کاربرد لوله مانیسمان در صنعت پتروشیمی و گاز رسانی چیست؟
به منظور استخراج نفت خام و انتقال آن به قسمتهای مختلف باید از تجهیزات خاصی استفاده کرد. یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده در این فرآیند، لولهها هستند. در بین انواع مختلف لولهها، انواع بدون درز این محصولات که اصطلاحاً به آنها مانیسمان گفته میشود، یکی از باکیفیتترین کالاهای موجود در بازار بوده و به صورت گسترده در صنعت پتروشیمی و گازرسانی استفاده میشوند. برای همین، قیمت لوله مانیسمان در پروژههای مهم نفت و گاز اهمیت روزافزونی مییابد.
دلایل اهمیت لولههای مورد استفاده عملیات حفاری اهمیت
پیش از پرداختن به کاربرد لوله مانیسمان باید دید که چرا لولههای مورد استفاده در عملیات حفاری و استخراج از اهمیت بالایی برخوردار هستند. باید بدانید که در زمان حفاری از مایعات خاصی استفاده میشود که اسیدی هستند و میتوانند باعث خوردگی فلزات شوند. بنابراین مواد و تجهیزات مورد استفاده در حفاری، تولید، استخراج و انتقال گاز و نفت به صورت گسترده در معرض خوردگی و فشار قرار دارند.
به علاوه در بعضی از موارد این تجهیزات تا دمای ۱۱۰۰ درجهی فارنهایت حرارت داده میشوند؛ درنتیجه باید از تجهیزاتی استفاده کرد که در برابر این میزان حرارت و دما مقاوم باشد. در بین انواع مختلف لوله، نوع مانیسمان که بدون خط جوش تولید میشود، مقاومت بالایی در برابر فشار و عوامل مخرب داشته و یکی از بهترین گزینههای موجود برای استفاده در صنعت پتروشیمی محسوب میشود. باید دید که فرآیند تولید لوله مانیسمان چه تاثیری در میزان استحکام و پایداری این محصول دارد.
فرآیند تولید لوله مانیسمان یا بدون درز
نحوهی تولید این لولهها در استحکام آنها نقش اساسی ایفا میکند. برای این منظور ابتدا شمشهای فلزی برش خورده و وارد کورههای مخصوص میشوند. شمشها در کورهها گرم شده و به نقطهی ذوب میرسد. در مراحل پایانی از دستگاههای خاصی برای گرد کردن لوله استفاده کرده و شکل مورد نظر را در آن ایجاد میکنند. بعد از آن محصول در ابعاد ۶ و ۱۲ متری برش خورده و آمادهی ارسال میشود. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت لوله داربستی به لینک https://pivan.co/product-category/pipe/straight-seam-pipe/scaffold-pipe/ مراجعه کنید.
کاربرد لوله مانیسمان در صنعت پتروشیمی و گاز رسانی
بعد از کسب اطلاعات لازم در مورد ماهیت این محصول و نحوهی تولید آن، لازم است که از کاربرد لوله مانیسمان در صنایع مختلف مطلع شویم. این لولهها در بخشهای مختلف گاز رسانی و پتروشیمی به شرح زیر استفاده میشود:
۱. صنایع پایین دستی که لولهکشی برای پالایشگاههای نفت و گاز و محصولات جانبی آنها را در بر میگیرد.
۲. صنایع میان دستی که انتقال و پخش سیالات مختلف مانند نفت، گاز، بخار و اسیدها را در بر میگیرد.
۳. صنایع بالا دستی که شامل لولههای OCTG میشود.
۴. کاربردهای عمومی و همگانی
جالب است بدانید که لوله مانیسمان دارای ردههای مختلف است و با افزایش رده، ضخامت نهایی محصول افزایش مییابد. ردههای مختلف این لولهها بر مبنای نوع سیالات عبوری و میزان فشار ناشی از آنها تعیین میشود. در صنایع نفت و گاز با توجه به حساسیتهای موجود از ردههای ۴۰ به بالا استفاده میکنند که به دلیل ضخامت بیشتر، قیمت بالاتری هم دارند.
انواع لوله مانیسمان مورد استفاده در صنعت پتروشیمی و گاز
لولههای مورد استفاده در صنعت پتروشیمی و گاز باید از آلیاژهای خاصی که در برابر عوامل مخرب مثل فشار زیاد، مواد خورنده و دمای بالا مقاوم هستند، ساخته شوند. متداولترین لولههای مورد استفاده در این صنایع به شرح زیر هستند:
۱. لوله مانیسمان فولادی آلیاژ کروم (A335 ASTM گرید P5 تا P91)
این لوله مانیسمان که میتواند فشار و دمای بالا را به راحتی تحمل کند، به صورت گسترده در نیروگاهها و پالایشگاهها استفاده میشود.
۲. لوله مانیسمان کربن استیل (A333، A106، A53 ASTM و API 5L)
از جملهی مشخصات این نوع لوله مانیسمان میتوان به مقاومت در برابر خوردگی و امکان استفاده در بازههای دمایی مختلف اشاره کرد. این لوله به دلیل توانایی در حفظ خواص مکانیکی در دماهای بالا و پایین، بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده است.
۳. لوله دوبلکس و سوپر دوبلکس با ساختار فریتی دوبل و آستنیتی (A928 / A790 ASTM)
ویژگی این نوع لوله به صورت مقابل است: در ساختار آن از ترکیب آلیاژ فریت و آستنیت استفاده شده است که نتیجهی آن خواص مکانیکی فوق مستحکم این لوله است. سایر مزایای این لوله شامل تنش تسلیمی دو برابر فولاد زنگ نزن آستنیتی و مقاومت به خوردگی حفرهای و بین دانهای است. برای دریافت قیمت لوله تست آب میتوانید کلیک کنید.
۴. لوله مانیسمان استنلس استیل رده ۳۰۴، ۳۱۶، ۳۲۱ و ۳۴۷ (A312 ASTM سری ۳۰۰ و ۴۰۰)
لولههای موجود در این دسته در برابر دماهای مختلف و محیطهای مخرب و اکسید کننده مقاوم هستند. اگر دما و فشار محیط کاری زیاد است باید از ردههای بالاتر این لوله استفاده کنید.
۵. لوله ساخته شده از آلیاژهای نیکل
آلیاژهای مختلف نیکل در طیفهای دمایی مختلف، مقاومت بالایی دارند. در حقیقت وجود نیکل باعث میشود که محصول نهایی مقاومت چشمگیری در مقابل خوردگی داشته باشد. در نتیجه با افزایش مقادیر نیکل، میزان مقاومت لوله مانیسمان هم افزایش مییابد.
با توجه به توضیحات موجود در این بخش میتوان نتیجه گرفت که نوع ترکیب شیمیایی به کار رفته در ساختار انواع لوله مانیسمان در تعیین نوع محیط آنها نقش اساسی دارد. اگر میخواهید از ترکیب شیمیایی و خصوصیات مکانیکی دقیق این محصولات مطمئن شوید، باید از تستهای اشتعال، هیدرولیک، کیفیت سطح و … استفاده کنید.
خرید آنلاین و اطلاع قیمت از لوله مانیسمان به روشی مطمئن
صنعت پتروشیمی و گاز یکی از حساسترین صنایع موجود در کشورهای مختلف است؛ بنابراین باید از تجهیزات با کیفیت و مقاوم در آن استفاده شود. در بین انواع لولههای موجود در بازار، لوله مانیسمان یا بدون درز یکی از بهترین گزینههای موجود است که در برابر مواد خورنده، فشارهای موجود و حرارت بالا مقاومت قابل توجهی دارد. از این رو، برای خرید و تامین این محصول استراتژیک برای پروژههای مختلف لازم است که مسئولان خرید و کارفرمایان نهایت دقت را در انتخاب تامینکننده و منبع معتبری برای خرید به خرج بدهند.
صنعت پتروشیمی , لوله مانیسمان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.