بازگشت بهدوران كودكي
| حسن شجاعي |
سي و دومين جشنواره فيلم هاي کودکان و نوجوانان با هدف معرفي آثار برتر سينماي کودک و نوجوان در عرصههاي ملي و بينالمللي با معرفي برترين هاي بخش هاي مختلف در اصفهان به کار خود پايان داد.
جشنواره فيلم کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۱ تاکنون در۳۱ دوره برگزار شده و در اين مدت، ۱۹دوره در اصفهان، ۶ دوره در تهران، پنج دوره در همدان و يک دوره در کرمان برگزار شد. در اين جشنوراه بيش از ۱۱ سالن سينما با ۲ هزار و ۵۰۰ صندلي در شهر اصفهان ۱۵۸ فيلم سينمايي را در طول هشت روز براي مردم اصفهان و مهمانان داخلي و خارجي جشنواره نمايش دادند. در جشنواره امسال فيلم کودک اصفهان ۱۹۴ اثر در بخش سينماي ايران به دبيرخانه جشنواره رسيد که از اين تعداد حدود ۱۵ اثر در بخش فيلم سينمايي و ۱۸۵ فيلم سينمايي، فيلم بلند و کوتاه، پويانمايي از سينماي ايران و جهان اکران شد. در اين جشنواره که براي زمينهسازي جهت توسعه پايدار و متوازن سينماي کودکان و نوجوانان و ايجاد تعامل و تبادل نظر ميان دستاندرکاران و هنرمندان و همچنين تلاش براي ارتقاء کيفي و گسترش ضريب نفوذ سينماي کودکان و نوجوانان با شناسايي ظرفيتها و سرمايههاي اين عرصه برگزار شد، فيلم هاي دريافتي در بخشهاي فيلمهاي بلند داستاني، فيلمهاي کوتاه داستاني، وبسري، فيلمهاي انيميشن بلند و فيلمهاي انيميشن کوتاه به نمايش درآمدند.
عليرضا تابش دبير سي و دومين جشنواره فيلم هاي کودکان و نوجوانان در گفت و گو با «رسالت» ضمن اشاره به اينکه حوزه سينما يکي از ابزارهاي نزديکي فرهنگ ها و ملت ها به يکديگر است گفت: به عقيده ما سينما مي تواند در دنياي کنوني عاملي براي گفت و گو و صلح بين ملت هاي مختلف باشد.
وي با تاکيد بر اين نکته که براي حمايت از سينماي کودک و نوجوان نيازمند حمايت و عزم ملي تمامي مسئولان و متوليان حوزه فرهنگ و هنر کشور هستيم گفت: تمام دغدغه نهادهاي حمايتگر سينمايي نظير بنياد سينمايي فارابي، افزايش و تقويت سينماي ملي به ويژه ژانر کودک و نوجوان است.
تابش همچنين درخصوص برنامه هاي جشنواره سي و دوم هم گفت: امسال ۱۸۲ عنوان فيلم در سينماهاي اصفهان اکران شد و تفاوت آن با سالهاي گذشته در اين بود که اين اتفاق در سرتاسر کشور روي داد به نحوي که در ۱۴۳ نقطه کشور و به ويژه مناطق سيل زده، زلزله زده و کم برخوردار فيلم هاي خاطره انگيز دوران ژانر کودک اکران شد. همچنين سالن هاي سينمايي ۳۴ شهر کشور ميزبان کودکان و نوجوانان بود.دبير جشنواره سي و دوم با بيان اينکه خيلي خوشحالم که آموزشها و کارگاههاي فيلمسازي متعددي در اين دوره جشنواره برگزار شد خاطرنشان کرد: برپايي اين کارگاه ها اتفاق بسيار خوبي بود که دراين دوره شکل گرفت و ما توانستيم در زمينه مهارتآموزي به کودکان و نوجوانان تجربههاي تازه اي را مرور کنيم.
تابش با بيان اينکه همه دوستان ما در اصفهان و کانون پرورش فکري تلاش کردند تا اين کارگاهها به بهترين شکل ممکن برگزار شود، تصريح کرد: براي اينکه ما بتوانيم در سالهاي بعد رشد و ارتقاي کمي و کيفي بيشتري را در بحث آموزش داشته باشيم، علاقه مند هستيم تا تمامي اصحاب سينما و رسانه نظرات خود را براي کيفي تر شدن اين موضوع دراختيار ما قرار دهند.
وي همچنين در خصوص کتابخانه ويدئويي جشنواره اظهار داشت: کتابخانه ويدئويي جشنواره يکي از اقدامات و دستاوردهاي جديد سينماي کودک و نوجوان است که ظرف مدت چند ماه اين کتابخانه را با مشارکت صاحبان آثار تدوين و تشکيل داديم.
تابش تصريح کرد: اين کتابخانه ويدئويي روي وب سايت جشنواره کودک و به دو زبان فارسي و انگليسي قرار دارد و اکنون بيش از ۲۰۰ اثر متنوع سينمايي کودک بر روي اين سايت و جود دارد و به صورت مداوم اطلاعات آن به روز خواهد شد.ضمن اينکه اطلاعات فيلمها مانند تيزر، عکس، پوستر و لينک ارتباط با تهيه کننده و صاحب اثر نيز در اين سايت وجود دارد. وي ابراز اميدواري کرد اين کار به توسعه بازار سينماي کودک و نوجوان کمک کند و خريداران و بازاريابان جذب سينماي کودک ايران شوند و اين آثار را براي کشور خود خريداري کنند.
* کيومرث پوراحمد: نسل امروز با گذشته زمين تا آسمان فرق دارد
کيومرث پوراحمد پيشکسوت حوزه فيلم کودک و نوجوان نيز در گفت و گو با «رسالت» گفت: اگر امروزه قصه هاي مجيد ساخته مي شد و قرار بود مخاطب کودک و نوجوان با آن ارتباط خوبي بگيرد، غيرممکن بود. علتش اين نوستالژي است که نسل به نسل جلوتر رفته است و به مخاطب کودک امروز منتقل شده است.وي با اشاره به تفاوت سليقه ها و نگرش هاينسل گذشته و نسل امروز اظهار کرد: گذشته سينماي کودک همان تفاوت و اختلاف سليقه هاي کودکان امروز را دارد. سي سال پيش تلفن همراه نبود، اما امروزه اين تفاوت وجود دارد که کودکان و نوجوان به دنبال موضوعات امروزي هستند.
پوراحمد ادامه داد: فيلم هاي امروز با سي سال پيش از زمين تا آسمان تفاوت دارند. در روزگار قديم موضوعات خاصي باب ميل کودک و نوجوان بود و امروزه هم موضوعات تازه اي مورد علاقه ايشان است.خالق قصه هاي مجيد تصريح کرد: امروزه نسل کودک و نوجوان نسل جديدي است و اين نکته اي است که بايد کارگردانهاي حوزه کودک بدانند. آنها بايد متوجه علايق و انتظارات نسل امروز باشند تا بتوانند فيلمهاي خوبي توليد کنند.
*مرضيه برومند: مي توانيم به دوران خوب گذشته برگرديم
مرضيه برومند، کارگردان پيشکسوت سينما نيز در گفت و گو با «رسالت» گفت: امروزه ضعف هاي زيادي در توليد آثار سينمايي کودک و نوجوان وجود دارد و بايد تلاش کنيم تا به دوران خوب گذشته برگرديم.
وي خاطرنشان کرد: باتوجه به سابقه درخشاني که سينماي کودک ايران در بهبود وضع اقتصادي سينما داشته اگر بتوانيم با برنامه ريزي و مديريت دقيق اين حوزه را فعال کنيم مي توانيم به روزهاي اوج گذشته بازگرديم.
اين کارگردان سينما به بيان لزوم جذابيتهاي بصري در فيلمهاي کودک اشاره کرد و افزود: به جز مسئله پخش و اکران، فيلمهاي اين حوزه براي اين که اکران بگيرند بايد از ويژگي هاي جذاب بصري برخوردار باشند تا بيننده براي تماشاي فيلم ترغيب شده و به سالن سينما بيايد، ضمن اينکه فيلم هاي اين حوزه بايد از ويژگي هاي آموزشي هم بهره مند باشند. البته براي اين مقوله به اين حرف تکراري ميرسيم که لازم است همکاري بين آموزش و پرورش و ارگانهاي سينمايي صورت بگيرد.
جشنواره فيلم هاي کودک , حسن شجاعي , سي و دومين جشنواره فيلم هاي کودکان و نوجوانان , سينماي کودک , مرضيه برومند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.