کجاها باید ماسک بزنیم
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تعداد شهرهای زرد کرونایی در کشور از ۱۰۶ به ۹۱ شهر کاهش و تعداد شهرهای آبی رنگ نیز از ۳۴۳ به ۳۵۷ شهر افزایش یافته است.
در چنین شرایطی، ستاد ملی مقابله با کرونا، تغییراتی را در رعایت پروتکلهای بهداشتی و از جمله استفاده از ماسک، صورت داده است. به طوری که زدن ماسک در شهرهای زرد و آبی، دستخوش تغییراتی شده است.
عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تاکید بر استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اماکن مسقف شلوغ، پر تردد و پر ازدحام، وسایل نقلیه عمومی و بیمارستانها، گفت: تزریق یک نوبت واکسن یادآور سال ۱۴۰۱ در تمامی گروههای سنی بالاتر از ۱۲ سال که ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن آنها گذشته، مورد تاکید ستاد ملی کرونا است.
وی افزود: در شهرهای زرد و آبی و فضاهای باز الزامی به استفاده از ماسک وجود ندارد.
شیراوژن تاکید کرد: بهتر است تزریق دوز یادآور واکسن کرونا تا اواسط تابستان جاری انجام شود.
سخنگوی ستاد ملی کرونا افزود: دوز یادآور واکسن کرونا برای گروههای سنی بالای ۱۲ سال که ۶ ماه از تزریق دوز سوم آنها گذشته است، باعث خواهد شد تا ایمنی جامعه در سال تحصیلی جدید، سفر اربعین و فصل پاییز به سطح مطلوبی برسد.
این در حالی است که تا کنون، ۶۴ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۲۱ نفر در کشور موفق شده اند که دوز اول واکسن کرونا را تزریق کنند، ۵۷ میلیون و ۹۷۳ هزار نفر نیز دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۷۰۵ هزار و ۴۰۹ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۳۰۵ هزار دوز رسیده است.
اما، نکته حائز اهمیت برای افزایش سطح ایمنی جامعه، تزریق دوز یادآور یا همان نوبت چهارم واکسن کرونا است که وزارت بهداشت هنوز آمار دقیقی از کسانی که موفق به تزریق دوز یادآور شده اند، ارائه نداده است.
حالا که قرار شده ماسکها را برداریم، باید نیم نگاهی نیز به وضعیت واکسیناسیون و ایمنی جامعه داشته باشیم. زیرا، آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان میدهد که هنوز کمتر از ۲۸ میلیون نفر در کشور موفق شده اند سه دوز واکسن کرونا تزریق کنند. در واقع، هنوز با نقطه مطلوب ایمنی جامعه فاصله زیادی داریم. ضمن اینکه ۱۵ میلیون نفر نیز حتی یک دوز واکسن نزده اند.
این در حالی است که با آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها در فصل پاییز، تجمعات در اماکن عمومی و وسایل نقلیه عمومی افزایش مییابد و اگر قرار باشد که شرایط دستخوش تغییر نشود، وزارت بهداشت میبایست نسبت به تکمیل روند واکسیناسیون در جامعه، سختگیری بیشتری انجام دهد. زیرا، اکثریت افرادی که سه دوز واکسن زده اند، به نقطه پایانی ایمنی در مقابل ویروس کرونا رسیده اند و از سوی دیگر، ۱۵ میلیون نفر نیز واکسن نزده اند.
حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، با تاکبد بر اهمیت تزریق دوز سوم و چهارم واکسن کرونا، گفت: تکمیل واکسیناسیون کودکان به ویژه در گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال، مورد تاکید کمیته علمی است چرا که ممکن است با توجه به شرایط ماههای آینده، بازهم با موجی از بیماری کرونا با جهشهای جدید روبرو باشیم بنابراین باید از این فرصت طلایی برای تکمیل واکسیناسیون استفاده کنیم.
وی افزود: با عبور از مرحله حاد پاندمی کرونا، واکسیناسیون روند کاهشی داشته و توصیه تمامی صاحب نظران حوزه سلامت در دنیا این است که مردم حتماً واکسیناسیون خود را به ویژه تزریق نوبت سوم و چهارم انجام دهند تا بتوانیم در آینده از ایجاد موجهای جدید با سویه ها و زیرسویه های جدید، پیشگیری کنیم.
بنابراین، اگر روند تکمیل واکسیناسیون در کشور تا قبل از آغاز فصل پاییز و زمستان سرعت نگیرد، میتواند منجر به چرخش ویروس در جامعه شود. از سوی دیگر، پاندمی کرونا در دنیا هنوز به پایان نرسیده و شرایط در برخی از کشورها، همچنان نگران کننده است.
پروتکلهای بهداشتی , عباس شیراوژن , ماسک , ویروس کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.