گروکشی کاخ سفید
| گروه بينالملل|
گروکشی ترامپ از سازمانهای بینالمللی همچنان ادامه دارد. اخیرا رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده است که کمکهای مالی آمریکا به سازمان بهداشت جهانی را معلق کرده است. دونالد ترامپ که بهشدت در آمریکا بابت نحوه مدیریتش در خصوص شیوع ویروس کرونا موردانتقاد قرار گرفته در روزهای گذشته سازمان بهداشت جهانی را هدف حملات لفظی قرار داده است.رئیسجمهور آمریکا چندین بار طی روزهای گذشته اين سازمان را به جانبداری از چین و تلاش برای پنهان کردن اطلاعات اولیه در خصوص شیوع کرونا متهم کرده است. ترامپ در بیانیه بامداد دیروز، اين سازمان را به «سوءمدیریت و پنهانکاری» در بحران ناشی از شیوع کرونا متهم کرد.
ترامپ گفته «این بیماری میتوانست از همان آغاز مهار شود!»او همچنین ادعا کرده سازمان بهداشت جهانی، «اطلاعات نادرست چین» درباره این ویروس را ترویج کرده است. این در حالی است که گزارشهای محرمانه پنتاگون نشان میدهد رئیسجمهور آمریکا از قبل نسبت به این موضوع آگاه بوده است! ترامپ در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید همچنین گفت: «سازمان بهداشت جهانی در عمل به وظایف پایهای خود شکست خورده و باید پاسخگو باشد.»
رئیسجمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنانش از جدال با فرمانداران ایالتهای آمریکا عقبنشینی کرد. وی که قبلا گفته بود حرف آخر را درباره بازگشایی اقتصاد آمریکا او میزند نه فرمانداران ایالتها بامداد چهارشنبه گفت فرمانداران میتوانند طبق شرایط خاص هر ایالت، درباره از سر گیری فعالیتهای اقتصادی تصمیم بگیرند.
«جوزف بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای تعلیق ۶۰ تا ۹۰ روزه کمکهای مالی آمریکا به سازمان بهداشت جهانی (WHO) را محکوم کرد.بنا به گزارش پایگاه اینترنتی «RFI»، بورل در بیانیهای از تعلیق بودجه سازمان بهداشت جهانی از سوی دولت آمریکا «بهشدت ابراز تأسف» کرد و گفت: «هیچ دلیلی برای توجیه» این تصمیم در این برهه از زمان که تلاشهای سازمان بهداشت جهانی «بیش از هر زمانی برای کمک به مهار همهگیری کرونا حائز اهمیت است»، وجود ندارد.
وی ضمن تأکید بر همکاری جامعه بینالملل برای مقابله با کروناویروس گفت: «ما تنها با مشارکت همگانی میتوانیم به این بحران بدون مرز غلبه کنیم.»
پیشازاین نیز «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل و نمایندگانی از چین، آلمان و روسیه و دیگر نهادهای پزشکی جامعه بینالملل این تصمیم ترامپ را محکوم کرده بودند و برخی آن را جنایتی علیه بشریت خواندند.وزیر امور خارجه آلمان در پی اقدام اخیر رئیسجمهور آمریکا در قطع کمکهای کشورش به سازمان بهداشت جهانی تأکید کرد: تقویت این سازمان یکی از بهترین سرمایهگذاریها محسوب میشود. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در توئیتر نوشت: تقصیرها را متوجه دیگران کردن کمکی نمیکند. این ویروس هیچ حدومرزی نمیشناسد.او در ادامه این توئیتش نوشت: ما باید با یکدیگر برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ همکاری نزدیک داشته باشیم. یکی از بهترین سرمایهگذاریها تقویت سازمان ملل و بهویژه سازمان جهانی بهداشت است که درگیر کمبود بودجه بهخصوص در زمینه توسعه و توزیع کیتهای تست و واکسن شده است.
چین نیز از آمریکا خواست به وظایف خود در قبال سازمان بهداشت جهانی عمل کند. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پی قطع کمکهای آمریکا به اين سازمان از سوی دونالد ترامپ، در یک نشست خبری روزانه عنوان کرد: وضعیت مربوط به بحران شیوع کروناویروس جدید در جهان که تاکنون نزدیک به دو میلیون نفر را آلوده کرده در مرحلهای حساس به سر میبرد و تصمیم آمریکا برای قطع کمکهایش به این سازمان بر همه کشورهای جهان تأثیر خواهد گذاشت.
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه از اقدام «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا مبنی بر تعلیق کمکهای مالی این کشور به سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرد و تأکید نمود که واشنگتن حمله بیشتر به این سازمان را متوقف کند. این دیپلمات روسی افزود: سازمان بهداشت جهانی در سازگاری کامل با منشور خود کار میکند و مورد احترام اغلب کشورهای جهان از جمله دانشمندان و پزشکان متخصص قرار دارد.وی تأکید کرد: ما از آمریکا میخواهیم به حملات انتقادی خود به سازمان بهداشت جهانی پایان دهد و یک رویکرد مسئولانه اتخاذ کند.مایکل بورچیورکیو سخنگوی سابق «سازمان امنیت و همکاری اروپا» (OSCE) درباره این اقدام ترامپ به CNN گفت: در چنین شرایطی این اقدامی خطرناک است، در واقع این خود ترامپ بود که در مقابله با شیوع ویروس کرونا در آمریکا دیر اقدام کرد.آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به این اقدام رئیسجمهوری آمریکا گفت که اکنون زمان مناسبی برای کاهش منابع مالی مورد نیاز سازمان بهداشت جهانی نیست.دبیرکل سازمان ملل شامگاه سهشنبه به وقت محلی در بیانیهای مطبوعاتی افزود: همانگونه که پیشازاین گفتم کووید۱۹ یکی از مشکلات خطرناكی است که جهان در طول حیات خود با آن مواجه بوده است. این بالاتر از همه بحرانهای بشری با پیامدهای شدید سلامتی و اقتصادی- اجتماعی است. به باور من، سازمان بهداشت جهانی باید حمایت شود همانگونه که برای تلاشهای جهانی در پیروزی بر جنگ علیه کووید۱۹ بسیار حیاتی است.
به نظر میرسد اقدام ترامپ، واکنشی نسبت به افول شدید محبوبیت وی در نظرسنجیهاست. او در چنین شرایطی سعی دارد سازمان بهداشت جهانی و دیگر کشورهای دنیا مانند چین را مقصر جلوه دهد. نظرسنجیها در آمریکا، همچنان به سود دموکراتها و جو بایدن، نامزد نهایی این حزب در حال تغییر است. کنارهگیری اخیر برنی سندرز دیگر نامزد حزب دموکرات واصلی ترین رقیب بایدن به سود وی،نقش بسزایی در اتحاد سیاسی دموکراتها علیه ترامپ و کاخ سفید داشته است. اما به نظر میرسد بازی هنوز تمام نشده است! کاخ سفید از یکسو نسبت به آنچه در ایالات مختلف آمریکا میگذرد بهشدت ناامید است.این ناامیدی سبب شده است تا او بار دیگر دست به اقدامات غیرعاقلانه بزند. در داخل آمریکا نیز اقدام اخیر ترامپ با واکنشهای مختلفی روبهرو شده است. بسیاری از متخصصین و حتی مقامات بهداشتی آمریکا، ضمن غیرانسانی دانستن اقدام ترامپ، آن را به شدت محکوم کرده و آن را مصداق تقابل با دنیا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا دانستهاند.
آمریکا , ترامپ , سازمان ملل
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.