گاتر چیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
در زبان فارسی گاتر را ناودان نیز می گویند، در واقع گاتر، لوله یا ناودانی است که در امتداد لبه سقف قرار می گیرد تا آب باران را از ساختمان دور کند. نوع دیگری از گاتر یا همان ناودان، فرورفتگی هایی است که در کنار حاشیه خیابان ها ایجاد می شود. آب از میان این ناودان ها نیز به بیرون جریان می یابد، معمولاً برای زهکشی طوفان نیز به کار می رود.
هدف از قرار گرفتن ناودان ها بر روی سقف جلوگیری از آسیب آب به سازه یا سیل در اطراف پایه آن می باشد، در واقع حضور یک ناودان باعث می شود تا جریان آب باران از خانه دور شود.
گاتر چیست و چه کاربردهایی دارد ؟
برای جمع آوری و هدایت آبهای سطحی از کانال های پیش ساخته آب استفاده می شود که در واقع به همین کانال های پیش ساخته آب گاتر گفته می شود.
ناودان ها در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند، مانند ناودان هایی که آب را در لبه خیابان تخلیه می کنند و ناودان های کناره های یک مسیر بولینگ، به عنوان مثال: ناودان به معنی سوسو زدن یا سوختن ناپایدار است، مانند یک شمع در باد.
ناودان یک ناحیه یا فضای خالی است که بین متن یا صفحات یک سند قرار می گیرد. اکثر اسناد دارای یک ناودان در بالا و پایین هر صفحه قرار دارند. بسته به اندازه حاشیه های هر صفحه، یک ناودان ممکن است کوچک یا بزرگ باشد. حاشیه های بزرگتر باعث ایجاد ناودان بزرگتر می شوند.
حاشیه های بتنی و ناودان ها نقش بسیار مهمی در حفظ یکپارچگی پارکینگ ها و معابر عمومی دارند. حاشیه و ناودان های بتنی یک حاشیه پیاده رو و ناودان جاده است که به صورت یک تکه در کنار هم ریخته می شوند. فرقی نمیکند زیرمجموعههای خانههای تکخانوارهای، توسعههای تجاری را مدیریت میکنید یا بر بهبود خیابانهای شهرداری نظارت میکنید، مهم این است که مزایای حاشیه و ناودانهای بتنی برای پارکینگ ملک خود را در نظر بگیرید.
گاتر در لغت به معنی کانال آب یا ناودان است و در علم مهندس نیز به انواع کانال پیش ساخته ، آبرو ، ناودان یا جوی آب گفته می شود که برای جمع آوری و زهکشی آبهای سطحی در فضاهای مختلف استفاده می شوند.
گاتر ها از فرسایش جلوگیری می کنند
گاتر یا همان ناودان به عنوان یک سیستم زهکشی برای روان آب های طوفان به کار می روند. رواناب یکی از عوامل اصلی فرسایش است که به حاشیه ها و لبه ها آسیب می رساند، حاشیه ها و ناودان ها سنگفرش را در جای خود نگه می دارند و رواناب خیابان های آسفالت شده را جمع آوری می کنند و از فرسایش شانه های کنار جاده و شیب های مجاور جلوگیری می کنند.
پارک خودرو را کنترل می کند
ناودان ها به عنوان پایانه ملک عمل می کنند و لبه های زمین را مشخص می کنند. این پارکینگ ها وسایل نقلیه را کنترل می کند و از دسترسی وسایل نقلیه به مناطق بدون سنگفرش جلوگیری می کند.
از سازه های کنترل فرسایش محافظت می کند
در مناطقی که دورههای بارندگی شدید را تجربه میکنند، سازه های کنترل فرسایش در بسیاری از ملک های تجاری وجود دارند، حاشیه ها و ناودان ها به محافظت از این سازه ها کمک می کنند و از این اموال در برابر فرسایش محافظت می کنند.
ظاهری زیبا دارند
حاشیه ها و ناودان ها ظاهری تمیز و صیقلی به پیاده روها می بخشند. لبههای پارکینگها و راهروها اولین مواردی هستند که به دلیل رواناب طوفان خراب میشوند، نصب حاشیه و ناودان تضمین می کند که لبه های ملک شما محافظت شود.
گاتر چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟
خاصیت سیالاتی داشته باشد
باید سطح داخلی این محصول صاف و صیقلی باشد تا حرکت سیالات به درستی انجام گیرد. گوشه های داخلی این کانال ها باید گرد باشد تا اجسام به گوشه های تیز آن گیر نکند و ته نشین نشود تا کانال ها مسدود نشوند.
خاصیت شیمیایی داشته باشد
گاترها باید از جنسی تولید شوند که در برابر اسیدها، نمک ها، حلال ها، قلیایی ها و چربی ها مقاوم باشند. پلی پروپیلن مناسب ترین جنس برای تولید گاترها هستند.
استحکام داشته باشد
گاترها باید استحکام مناسبی داشته باشند و در برابر فشارهای عمودی، خمش و پیچش ها استحکام لازم و کافی را دارا باشند.
از دیگر ویژگی های گاترها می توان به نصب آسان و استقرار مناسب در آنها نیز اشاره کرد.
گاتر پارکینگ چیست ؟
گاتر پارکینگ بسیار شبیه به گاتر رمپ می باشد و این محصول برای جمعآوری آبهای سطحی استفاده میشود و از لحاظ مقاومت و جنس قوی است چرا که باید تحمل عبور ماشین های سنگین را داشته باشد و در برابر سرما، گرما، شویندههای بهداشتی و… مقاوم باشد.
کفشور خطی چیست ؟
در محل های اجتماع آب از کفشور خطی استفاده می شود و این محصول با توجه به جنس و طرح در انواع متفاوتی تولید می شود. کفشورهای خطی داری مقاومت و کاربردهای متفاوت هستند، یکی از مقاومترین این محصولات کفشور خطی استیل می باشد که در حمام، پارکینگ، آشپزخانه و … می توان از آن استفاده نمود.
کاربردهای کفشور خطی
کفشور های خطی به چند دسته تقسیم می شوند، این کفشورها از نظر جنس بدنه به دو دسته : کفشور خطی استیل و کفشور پلاستیکی در بازار عرضه می شوند و هر کدام ویژگیهای مخصوص خود را دارند. از نظر شکل ظاهری کفشورهای خطی را به کفشور خطی ساده، کفشور خطی سرامیک خور، و همچنین کفشور خطی شیب دار می توان تقسیم بندی کرد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.