کرونا دوباره جان می‌گیرد؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 20756
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 07 اردیبهشت 1399 - 8:26 |
کاهش محدودیت‌های رفت و آمدی و نگرانی از اوج دوباره ویروس منحوس؛

کرونا دوباره جان می‌گیرد؟

شواهد آماری نشان می‌دهد، تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها افزایش یافته و بیم آن می‌رود که با کاهش فاصله‌گذاری اجتماعی بر شمار قربانیان و تلفات افزوده شود.
کرونا دوباره جان می‌گیرد؟
|  گروه اجتماعی|
شواهد آماری نشان می‌دهد، تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها افزایش یافته و بیم آن می‌رود که با کاهش فاصله‌گذاری اجتماعی بر شمار قربانیان و تلفات افزوده شود. تداوم محدودیت‌های سفر و حتی بازگشت مشاغل کم‌خطر به استان‌هایی چون مازندران، تهران، گیلان، فارس و خوزستان، که همچنان در زمره استان‌های دارای بیشترین ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، به تشدید نگرانی‌ها از بازگشت احتمال موج دوم این بیماری منجر شده است.
محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، هر گونه تعجیل در بازگشایی مکان‌های تجمعی را موجب گسترش مجدد بیماری دانست. 
او با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور، ضمن تشکر و تقدیر از زحمات ارزشمند دولت در ساماندهی امور و حل معضلات ناشی از پاندمی بیماری
 کووید  ۱۹، نوشت: « به‌عنوان نماینده جامعه خدوم پزشکی کشور به استحضار می‌رساند با توجه به شرایط اپیدمیولوژیک کنونی بیماری در کشور و بر اساس اصول مسلم علمی و تجربیات جهانی، هرگونه تعجیل در بازگشایی غیرضروری و غیرقابل‌کنترل مکان‌های تجمعی موجب گسترش و سرکشی مجدد بیماری و آسیب جان و سلامت مردم و هدر رفتن زحمات گذشته و فرسودگی کادر درمانی کشور خواهد شد. یقینا توجه و تبیین دو اصل مهم «حدود ضرورت‌های قطعی در بازگشایی اماکن و مراکز» و نیز «امکان نظارت اجرایی و کنترل اصول بهداشتی فعالیت‌ها در آن مراکز» در سیاست‌گذاری و اتخاذ تصمیم مستقل و علمی و با رعایت مصالح و اولویت مقوله سلامت مردم توسط آن ستاد مدنظر و عمل قرار خواهد گرفت.»
پس از کاهش محدودیت‌ها، مردم مانند روزهای عادی در خیابان تردد می‌کنند و در میان آن‌ها هیچ خبری از رعایت فاصله با یکدیگر و استفاده از ماسک‌های بهداشتی دیده نمی‌شود. از طرف دیگر، ازدحام جمعیت در برخی از ایستگاه‌ها و داخل مترو مشخص می‌کند بسیاری از مردم به دلیل عدم اتخاذ تدابیر لازم و جبر مسائل اقتصادی، نمی‌توانند دستورات  دولت را در مورد بیماری کرونا جدی تلقی کنند. 
علیرضا زالی، مسئول هدایت و هماهنگی اقدامات برای مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا در تهران می‌گوید: صحبت از کنترل یا کاهش همه‌گیری کرونا یک «پیام غلط» است و با افزایش تردد سرایت این بیماری شتاب بیشتری می‌گیرد. 
او درعین‌حال تأکید کرده، اگر چنانچه در برخی شهرها آمارهایی از کاهش کرونا به گوش می‌رسد، نباید تصور کنیم به‌طورکلی بیماری ریشه‌کن شده است. بعد از این اظهارات، شماری از مقام‌های مسئول هم با تأیید افزایش موارد ابتلا به کرونا و بستری، هشدار دادند که تصمیم مقام‌های ارشد مبنی بر بازگشایی فعالیت‌های اداری، تجاری و اقتصادی و همچنین لغو تردد میان شهری و میان استانی سبب افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور شده است.
علی اکبری، نماینده شیراز در مجلس گفته است که «روند شیوع بیماری کرونا در استان فارسی طی ۱۰ روز گذشته سیر صعودی داشته است.» 
وی از اینکه کادر درمان و پزشکی با توجه به طولانی شدن بیماری دچار فرسودگی و خستگی شوند، ابراز نگرانی کرده و به خبرگزاری ایلنا گفته است: در استان فارس تا ۷ الی ۸ روز گذشته بیماری کرونا به خوبی کنترل شده بود اما بعد از اینکه منع رفت و آمدها آزاد شد و ترددها صورت گرفت، سیر مبتلایان به کرونا در این استان زیاد شد.
 ۲۵ فروردین‌ماه، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نمی‌دانیم کرونا با ما و با جهان چه خواهد کرد، بر این نکته تأکید نمود که در حال شطرنج بازی کردن با بیماری هستیم و فعلا هیچ‌کس توان پیش‌بینی خاصی نخواهد داشت. بعد از بازگشایی پلکانی برخی مشاغل کم ریسک در کنار بوستان‌ها و فعالیت‌های اداری، اهمیت گفته‌های سعید نمکی عیان‌تر شد و ۵ اردیبهشت‌ماه، استاندار تهران هشدار داد که اگر روند روزهای اخیر در استان تهران ادامه یابد و شرایط موج بیماری صورت پذیرد همه گشایش‌هايی که صورت گرفته، لغو و نسبت به اِعمال محدودیت‌ها اقدام می‌شود. 
به گفته انوشیروان محسنی بندپی، «ترافیک روزهای اخیر به میزان ۷۵ درصد روزهای مشابه سال گذشته رسیده که قابل‌توجه است. تمام تلاش ما این است شرایطی فراهم کنیم در خانه ماندن که مؤثرترین و اثربخش‌ترین واکسن مقابله با این بیماری است همشهریان و مردم فهیم تهران رعایت کنند تا بتوانیم در زمان زودتری نسبت با مدیریت بیماری و کنترل آن اقدام کنیم.» 
 درحالی‌که سایر کشورها با برنامه‌‌ریزی فراگیر و دقیق و هماهنگی بین ملت و دولت به مقابله با شیوع ویروس کرونا و درمان افراد مبتلا به آن پرداخته‌اند، در ایران پس از تصمیم‌گیری‌های مقطعی و اعمال محدودیت در تردد میان استان‌ها، دوباره وضعیت به همان روال سابقه بازگشته و عدم توجه برخی مردم به مقررات ویژه و پروتکل‌های بهداشتی، به شمار مبتلایان و قربانیان افزوده است. 
همان‌طور که می‌دانید، به دنبال شیوع ویروس کرونای جدید «کووید ۱۹»که برای نخستین بار در چین ظاهر شد، کشورهای جهان نیز به‌تدریج در راستای مقابله و پیشگیری از پاندمی کرونا به اتخاذ تدابیر و اعمال محدودیت‌های مختلف اقدام کردند.
به دنبال محدودیت‌های سفر، اقداماتی جهت کاهش فعالیت‌های اجتماعی مطرح شد. در این راستا مقررات محدودیت آمدوشد اعلام شد و اغلب کشورهای جهان  از شهروندان خود خواستند در قرنطینه خانگی بمانند و جز در موارد ضروری از منزل خارج نشوند. 
این تدابیر پیشگیرانه که با بستن مرزها و توقف پروازهای خارجی آغاز شده بود، با اعمال محدودیت حمل‌ونقل داخلی و اعلام مقررات منع عبور و مرور و محدودیت آمدوشد ادامه یافت که با ادامه این وضعیت، تدابیر اتخاذ شده جهت جلوگیری از شیوع این ویروس بر زندگی روزمره و اقتصاد تأثیر منفی گذاشته، اما برای رفع این تأثیرات نیز اقداماتی انجام شد. 
همچنان اتخاذ اقدامات بهداشتی نظیر انجام آزمایش کرونا، اعمال محدودیت‌های عبور و مرور و تجمع، قرنطینه کردن افراد مبتلا به ویروس و سایر تدابیر پزشکی که می‌تواند میزان آلودگی را به حداقل برساند، نقش اثرگذاری در حفظ سلامتی جامعه انسانی خواهد داشت و دکتر تدروس گیبریسیوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، روز جمعه، ۱۰ آوریل، گفته هرگونه تعجیل در برداشتن محدویت‌های کرونا «بازگشت مرگبار» این ویروس را در پی خواهد داشت. اگر راهکار خروج از بحران با مدیریت صحیحی همراه نباشد، مسیر رو به پایین نمودار کرونا هم می‌تواند به اندازه مسیر صعودی این بحران خطرناک باشد.
 اما این فقط ایران نیست که بازگشایی پلکانی با رعایت فاصله‌گذاری هوشمند را اجرایی کرده بلکه دولت اسپانیا هم با توجه به اینکه بالاترین تعداد مبتلا به کرونا را در اروپا به خود اختصاص داده و پس از ایتالیا دارای بیشترین قربانی کووید ۱۹ بوده، طی روزهای گذشته اعلام کرده است، قصد دارد به برخی مشاغل غیرضروری مانند ساخت‌وسازها و کارخانجات اجازه دهد به سر کار بازگردند.  بریتانیا هم در حال تدوین راهکاری برای کاهش محدودیت‌هاست و دولت ایتالیا به بخش کوچکی از کسب‌وکارهای خویش اجازه فعالیت داده است. 
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کرونا دوباره جان می‌گیرد؟ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.