کمتر از ۵ درصد اهداکنندگان خون در ایران زنان هستند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 84669
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار تاریخ انتشار : 30 فروردین 1402 - 8:49 |
سخنگوی سازمان انتقال خون عنوان کرد؛

کمتر از ۵ درصد اهداکنندگان خون در ایران زنان هستند

بررسی های آماری نشان می دهد سهم زنان ایرانی از اهدای خون، اندک و نامناسب است؛ در حالی که زنان خون سالم تری دارند.
کمتر از ۵ درصد اهداکنندگان خون در ایران زنان هستند

بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: در سال گذشته ۲ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۴۹۲ واحد خون اهدا شد که طی این مدت خراسان شمالی با افزایش ۳۴ درصدی، رتبه نخست رشد اهدای خون در کشور را به خود اختصاص داد. همچنین استان ایلام با رشد بیش از ۲۵ درصد و لرستان با رشد بیش از ۲۳ درصد، رتبه‌های دوم و سوم رشد اهدای خون را به خود اختصاص دادند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ استان تهران با ثبت ۳۶۹ هزار و ۵۲۳ واحد بالاترین میزان اهدای خون در کشور را دارا است.

حاجی بیگی ادامه داد: تعداد اهدای مستمر در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل در کل کشور بیش از ۷ درصد رشد نشان می‌دهد که در این زمینه بیشترین رشد اهدای مستمر در استان‌های خراسان شمالی با نزدیک به ۳۴ درصد، استان کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۲۳ درصد و استان کردستان با نزدیک به ۲۰ درصد ثبت شده است.

شاخص اهدای خون مستمر در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۴ درصد اهداکنندگان در کشور است که نشان دهنده افرادی است که با خود مراقبتی، اهدای خون را در برنامه زندگی شأن قرار داده اند و بیش از یکبار در سال گذشته خون اهدا کرده اند.

بنابراین گزارش استان‌های سمنان با شاخص مستمر نزدیک به ۶۸ درصد، استان قم با بیش از ۶۳ درصد، و استان یزد با بیش از ۶۲ درصد بالاترین شاخص اهدای مستمر را در میان استان‌های کشور به خود اختصاص داده اند.

سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: هم اکنون در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، زنان نیمی از اهدای خون را بر عهده دارند. زنان نیمی از جمعیت را تشکیل می‌دهند و به دلیل خود مراقبتی بیشتر، صداقت در پاسخگویی به سوالات بدو اهدای خون و رفتارهای پر خطر کمتر، خون سالم‌تری دارند، به رغم اینکه میزان اهدای خون بانوان در ایران در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۲ درصد رشد داشته است، اما متأسفانه شاخص اهدای خون بانوان در کشور در سال گذشته ۴.۵۳ درصد بوده است.

وی افزود: در شاخص اهدای بانوان استان لرستان با نزدیک شدن به ۱۰ درصد اهدای خون صاحب بالاترین مشارکت استانی بانوان در این امر مهم بود و استان‌های کردستان با بیش از ۹ درصد و خراسان شمالی با ۷.۵ درصد در رتبه‌های بعدی ایستادند.

حاجی بیگی گفت: در تعداد اهدای خون بانوان به ترتیب استان‌های ایلام با رشد بیش از ۶۳ درصدی، خراسان شمالی با رشد بیش از ۶۱ درصدی و استان کردستان با رشد نزدیک به ۵۱ درصدی بیشترین رشد تعداد اهدای بانوان را در سال ۱۴۰۱ به ثبت رسانده اند.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران همچنین با اشاره به شبکه ملی خون رسانی گفت: این شبکه با توزیع خون از استان‌هایی که دریافت خون بیشتر و مصرف کمتری دارند، به استان‌هایی که دریافت خون کمتر و مصرف بالاتری دارند، عدالت در توزیع خون را در کشور برقرار می‌کند.

وی تأکید کرد: در برخی از استان‌ها تعداد بیماران نیازمند به خون چون عزیزان تالاسمی و هموفیلی بالاتر است یا در مقاطعی از سال به خاطر شرایط جوی اهدای خون در برخی از استان‌ها دشوارتر می‌شود یا استان‌هایی هستند که با وجود داشتن داوطلبان اهدای خون، مراکز درمانی کمتری دارند و اعمال جراحی کمتری در آنها صورت می‌گیرد. شبکه ملی خونرسانی کشور، توازن توزیع خون را در تمامی استان‌ها برقرار می‌کند.

حاجی بیگی افزود: در سال گذشته فعالیت و توزیع خون در شبکه ملی خونرسانی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، بیش از ۴۰ درصد افزایش داشت که نشان دهنده افزایش عملکرد شبکه ملی خونرسانی است. به نحوی که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۷۶ هزار واحد خون و فراورده‌های آن در این شبکه توزیع شده است.

وی با اشاره به شاخص کشوری اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت که هم اکنون بیش از ۲۶ در هزار است، گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، شاخص اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت در کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا، ۱۶ و در کشورهای دارای درآمد بالا، ۳۱ در هزار نفر جمعیت است.

حاجی بیگی، میزان اهدای خون در ایران را قابل قبول خواند و افزود: مصرف بالای خون و فرآورده‌های خونی به دلیل وجود بیش از ۲۰ هزار بیمار تالاسمی، حوادث جاده‌ای و جراحی‌ها تخصصی و فوق تخصصی و افزایش سن جامعه، بسیار بالا است که این مهم نیاز به اهدای همیشگی خون را دوچندان می‌کند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کمتر از ۵ درصد اهداکنندگان خون در ایران زنان هستند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.