کاهش ۱۴ هزار و ۸۷۰ واحدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران که این روزها تحت تأثیر شایعات و یا مباحثی در مورد احتمال عدم تصویب کلیات لایحه بودجه روند ریزشی به خود گرفته، دیروز حدود ۵۲ هزار واحد افت کرده بود.
امروز هم در یک روند کاهشی، شاخص کل در پایان معاملات با ۱۴ هزار و ۸۷۰ واحد کاهش به رقم یکمیلیون و ۴۱۳ هزار و ۴۵۴ واحد رسید.
همچنین شاخص کل بورس با کاهش ۴ هزار و ۶۱۹ واحد به رقم ۴۳۶ هزار و ۵۲۹ واحد رسید.
ارزش بازار بورس تهران امروز به بیش از ۵ میلیون و ۶۰۸ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از ۱۳٫۴ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۱٫۷ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۳ هزار و ۸۶۶ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نقشه امروز معاملات بورس تهران
همچنین در فرابورس ایران امروز ارزش معاملات به بیش از ۱۹ هزار و ۴۷ میلیارد تومان رسید که اگر این دو عدد را با هم در نظر بگیریم ارزش معاملات امروز بورس اوراق بهادار و فرابورس به بیش از ۳۲ هزار و ۹۱۵ میلیارد تومان رسید.
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بودند که حاکی از کاهش شاخصها دارد، به گونهای که شاخص کل و نیز شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی هرکدام یکدرصد کاهش یافتند. همچنین شاخص کل با معیار موزن و شاخص قیمت با معیار هم وزن یک درصد کاهش یافت. شاخص ازاد شناور ۹۱صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۸۷ صدم درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۱٫۲ درصد کاهش یافت.
روند یکساله شاخص بورس تهران
امروز نمادهای ملی مس و گلگهر بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای شستا، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی خلیج فارس، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پتروشیمی خلیج فارس و پالایش نفت تهران بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در بورس تهران شامل شستا، لیزینگ پارسیان، ایران خودرو، سایپا، پالایش نفت اصفهان، بانک تجارت و ملی مس ایران بودهاند.
امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل در پایان معاملات ۳۲ واحد کاهش یافته و به رقم ۱۸ هزار و ۹۱۳ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۲۹۰ هزار میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز در فرابورس ایران بیش از ۳٫۲ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۷۶۸ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۹ هزار و ۷۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس و فولاد هرمزگان بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشتند و برعکس نمادهای صنعتی مینو و پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش مربوط به سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، برق و انرژی پیوندگستر پارس، پتروشیمی ارومیه، توسعه مسیر برق گیلان، سهامی ذوبآهن اصفهان، پلیمر آریا ساسول و بانک دی بودهاند.
به گزارش فارس، گرچه کارشناسان میگویند، هیچ دلیل فنی و زیرساختی برای ریزش شاخص بورس در دو روز گذشته به وجود نیامده و از نظر قیمت جهانی نفت و کالاهای اساسی مانند فولاد و فلزات تغییر خاصی اتفاق نیفتاده است و از نظر قیمت دلار هم اتفاق خاصی نیفتاده، اما بازار به نظر میرسد، تحت تأثیر شایعات و یا جوسازی برخی افراد سودجو ریزش پیدا کرده، اما از یک طرف ارزش معاملات در بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران که به نزدیک ۳۳ هزار میلیارد تومان رسیده، و این علامت بسیار روشنی برای این است که بازار ارزنده شده و با افت قیمت اکثر سهام اکنون وقت خریدن و نه فروختن سهام است.
البته برخی از سهامداران حقیقی شرکتهای حقوقی را متهم میکنند که عامدانه شرایطی فراهم میکنند تا سرمایهگذاران حقیقی دچار ترس شده و سهام خود را ارزان بفروشند، اما در عین حال حمایت همه حقوقیها باعث شده است ارزش معاملات در یک روز به نزدیک ۳۳ هزار میلیارد تومان برسد.
به هر حال سرمایهگذاری در بورس همراه با پذیرش ریسک و سود و زیان است، اما باید برای سرمایهگذاری در بازار قدری صبوری کرد و استراتژی بلندمدت برای خود طراحی کنیم و سرمایهگذاری در بورس حتما از محل پس انداز صورت گیرد تا مجبور نشویم با کاهش شاخص بورس سهام در اختیار خود را همراه با ضرر بفروشیم.
بورس , بورس اوراق بهادار تهران , معاملات تهران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.