کرسی ریاست زیر تیغ فیفا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 18152
  پرینتخانه » ورزشی تاریخ انتشار : 14 اسفند 1398 - 9:04 |
چالش انتخاب رئیس در فدراسیون بی رئیس؛

کرسی ریاست زیر تیغ فیفا

فدراسیون بین‌المللی فوتبال در نامه‌ای به ایران ضمن وارد کردن ایراداتی به اساسنامه فدراسیون کشورمان، خواستار تعویق انتخابات تعیین رئیس فدراسیون فوتبال شد.
کرسی ریاست زیر تیغ فیفا

‌| نفیسه امامی|
فدراسیون بین‌المللی فوتبال در نامه‌ای به ایران ضمن وارد کردن ایراداتی به اساسنامه فدراسیون کشورمان، خواستار تعویق انتخابات تعیین رئیس فدراسیون فوتبال شد. طبق اعلام قبلی روز ۲۵ اسفند زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال بود که با این نامه فیفا ظاهرابه تعویق افتاده و تأکید شده که اساسنامه فدراسیون باید اصلاح شود.
نکته قابل‌توجه در این مسئله این است که از نامه فیفا به فدراسیون درباره اصلاح اساسنامه چند ماه می‌گذرد، اما هیچ اقدام عاجلی در این خصوص انجام نشده و فدراسیون هم شفاف‌سازی در این خصوص نکرده است.
در حال حاضر نیز شائبه‌های زیادی پیرامون انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال مطرح می‌شود که ظاهراعده‌ای از صاحبان قدرت به دنبال مهندسی انتخابات و پنهان کاری‌های مضاعف در این فرآیند هستند.
پنهان‌کاری‌های گسترده‌ای که فدراسیون در عدم برگزاری انتخاباتی شفاف از خود نشان داده، می‌تواند به شایعاتی که در انتخاب رئیس فدراسیون وارد شده، دامن بزند.
کاظم اولیایی مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در گفت‌وگو با رسالت درباره انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: در همه دنیا و کشور ما تلاش می‌شود تا انتخابات مهندسی شوند که به نظر من این تلاش امری طبیعی است، اما چنانچه شخص یا اشخاصی که خارج از عرف سعی داشته باشند تا در انتخابات تخلف کنند و یا اقدامی غیرمتعارفی را انجام دهند، پذیرفته نیست. دستگاه‌های نظارتی با جدیت تمام باید جلوی این موارد را بگیرند تا امیدوار باشیم انتخابات فدراسیون فوتبال در چارچوب قانون و شفاف‌سازی کامل برگزار شود. وی با اشاره به مشکلات موجود در اساسنامه فدراسیون فوتبال و تأیید فیفا در تصحیح آن گفت: اساسنامه دارای مشکلات زیادی است، زیرا شرایط کشور ما طوری ایجاب کرده که معضلات هر سازمانی بر سازمان‌های دیگر تأثیر بگذارد. نمونه این مورد اساسنامه فدراسیون فوتبال است که در یکی از بندهای آن آمده برای احقاق حق در فوتبال باید به دادگاه بین‌المللی مراجعه شود که این مسئله مغایر با قانون اساسی ماست، زیرا قانون متذکر شده برای احقاق حق به محاکم داخلی مراجعه شود. ما در مواجهه با سازمان‌های بین‌المللی با چنین مشکلاتی در گذشته و حال روبه‌رو بوده و هستیم. اولیایی با اشاره به این‌که ورزش کشور گروگان سیاست شده است، گفت: نه‌تنها ورزش بلکه اقتصاد و صنعت ما نیز در اختیار سیاسیون قرار گرفته است. چنانچه در هر حوزه‌ای افراد سیاسی وارد شوند، از آن به نفع خود بهره‌برداری می‌کنند. به‌عنوان مثال وزیرورزش و جوانان به‌عنوان رئیس مجمع و معاون او در جایگاه معاونت مجمع، خودشان را محق تعیین انتخاب رئیس فدراسیون می‌دانند، اما فیفا این مسئله را نمی‌پذیرد و معتقد است رئیس فدراسیون باید توسط خبرگان فوتبال و اعضا ی‌مجمع انتخاب شود. ضمن این‌که اعضای مجمع هم باید از طریق انتخابات مشخص گردند.
وی با اشاره به منفعت‌طلبی افراد و کسب قدرت ازهر طریق و روشی در کشور گفت: در کشور ما قانون مبنا نیست بلکه نظر افراد مبنا محسوب می‌شود و بسیاری از مشکلات کشور هم ناشی از این مسئله می باشد. در دیگر کشورها به قوانین احترام گذاشته می‌شود و حاکمیت دارند، اما در کشور ما سلیقه افراد ملاک عمل است. اولیایی با بیان این‌که انتخابات فدراسیون فوتبال دارای آیین‌نامه اجرایی است، گفت: رعایت این نکته که نامزد ریاست فدراسیون قبل از حضور در انتخابات باید توسط ۱۰ نفر از اعضای مجمع مورد تأیید قرار بگیرد به معنای اجرای آیین‌نامه است. ما از نظر تئوری مشکلی در وجود آیین‌نامه و قانون نداریم، اما در اجرا با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم. وی با تأکید بر این‌که تا از گروگان‌گیری سیاسی در حوزه‌های مختلف عبور نکنیم، مشکلات کشور رفع نمی‌شود،وی‌گفت: وجود درآمدهای دولتی از منابع زیرزمینی باعث شده دولت قیومیت در همه حوزه‌ها برای خود قائل شود. دولت‌ها با درآمد نفتی خود را سرور ‌ ملت‌ها می‌دانند.
این پیشکسوت ورزش افزود: اگر دولت و سیاست در حوزه ورزش دخالت نداشته باشد و اجازه دهد متخصصان به وظایف خود عمل کنند، انتخابات با مشکلات بسیار کمتری برگزار می‌شود. امروز ما با چالش عدم دخالت یا لزوم دخالت وزارت ورزش و جوانان در فوتبال روبه‌رو هستیم، زیرا چنانچه وزارتخانه دخالتی در فوتبال نداشته باشند عده‌ای مافیا ایجاد می‌کنند و برای فوتبال تصمیم‌گیری می‌کنند و دست‌اندرکاران اقدام به خرید افراد کرده و کرسی‌های مدیریت را تحویل نمی‌دهند و از سویی دیگر چنانچه وزارتخانه در امور فوتبال دخالت کند به‌نوعی دست به انجام گروگان‌گیری سیاسی زده است. بروز چنین مشکلاتی ناشی از ضعف فرهنگی ماست.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با ارائه راه‌حل سوم در رفع مشکلات فوتبال کشور گفت: باید NGO ها را در کشور به‌طور واقعی بپذیریم فدراسیون فوتبال NGO محسوب می‌شود و باید عملکرد آن را به رسمیت بشناسیم تا از این طریق انتخابات واقعی برگزار شود، اما چنانچه دولت و مافیا و باندبازی به عرصه ورزش و فوتبال وارد شوند، انتخابات صحیح و شفافی برگزار نخواهد شد. وی در پایان سخنانش تصریح کرد: وضعیت فوتبال کشور ما بی‌شباهت به شکل شتر گاو پلنگ نیست. فدراسیون فوتبال سازمانی مردم نهاد را می‌طلبد که دولت بر آن نظارت داشته باشد هرچند که در کشورهای جهان سوم مانند ایران نظارت و دخالت با یکدیگر تداخل پیدا می‌کنند و معانی آن‌ها جابه‌جا می‌شوند.

نویسنده : نفیسه امامی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کرسی ریاست زیر تیغ فیفا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.