگذاری هفت‌تپه به شرکت توسعه نیشکر و احیای شرکت کیان تایر هزاران شغل ایجاد و درصد چشم‌گیری از آمار بیکاری کاهش پیدا کرد. شایان‌ذکر است تا بگوییم که اهتمام نسبت به احیای واحدهای تولیدی تنها مختص کارخانه‌‌های نامدار نبود بلکه در استان‌ها مختلف کشور این مهم به‌خوبی دنبال شد و به سرانجام رسید. براساس آمارهای موجود و به گفته رضا محمد رحیمی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام از ابتدای کار دولت سیزدهم تاکنون در این استان ۴۸ واحد تعطیل و غیرفعال در حوزه صنعت و معدن احیاء و به چرخه تولید بازگشته است. همچنین براساس گفته‌های محمد کلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی،۱۴۹ واحد راکد تولیدی در آذربایجان شرقی طی مدت فعالیت شهید آیت‌الله رئیسی احیا شد. طبق بررسی‌های صورت گرفته نیز در استان گیلان سه واحد اقتصادی ورشکسته با حمایت دادگستری این استان احیاء شده و طی مدت مذکور، ۲۰ واحد صنعتی راکد نیز در کرمانشاه فعال‌شده است. گفته مریم آزادی، معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با مجموع اقدامات صورت گرفته سال گذشته ۲۰ واحد غیرفعال با سرمایه‌گذاری ۱۵۵۰ میلیارد تومان به چرخه تولید برگشت که این واحد‌ها فرصت اشتغال برای ۴۵۰ نفر را فراهم کرد. با احیا این واحدها، ۳۷۰ هزار تن به ظرفیت تولید محصولات صنعتی استان اضافه‌شده است. همچنین مطابق با اظهارات موجود سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل به سبب پویایی و تلاش‌های شکل‌گرفته اکنون واحد تولیدی راکد در این استان وجود ندارد. احیای ۳۹۵ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال مازندران، بازگشت ۹ واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل در اراک،احیای ۴۲۳ واحد تولیدی در اصفهان در سال ۱۴۰۱ و به طورکل احیای ۸۷۷۰ کارخانه و کارگاه و واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در سراسر کشور ماحصل تلاش‌های فراوان و اهتمام ویژه شهید جمهور نسبت به واحدهای تولیدی کشور می‌باشد. به باور فعالان حوزه اقتصادی ضرورت دارد تا راه شهید آیت‌الله رئیسی با دقت فراوان و رفع موانع پیش روی کارخانه‌های تولیدی استمرار یابد و مهم اشتغال‌زایی همچون سه سال گذشته به‌عنوان مؤلفه مهم جهش تولید مدنظر قرار گیرد تا تعداد واحدهای راکد به پایین‌تر حد ممکن برسد و حضور سرمایه‌گذاران در حوزه تولیدی افزایش یابد. در بررسی بیش‌تر این موضوع به گفت‌وگو با  علی حدادی، نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس دوازدهم پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

علی حدادی، نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس دوازدهم:
احیای واحدهای راکد تولیدی موجب افزایش قدرت تولید ملی خواهد شد

علی حدادی، نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح اثرات احیای واحدهای راکد تولیدی و بازگشت این واحدها به چرخه تولید پرداخت و دراین‌باره اظهارکرد: احیای واحدهای راکد تولیدی یکی از محورهای کلیدی در مهم جهش تولید و حمایت از تولید می‌باشد. به‌بیان‌دیگر یکی از مؤلفه‌های حمایت واقعی و حمایت در میدان عمل، احیای واحدهای راکد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل می‌باشد. 
وی با تأکید بر لزوم بررسی موانع پیش‌روی تولیدکنندگان افزود: به‌منظور استمرا‌ر احیای واحدهای راکد تولیدی ضرورت دارد تا بررسی موانع به‌صورت جامع و کامل بررسی شود و اولویت‌ ویژه‌ای برای به حداکثر رساندن این مهم درنظرگرفته شود. 
حدادی با اشاره به احیای بیش از ۸ هزار واحد تولیدی راکد و نیمه راکد از سوی شهید آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: ادامه مسیر شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی اهمیت فراوانی دارد. وی در مسیر احیای واحدهای راکد تولیدی دلسوزی منحصری داشتند و همواره پیگیری‌های لازم در این بخش را به عمل می‌آوردند. 
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس دوازدهم همچنین خاطرنشان کرد: با آغاز مجلس دوازدهم ضرورت دارد تا مسیر احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل را ادامه دهیم و چنانچه با ایراد قوانین در این حوزه روبه‌رو هستیم، قوانین را اصلاح و موانع را برطرف سازیم. 
او با اشاره به اثرات احیای واحدهای راکد و بازگشت این واحدها به چرخه تولید و عرصه اقتصادی متذکر شد: احیای واحدهای راکد مسئولیت سنگینی را به جهت امیدآفرینی و ایجاد اشتغال دارد. این مهم می‌تواند قدرت تولید ملی را بیش‌ازپیش کند. 
وی با تأکید بر لزوم اشتغال‌زایی و تحقق مؤلفه افزایش مشارکت مردم یادآور شد: به طورحتم مردم شریف کشور در حوزه مشارکت و همراهی، بهترین مردم می‌باشند و در این راستا ضرورت دارد تا ایجاد اشتغال را به‌عنوان رکن مهم اولویت‌ها در دستورکار قرار دهیم. 
حدادی همچنین ادامه داد: خوشبختانه در جریان فعالیت مجلس یازدهم قانون جهش تولید مصوب شده است. این قانون اثرات بسیار حائزاهمیتی دارد و نیاز است تا مجلس شورای اسلامی همواره بر روند اجرای این قانون نظارت کافی را داشته باشد. 
او با اشاره به لزوم تسهیل مجوزهای کسب‌وکار  بیان کرد: تسهیل مجوزهای کسب‌وکار یکی از مؤلفه‌های بسیار مهم  می‌باشد. در این راستا ضرورت دارد تا مجلس دوازدهم نیز قوانین تحول‌آفرین اقتصادی را موردتوجه قرار دهد و در این حوزه مطالبه‌گری کند.
حدادی با تأکید بر لزوم پرداخت به‌موقع تسهیلات از سوی بانک‌ها به واحدهای تولیدی اضافه کرد: امروز نیازمند رفع موانع کارگاه‌های تولیدی می‌باشیم. متأسفانه بسیاری از واحدهای تولیدی به سبب تأخیر در پرداخت تسهیلات و خلف وعده بانک‌ها گلایه دارند و دراین راستا از بانک‌ها درخواست داریم تا تسهیلات موردنیاز واحدهای تولیدی را به‌موقع انجام دهند تا دلگرمی کافی برای سرمایه‌گذاران شکل‌گیرد و افزایش سرمایه‌گذاری نیز در بخش‌های تولیدی رقم بخورد. 
وی در پایان این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: اگر دقت و حمایت همه‌جانبه داشته باشیم، شاهد افزایش سرمایه‌گذاری و ادامه مسیر احیای واحدهای راکد تولیدی خواهیم بود. تثبیت و توسعه در این فرآیند اهمیت فراوانی دارد و نیاز است تا نسبت به بخش‌های صادراتی نیز اهتمام ویژه داشته باشیم. چنانچه مواد اولیه موردنیاز تولیدکنندگان فراهم گردد و بر واردات نیز نظارت گردد تا آنچه که در داخل کشور قابلیت تولید دارد وارد نشود، شاهد توسعه واحدهای تولیدی کشور خواهیم بود.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای استمرار احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد باهدف امیدآفرینی و ایجاد اشتغال بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.