۲۲میلیون ایرانی در سال ۱۴۲۰ سالمند خواهند بود
سید حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص قانون جوانی جمعیت که اخیراً تصویب و ابلاغ شده است، به پیشینه این طرح اشاره و عنوان کرد: از سال ۸۸ و ۸۹ و زمان دولت دهم مشوقهای جمعیتی در شورایعالی انقلاب فرهنگی وضع شد و بعد از نگرانیای که مقام معظم رهبری ابراز کردند در سال ۹۱ به یک مصوبه در شورا تبدیل شد.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب دستور دادند نمایندگان مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت وقت، مصوبه را از طریق مجلس به قانون تبدیل کنند که اقدامات بسیار خوبی در همین راستا و در کمیسیونهای مربوطه انجام شد اما به قانون تبدیل نشد، در مجالس بعدی هم همین اتفاق رقم خورد و کماکان این وضعیت ادامه داشت.
ضرورت ترمیم وضعیت جمعیت کشور
برکاتی تصریح کرد: پس از گذشت چند سال و در افتتاحیه مجلس جدید، نمایندگان که خدمت حضرت آقا رسیدند، مقام معظم رهبری هم گلایه کردند و هم دستور دادند که وضعیت جمعیت کشور مدیریت شود. ایران از سال ۱۳۵۵ تا امروز که یک جمعیت کاملاً جوان با متوسط سن ۲۲ سال بود به یک جمعیت متوسط با سن ۳۲ سال رسیده به این معنا که کشور ما ۱۰ سال پیر شده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت افزود: آیندهنگاری سازمان ملل برای سال ۲۰۵۰ میلادی کشورها تصویر میکند که در آن چهار منطقه آمریکای شمالی، اروپای غربی، آسیای جنوب شرقی (ایران) و اقیانوسیه (نیوزیلند) سالمندان بالای ۳۰ درصد خواهند داشت که ما در این حوزه با کشورهای غربی تفاوت داریم. حجم تولدها در دهه ۶۰ بهطور متوسط حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نوزاد بود یعنی یک گروه جمعیتی حدود ۲۲ میلیون نفری که در سال ۱۴۲۰ سالمند خواهند بود.
وی در ادامه با تصریح به ضرورت ترمیم وضعیت جمعیت کشور، گفت: حجم جمعیت سالمند ما بهسرعت در حال افزایش است. در سال ۹۵، ۷ میلیون و ۴۶۰ هزار سالمند داشتیم که این رقم امسال به ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار رسیده است به این معنا که در یک بازه زمانی ۵ساله حدود ۱۶ درصد به آمار سالمندان کشور اضافه شده است.
برکاتی با اعلام اینکه رشد جمعیت کشور کمتر از یک درصد است و این درحالی است که رشد سالمندان ۳ درصد است، عنوان کرد: این آمار نشاندهنده این موضوع است که رشد سالمندان ۴برابر رشد جمعیت است. در صورتی که شرایط همین گونه ادامه پیدا کند به جایی خواهیم رسید که نسبت جمعیت مولد یعنی بین ۱۵ تا ۶۵ سال کشورمان نسبت به دو طیف جمعیت دیگر بسیار بسیار کم خواهد شد.
جمعیت , سالمند , وزارت بهداشت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.