گوشی شیائومی یا سامسونگ؛ کدام برند ارزش خرید دارد؟
برای سالهای طولانی گوشی سامسونگ و اپل بیشترین سهم از مارکت تلفن همراه را به خود اختصاص داده بودند ولی با وارد شدن برند چینی شیائومی به بازار، قضیه تا حد زیادی فرق کرد. اوایل ۲۰۲۱، به دلیل شیوع کرونا و عدم توانایی سامسونگ در تامین قطعات موردنیاز، بسیاری از بازارهای خود، ازجمله بازار اروپا برای سری میان رده A خود را از دست داد و شیائومی توانست جای خالی سامسونگ را بهخوبی پر کند. بهاینترتیب، شیائومی (شرکتی با ۱۰ سال قدمت) توانست از شرکت ۸۰ ساله سامسونگ پیشی بگیرد و این یک موفقیت خیرهکننده برای این برند چینی به شمار میرود.
البته، نقش تحریمهای آمریکا علیه هوایی و از دست رفتن بخش وسیعی از بازار این شرکت را نمیتوان در پیروزی شیائومی نادیده گرفت.
گوشی شیائومی بخریم یا سامسونگ؟
از نظر طراحی
گوشیهای شیائومی از نظر طراحی، بسیار شیک و خوشدستاند، درحالیکه سامسونگ با زاویه دادن به گوشیهایش، سعی در جلوه دادن به آنها کرده است. بزرگترین ایراد گوشیهای سامسونگ از نظر طراحی، مربوط به گوشیهای میانردهاش است که عموماً بدنه پلاستیکی دارند.
گوشیهای شیائومی به دلیل قیمت نسبتا ارزان و قابلیتهای بسیاری خوبی که در مقایسه با دیگر شرکتها پیش روی مخاطب قرار میدهند، از جمله گوشیهای هوشمندی به حساب میآیند که در طول سالهای گذشته توانستهاند نظر بسیاری از مردم را به خود جلب کنند. دلیل این اتفاق هم کاملا مشخص است. همه دوست دارند با کمترین هزینه، بهترین امکانات را داشته باشند و گوشیهای شیائومی این امکان را برای گروه زیادی از افراد فراهم کردهاند. خرید گوشی شیائومی در اکثر مواقع یک انتخاب هوشمندانه به حساب میآید؛ مخصوصا در شرایطی که نمیتوان برای در اختیار داشتن گوشیهای رده بالا پول زیادی هزینه کرد.
تجربه کاربری
از این نظر هر دو برند تجربه رابط کاربری خوبی ارائه میدهند، سرعت و عملکرد هر دو مطلوب است و نمیتوان نظر قطعی در این مورد ارائه داد و این بخش بیشتر به سلیقه کاربر بستگی دارد.
از نظر سختافزاری
تراشه بهکاررفته در جدیدترین گوشی سامسونگ یعنی گلکسی S21، اگزینوس ۲۱۰۰ است؛ درحالیکه در می ۱۱ و می ۱۱ اولترا، تراشه بسیار قدرتمند اسنپدارگون ۸۸۸ بهکاررفته شده که باعث شده تا از نظر سختافزاری قدرت بیشتری داشته باشند.
همینطور در می ۱۰ شاهد تراشه قدرتمند اسنپدارگون ۸۶۵ هستیم؛ درحالیکه در گلکسی S20 اگزینوس ۹۹۰ بهکاررفته است. همینجا، برتری شیائومی از نظر قدرت سختافزاری ثابت میشود.
کیفیت دوربین
گرچه کیفیت دوربین میانردههای سری A سامسونگ خوب است ولی در مقایسه با انواع گوشی شیائومی، ضعیفترند. به طور کل، عملکرد دوربین اصلی گوشیهای پرچمدار و میان رده شیائومی نسبت به رقیب کرهای خود بهتر است.
برای مثال، Mi 10 5G شیائومی دارای دوربین چهارگانه (۱۰۸+ ۱۳+ ۲+ ۲ مگاپیکسل) ولی همتای آن یعنی گلکسی S20 دارای دوربینهای سهگانه (۱۲+۱۲+۶۴ مگاپیکسل) است.
ولی در بخش دوربینهای سلفی، قضیه بهکل فرق میکند؛ چه در بخش میان رده و چه بخش پرچمدار، عملکرد گوشیهای گلکسی سامسونگ بهتر است. ولی در مورد دوربینهای ماکرو، تلهفتو و فوق عریض نمیتوان کلی حرف زد و باید محصول به محصول بررسی شود.
مقایسه گوشی دو برند از نظر ظرفیت حافظه و دسترسی به شبکه داده
به طور کل، هر دو برند از این نظر بدون مشکل هستند.
برای مثال، Mi 10 5G شیائومی دارای دو ظرفیت ۱۲۸ و ۲۶۵ گیگابایت است، درحالیکه رقیب آن، گلکسی S20 دارای فضای ۱۲۸ گیگابایت با قابلیت ارتقا تا ۱ ترابایت است. از نظر دسترسی به شبکه، گلکسی S20 از اینترنت ۵G پشتیبانی نمیکند، درحالیکه این ضعف را در رقیب آن، Mi 10 5G نمیبینیم.
از استثناها که بگذریم هر دو شرکت همچون اپل، تمایل چندانی به در نظر گرفتن کارت حافظه ندارند. برای مثال هم می ۱۱ اولترا و هم گلکسی S21 اولترا، هیچکدام مجهز به کارت حافظه نیستند.
از نظر دسترسی به شبکه داده، هر دو برند در جایگاه خوبی قرار دارند و محصولات زیادی عرضه کردهاند که از اینترنت ۵G پشتیبانی میکنند.
حسگر اثر انگشت
به طور کلی، در گوشیهای میان رده، شیائومی در جایگاه بهتری قرار دارد؛ برای مثال، سنسور اثر انگشت A52 در مقایسه با ردمی نوت ۱۰ پرو کندتر است. ولی سرعت و دقت حسگر اثر انگشت در گوشیهای پرچمدار کاملاً فرق دارد و شاهد حسگر سریعتر S21 Ultra نسبت به Mi 11 Ultra هستیم.
باتری
از این نظر، هر دو برند جزء بهترینها هستند و شاهد عملکرد خوب باتری در گوشیهای اقتصادی، میان رده و پرچمدار در هر دو برند هستیم.
با مقایسه گوشی دو برند درمییابیم که گوشیهای شیائومی در همه رنج قیمتی، سرعت فست شارژ بهتری دارند. برای مثال، بهترین گوشی در حال حاضر سامسونگ S21 Ultra، مجهز به شارژ سریع ۲۵ واتی است درحالیکه برای Mi 11 Ultra شارژ سریع ۶۷ واتی در نظر گرفتهشده است.
درگوشیهای میان رده نیز همین رویه استوار است و شاهد ضعف گوشیهای سامسونگ در این زمینه (فست شارژ) هستیم. در کل، شیائومی برای بیشتر گوشیهای میانردهاش، شارژ سریع ۳۳ واتی با آداپتور مناسب (حتی در برخی مواقع آداپتور قویتر) در نظر میگیرد؛ این در حالی است که سامسونگ، برای مثال، از آداپتور ۱۵ واتی برای گلکسی A52 استفاده کرده است این درحالیاست که این گوشی، مجهز به فست شارژ ۲۵ واتی است.
در آخر باید گفت گرچه از نظر شارژ دهی عملکرد هر دو یکسان است؛ ولی در فناوری شارژ سریع، عملکرد شیائومی چشمگیرتر است.
از نظر گوشیهای گیمینگ
گرچه هر دو شرکت در این زمینه تلاش بسیار کردهاند ولی به نظر میرسد که شیائومی با ارائه گوشیهایی با سختافزار قدرتمندتر، نمایشگر با رزولوشن و نرخ نوسازی بالاتر و سیستم خنککننده بهتر، حضور قویتری در این رقابت داشته است.
از نظر گیمینگ فاکتورهایی روبهرو را در نظر میگیرند: نرخ نوسازی بالا، قدرت بالای سختافزار، حافظه بالا، وجود دکمههای اضافه، پنل بهتر نمایشگر با تراکم پیکسلی بیشتر.
با در نظر گرفتن عوامل بالا و با مقایسه گوشی هر دو برند به این نتیجه میرسیم که تلاش شیائومی در این زمینه ستودنیتر است؛ چراکه شاهد تنوع وسیعی از موبایلهای گیمینگ این برند در بازار هستیم. قبل از تصمیم قطعی ما برای خرید گوشی مورد نظرمان، معمولا لیستی از گوشی ها را تهیه کرده ایم که با مقایسه مشخصات گوشی ها و درک نقاط قوت و ضعف آنها نسبت به یکدیگر، به مدل دلخواه خود می رسیم.
چند پرسش و پاسخ
آپدیت نرمافزاری گوشیهای سامسونگ چند سال است؟
چهار سال
پشتیبانی از زبان فارسی در هر دو برند چگونه است؟
هر دو برند از زبان فارسی پشتیبانی میکنند
کدام ارزانتر است؛ گوشیهای سامسونگ یا شیائومی؟
بهطورکلی، نسبت به کیفیت، محصولات شیائومی قیمت ارزانتری نسبت به رقیب کرهای خود دارند.
خدمات پس از فروش (در ایران) گوشیهای شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟
به طور کل، در حال حاضر شرکتهای زیادی در ایران هستند که خدمات پس از فروش هر دو برند را ارائه میدهند، بهطوریکه کاربران گوشی سامسونگ و شیائومی در ایران مشکلی در این زمینه ندارند.
شیائومی , شیوع کرونا , گوشی سامسونگ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.