۹ دستاورد جدید هستهای رونمایی شد
متن کامل سخنرانی رییس سازمان انرژی اتمی در این مراسم بدین شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
“لِکُلّ شیءٍ ربیعٌ وَ رَبیعُ القُرآنِ شَهرُ رَمضان”
هر پدیده و آفریدهای را بهاری است و بهار قرآن، ماه مبارک رمضان است.امام محمدباقر(ع)
برای اینجانب و اعضای خانوادۀ بزرگ و عزّتآفرینِ سازمان انرژی اتمی ایران، مایۀ افتخار و خرسندی فراوان است که امسال “روز ملّی فنّاوری هستهای” را در آغازین روزهای قرن جدید و مصادف با ایام ماه مبارک رمضان برگزار میکنیم.
اینجانب ضمن عرض تبریک و تهنیّت به مناسبت فرارسیدن این ایّام فرخنده، مقدم میهمانان حاضر در این مراسم بویژه رییس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران، اعضای محترم هیئت دولت، مقامات محترم لشکری و کشوری، خانوادههای معزّز و مکرّم شهدای گرانقدر صنعت هستهای، سُفرای محترم کشورهای خارجیِ مقیم تهران و سایر عزیزان و سروران ارجمند را گرامی میدارم. امیدوارم به یُمن این روزهای مبارک، خدای متعال برکاتِ خویش را بیش از پیش بر اُمّتِ اسلامی خاصّه ملّتِ سرافراز و تمدّنسازِ ایران نازل فرماید. و ما را قدردان نعمات بی کران خود قرار دهد.
اکنون پس از سپری شدن نزدیک به نیم قرن از حیات پر برکت سازمان انرژی اتمی ایران و ورود پیروزمندانۀ تلاشگران و متخصّصان صنعت هستهای کشور به قرن جدید، با عنایات خداوند متعال توانستیم در این مدت کوتاه از دولت سیزدهم با نگاهی آسیبشناسانه و کاملاً سنجیده وضعیت عملکرد گذشته و شرایط کنونی سازمان را ارزیابی کنیم. از این رهگذر با هم اندیشی و تشکیل کارگروهی از جامع نخبگان، سند جامع راهبردی صنعت هستهای را تهیه نمائیم.
فقدان این سند یکی از اساسی ترین نواقص سازمانی بوده که در بررسیهای کارشناسی انجام شده در کارگروه های مطالعات جامع وضعیت موجود کشور که توسط جناب آقای رئیسی سازماندهی شده بود، بعنوان یک نکته مهم و پایه ای به آن اشاره شده است و بعنوان یکی از نکات برجسته در سند تحول دولت سیزدهم مورد توجه واقع گردیده است.
با عنایت خداوند متعال و تلاش بیوقفۀ همکاران و صاحبنظران برای مرتبۀ اوّل است که سند راهبردی صنعت هستهای برای افق بیست ساله تهیّه شده، سیر مراحل تصویب را طی نموده و امروز توسط مقام عالی ریاست جمهوری حضرت آیتالله رییسی رونمایی میگردد. همچنین امروز سند توسعۀ منابع انسانی، سند توسعۀ کاربرد پرتوها، به منظور پوشش دهی کل محصولات تولیدی کشور بویژه در بخش کشاورزی و مواد غذایی در قالب ۱۲ قطب منطقه ای پیش بینی گردیده و سند توسعۀ برق اتمی شامل، برنامه احداث ۱۰هزار مگاوات نیروگاه جدید در بازۀ زمانی فوق نیز رونمایی خواهد شد.
کلیّۀ اسناد تهیّه شده در زمرۀ کاستیهایی بودند که قبـلاً در کارگروههای تشکیـل شده در بررسی کارشناسی کارگروههای منتخب آقای رییسجمهور محترم مورد شناسایی و تأکید قرار گرفته بود و امروز به یاری خداوند متعال ما میتوانیم ادّعا کنیم که اوّلین دستگاه در دولت سیزدهم هستیم که در راستای سند تحوّل دولت، نقشۀ راه و برنامه تحوّلی سازمان را تهیّه نمودهایم و آن را به یاری خداوند متعال عملیاتی مینماییم. در بحث تعاملات بینالمللی و به ویژه همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز با ممارست ویژه تلاش می کنیم تا با خنثی سازی نفوذ دشمنان، تعاملات را به سمت رفتار حرفه ای هدایت و کنترل نمائیم. نکتۀ حائز اهمیّت دیگر، ضرورت ارائه سند چارچوب برنامۀ کشور(CPF) برای ارائه در آژانس بین المللی انرژی اتمی میباشد که پیش از این مورد غفلت واقع شده و فقدان این سند فرصتی شده است برای بدخواهان که با دروغ پردازی های مستمر و عملیات روانی برنامه هستهای ایران را زیر سؤال ببرند.
این سند نیز در دست تهیّه است و پس از تکمیل به آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ارائه خواهد شد. همزمان انتظار داریم با سیاست شفاف سازی صورت گرفته این نهاد بینالمللی نیز نسبت به اجرای وظایفِ قانونی خود متعهّد باشد و بیش از این در مقابل زیادهخواهیها و فشارهها و عملیات مخرب دشمنان ملت ایران به سرکردگی رژیم صهیونیستی وادادگی نشان ندهد.
در این روز مبارک مفتخریم به استحضار عالی برسانم که سازمان انرژی اتمی ایران در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۷ دستاورد جدید به دستاوردهای غرورآفرینِ خود افزوده است، در این میان، ۲۹ دستاورد مربوط به حوزۀ سوخت اتمی، ۱۹ دستاورد مربوط به حوزۀ تحقیق و توسعه، ۱۵ دستاورد مربوط به حوزۀ تأمین انرژی و ۱۴ دستاورد مربوط به حوزۀ کاربرد پرتوهاست که امروز از ۹ دستاورد اصلی و نمونه توسط رییسجمهور محترم رونمایی خواهد شد، این دستاوردها عبارتند از:
۱- سند جامع راهبردی و اسناد پیوست آن.
۲- تدوین دانش فنّی و ساخت اوّلین نمونۀ صفحات سوخت سیلیسایدی به منظور جایگزینی سوخت راکتور تحقیقاتی تهران.
۳- طراحی و ساخت سامانۀ سمزدایی از پسته با استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد، با این روش قارچ ها و باکتری های محصول پسته از بین می رود و مانعی به عنوان آفت آفلاتوکسین بیش از این در راه صادرات این محصول قرار نمی گیرد.
۴- طراحی و ساخت سامانۀ پلاسمای سرد برای درمان بیماری سرطان، این سامانه بصورت انتخاب سلول های سرطانی را هدف قرار می دهد و کاهش درد و رنج بیماران سرطانی را موجب می گردد.
۵- تولید رادیو نوکلوئید تربیوم-۱۶۱ بهصورت بدون حامل اضافه شده، در این روش ذرات رادیو اکتیو از طریق یک حامل اختصاصی بسته به نوع سرطان به تومور وصل می شود و سلول سرطانی را بصورت موضعی از بین می برد.
۶- نشاندارسازی کیت رادیوداروی پنتاگزیفور با رادیوداروی گالیوم ۶۸ با نام تجاری پارس سیگزافور، طراحی، سنتز و فرمولاسیون رادیوداروی گالیوم ۶۸- فاپی با نام تجاری پارس گالوفاپی برای تشخیص بیش از ۲۸ نوع سرطان صعب العلاج و تمام متاستازهای آن.
۷- تولید کیت رادیوداروی FAPI جهت نشاندارسازی با رادیوداروی لوتیشوم ۱۷۷، گالیوم ۶۸ و تکنیسیوم ۹۹
۸- کسب فنّاوری تولید پودر زیرکونیای پایدار، قابل مصرف در صنایع مختلف.
۹- طراحی و ساختِ چشمۀ لیزر میکرو ماشین کاری، جهت ساخت قطعات ریز با دقّت بسیار بالا.
با شکرگزاری به درگاه خداوند متعال از عنایات، حمایت های بیدریغ، تدابیر و تأکیدات مستمر رهبر حکیم و فرزانۀ انقلاب اسلامی(مدّظلّهالعالی) که در هر فرصتی توسعه فناوری هستهای را یادآوری مینمایند، از صمیم قلب سپاسگزاری مینمایم و با گرامیداشت یاد و خاطرۀ شهیدان انقلاب اسلامی، دفاع مقدّس و جبهۀ مقاومت و بویژه شهدای هستهای عزیز دکتر مسعود علیمحمّدی، دکتر مجید شهریاری، مهندس مصطفی احمدیروشن، مهندس داریوش رضایینژاد، دکتر محسن فخریزاده و شهیدِ عزیز رضا قشقایی، با این شهدای عزیز، مقام معظّم رهبری و مردم عزیز و شریف ایران میثاق میبندیم که در راهی که آغاز کردهایم با اراده مصمم با عنایات خداوند متعال مستحکم به پیش میرویم و دنیا بداند ما از این پس به پیشرفت تصاعدی فکر میکنیم و به همت همکاران خودمان و نصرت الهی مؤمن هستیم.
به ویژه در سالِ جاری که سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شده است، با یک برنامه جامع در عمق بخشیدن به خودکفایی صنعتی از جمله طرح های راکتورهای تحقیقاتی ۱۰ و ۴۰ مگاواتی و همچنین اولین نیروگاه اتمی ۳۶۰ مگاواتی تمام ایرانی با استفاده از ظرفیت واحدهای تحقیقاتی ، صنعتی و اجرایی کشور بتوانیم تراز صنعت کشور را به تراز هسته ای ارتقا بدهیم و با این حرکت پیشرفتهای ماندگاری را به نام ملت بزرگ ایران ثبت تاریخ کنیم.
روز ملی فناوری هستهای , محمد اسلامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.