کابوس موج سهمگین کرونا تعبیر شد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 41270
  پرینتخانه » اجتماعی, اسلایدر تاریخ انتشار : 16 فروردین 1400 - 23:32 |
گزارش «رسالت» از احتمال ورود گونه جهش‌یافته برزیلی و آفریقای جنوبی به ایران و تغییر وضعیت تهران به قرمز

کابوس موج سهمگین کرونا تعبیر شد

تهران همانطور که انتظار می‌رفت، قرمز شد و افزایش سه برابری قربانیان این شهر، ما را به عقب بازگردانده و شرایط را برای رویارویی با وضعیت پیش آمده دشوار کرده و عملا چند صدایی از سوی مسئولان به‌جای مدیریت یکپارچه، کرونا را به سمت بحران مدیریتی رانده است.
کابوس موج سهمگین کرونا تعبیر شد
گروه اجتماعی
تهران همانطور که انتظار می‌رفت، قرمز شد و افزایش سه برابری قربانیان این شهر، ما را به عقب بازگردانده و شرایط را برای رویارویی با وضعیت پیش آمده دشوار کرده و عملا چند صدایی از سوی مسئولان به‌جای مدیریت یکپارچه، کرونا را به سمت بحران مدیریتی رانده است، این عدم‌مدیریت قاطعانه و صداهای مختلف می تواند فاجعه‌ای بزرگ را برای پایتخت رقم بزند، در کمال ناباوری و به رغم احتمالاتی از ورود گونه جهش یافته برزیلی و آفریقایی به کشورمان، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از عدم حصول جمع بندی در ستاد ملی کرونا برای لغو پروازهای ترکیه خبر داده و این درحالی است که  وزیر بهداشت ضمن هشدار نسبت به افزایش موارد مثبت کرونا در کشور به یکی از سهمگین‌ترین امواج کرونا اشاره کرده که اکنون با آن مواجه ایم، سعید نمکی برای نظام سلامت ایام پرچالشی را متصور است و وضعیت را آنقدر بغرنج دیده که می گوید: پیش از عید به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی از طریق ویدئوکنفرانس تأکید کردم تلاش زیادی برای کنترل کرونای انگلیسی داشته باشند و همه آماده‌باش بودند اما متأسفانه در مورد کنترل سفرها کسی به حرف من گوش نداد و امروز با گرفتاری بسیار سنگینی مواجه هستیم.
   از عملکرد منفعلانه تا انداختن توپ در زمین مردم
طی روزهای گذشته سعید نمکی، در  نامه‌ای خطاب به وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با بیماری کرونا خواسته بود که با توجه به افزایش شیوع کووید-۱۹ در ترکیه، حداکثر تا ۴۸ ساعت آینده به مدت یک هفته رفت‌وآمد زمینی و هوایی با این کشور متوقف شود اما سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، اعلام کرده است، تا کنون در خصوص زمان طرح مجدد لغو پروازهای ترکیه، اظهارنظری به سازمان هواپیمایی کشوری ارسال نشده است. بی تردید بدعملی ما فاجعه بار خواهد بود، باتوجه به این‌که براساس سخنان ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، ما نگران ورود گونه جهش یافته انگلیسی از ترکیه و عراق نیستیم بلکه نگرانی ما از بابت ویروس برزیلی و آفریقایی است. حریرچی   می گوید، «روند جهانی ابتلا به این ویروس صعودی است و به همین دلیل کشور‌های مختلف جهان وارد قرنطینه سراسری شده‌اند»، حال آنکه ما منفعلانه عمل می کنیم و در این روزها که با دلخوری و نگرانی، از تغییر رنگ شهرهای زرد و آبی به نارنجی و قرمز سخن گفته ایم، محدودیتی متناسب با رنگ بندی‌های جدید، ابلاغ نکرده ایم و تنها اقدامی که در این روزها انجام داده ایم این است که مدام از پیامد سفرها و دورهمی‌ها گفته ایم و توپ را در زمین مردم انداخته‌ایم،  در صورتی که آشفتگی و اختلاف مواضع در ستاد کرونا بیداد می کند و حاصل همین اختلاف مواضع و تناقض گویی‌ها بود که مسیر را برای مسافرت های نوروزی باز گذاشت. درحالی که مقامات وزارت بهداشت همچنان از صعود نوع جهش‌یافته ویروس نگران بودند و وزیر بهداشت قسم حضرت عباس می داد که مردم سفر نروند، حتی سفر به شهرهای مسافرپذیری نظیر استان‌های شمالی و جنوبی هم ممنوع نشد و  «علیرضا رئیسی»، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته بود، در حال حاضر رنگ بسیاری از شهرهای ما زرد است و به معنای آن است که مردم اگر بخواهند  می توانند به آن‌ها سفر کنند و کسی نمی تواند جلوی آن‌ها را بگیرد. رئیسی این هشدار را هم داده بود که سوش غالب کرونا در کشور ویروس ووهان است چراکه کنترل شدیدی در کشور صورت گرفته است ،اما ۶۲ درصد سوش غالب در خوزستان مربوط به ویروس جهش یافته انگلیسی است بنابراین درهم آمیختگی جمعیت در جریان سفرهای نوروزی می‌تواند شرایط را غیرقابل کنترل کند. بنابراین ضمن تأکید بر قابل پیش بینی بودن این مسائل باید تأکید کرد، احتمال این‌که بار بیماری با تأخیر دوهفته‌ای و پس از پایان  یافتن تعطیلات نوروزی به تهران برسد از ابتدا مشخص بود.
اسفندماه سال گذشته، هیچ کدام از متولیان دستگاه‌های دولتی و اعضای ستاد مقابله با کرونا نظر قاطعانه ای را مبنی بر ممنوعیت سفر یا خلاف آن صادر نکردند و به صرف اطلاع رسانی در مورد ممنوعیت ورود به شهر‌های قرمز و نارنجی، تصور کردند، مردم به سفر نمی روند و از سوی دیگر، روایت حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا این بود که در جریان پاندومی مردم در هیچ نقطه‌ای در امان نیستند. او بر این مسئله پافشاری کرد که با اعمال برنامه‌ریزی علمی و دقیق برای قطع زنجیره کووید- ۱۹ خصوصابرای تعطیلات نوروز می‌توان به میزان قابل توجهی از شیوع بیشتر بیماری کاست اما کسی گوشش بدهکار نبود و مسئولان تا آخرین لحظات تحویل سال، مشغول تناقض گویی و اظهارات متفاوت بودند. مثلا وزارت راه و شهرسازی که هر سال ستاد سفر‌های نوروزی را تشکیل می‌دهد و در قالب آن، خدماتی را به مردم ارائه می دهد، ناگهان از آمادگی این وزارتخانه برای ارائه خدمات در ایام نوروز گفت و در عین حال از مردم نیز درخواست کرد که طی ايام‌نوروز از سفر‌های غیرضروری خودداری کنند! مجموعه این بی تدبیری ها و تناقض گویی ها، موجب شده ۲۲۷ شهر در وضعیت قرمز و نارنجی قرار بگیرند. 
  پیشنهاد قرنطینه ۱۰ روزه تهران
در حال حاضر، براساس آخرین نقشه رنگ بندی شهرها در کشور، تهران قرمز است و پیشنهاد قرنطینه ۱۰ روزه به ستادملی مقابله با کرونا ارائه شده، نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی کرونای استان تهران گفته در صورت تصویب این پیشنهاد، همه مشاغل استان تهران به جز مشاغل گروه یک (مشاغل ضروری) به مدت ۱۰ روز تعطیل خواهند شد. همچنین مصوب شده تا ۴۰ درصد از ۲۰ هزار تخت کاربردی در بیمارستان های استان تهران (حدود ۸ هزار تخت) برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در آماده باش قرار بگیرد و اما کرج، اصفهان، شیراز ،ایلام، شهرکرد و زنجان نیز در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار گرفته اند و ۴۲ شهرستان نیز از وضعیت زرد و نارنجی به وضعیت حاد شیوع کرونا تغییر رنگ داده اند و ۵۴ شهرستان و از جمله ۶ مرکز استان شامل اردبیل، بجنورد، کرمان، رشت، همدان و یزد نیز نارنجی شدند، به این ترتیب در حال حاضر، ۸۸ شهرستان قرمز، ۱۳۹ شهرستان نارنجی، ۱۹۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
  رعایت تشریفات اداری برای توقف پروازهای ترکیه؟ 
تغییر رنگ بندی شهرها و شناسایی ۱۳۸۹۰ بیمار جدید کرونایی در کشور که مجموع بیماران کووید- ۱۹ در کشور را به یک میلیون و ۹۴۵ هزار و ۹۶۴ نفر و جان‌باختن ۱۷۲ بیمار کووید-۱۹ که مجموع جان باختگان این بیماری را به ۶۳ هزار و ۳۳۲ نفر رسانده، هنوز باعث نشده تا اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا به اتفاق نظر برسند و پروازهای ترکیه را متوقف کنند. دهم فروردین‌ماه، علیرضا وهاب‌زاده -مشاور وزیر بهداشت ‌با اشاره به این وضعیت، در تويیتر نوشت: سراسر شهرهای ترکیه در وضعیت قرمز است، اما هم پروازها به این کشور ادامه دارد و هم تورهای گردشگری برقرار است. گردشگران و مسافران به این همسایه شمال غربی کشورمان می‌توانند ناقل ویروس کشنده کرونای انگلیسی به داخل کشور باشند و سعید نمکی خطاب به وزیر کشور در نامه ای تأکید کرده است: «با توجه به شیوع گسترده بیماری كوويد-۱۹ در کشور ترکیه با ویروس موتاسیون یافته، ضروری است، حداکثر تا ۴۸ ساعت آینده به مدت یک هفته ایاب و ذهاب از طریق مرزهای هوایی و زمینی با کشور مذکور متوقف گردد. بدیهی است شهروندان ایرانی که در ترکیه به سر می برند و قصد ورود به کشور را دارند و همچنین اتباع کشور ترکیه که در ایران بوده و قصد خروج از کشور را دارند، می توانند با رعایت پروتکل های مربوطه و انجام تست PCR و اطمینان از عدم آلودگی اقدام به ورود و خروج نمایند. ضمناجهت هموطنانی که از مرزهای زمینی و هوایی وارد کشور می شوند، ایجاد قرنطینه برای موارد مشکوک یا مثبت ضروری خواهد بود.»اما مخالفت‌هایی با این مسئله صورت پذیرفته و حرمت‌الله رفیعی- رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی به ایسنا، گفته است که به نظر می‌رسد وزارت بهداشت نمی‌تواند شرایط را کنترل و مدیریت کند و توپ را به زمین دیگری می‌اندازد و سفر را به عنوان گزک دست گرفته است. اگر این وزارتخانه نگران انتقال بیشتر بیماری از خارج کشور است، چرا به پروازهای شلوغ داخلی توجه نمی‌کند؛ تعداد پروازها و مسافران کیش به هیچ‌وجه با ترکیه قابل مقایسه نیست.
رفیعی با طرح این سؤال که چرا وقتی از مسافر خروجی و ورودی تست منفی می‌خواهند و یا قانون قرنطینه را برقرار کرده‌اند، این همه نگرانی دارند؟ می گوید: «مگر این‌که کنترل مسافران در مرزها دچار مشکل باشد. در بیشتر کشورها با همین قوانین، ترددهای بین‌المللی در حال انجام و تحت کنترل است.»
ساز مخالف رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی با لغو پروازهای ترکیه در شرایطی است که میزان موارد مرگ در این کشور رو به افزایش بوده و به گفته ایرج حریرچی- معاون کل وزارت بهداشت، «میزان جان‌باختگان ترکیه به حدود روزانه ۱۶۰ تا ۱۷۰ مورد رسیده و موارد در ترکیه به شدت افزایش یافته و روزانه به ۳۷ الی ۳۸ هزار نفر رسیده است. این که دکتر نمکی نامه زدند و اعلام کردند که سفر به ترکیه ممنوع شود، به دلیل روند افزایشی ویروس در این کشور است. در عین حال ما در کشورهایی مانند امارات و ترکیه، فقط نگران ویروس انگلیسی نیستیم، بلکه نگران ویروس آفریقای جنوبی هم هستیم. زیرا این کشورها توریستی هستند و امارات و ترکیه پروازهای زیادی دارند و نگران ویروس برزیلی هم هستیم. برزیل چند روز قبل  ۳۶۰۰ کشته داشت. شعار سازمان جهانی بهداشت این است که در دنیا هیچ‌کس در امنیت و آرامش نخواهد بود، مگر این که همه مردم دنیا در امنیت از این ویروس باشند.»
روزهاست که درباره لغو این سفرها هشدارهای لازم داده شده و به جای اتخاذ تصمیم عاجلانه، حسین قاسمی، مدیر کل امور مرزی وزارت کشور و دبیر کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا از بررسی همه‌جانبه پیشنهاد وزارت بهداشت مبنی بر اعمال محدودیت‌های بیشتر در مرز با یک همسایه غربی در کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی و ارائه گزارش جامع آن برای تصمیم‌گیری نهایی به ستاد ملی مدیریت کرونا خبر داده و مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی هم عنوان کرده که «پروازهای ترکیه طبق برنامه در حال انجاماست و برنامه‌ای برای قطع پروازها بین ایران و ترکیه تا زمان ابلاغ رسمی ستاد مبارزه با کرونا وجود ندارد.»
ابوالقاسم جلالی، معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی نیز مشابه همین اظهارات را تکرار کرده و گفته تا کنون درخواستی مبنی بر توقف پروازهای ترکیه به دست ما نرسیده است، اما در صورتی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا درخواستی مبنی بر توقف یا ممنوعیت پروازهای خارجی یا داخلی شود، به سرعت آن را اعمال خواهیم کرد.
  کمتر از ۴۸ ساعت بعد از سخنان «علیرضا رئیسی» وضعیت تهران قرمز شد
این موارد نمایانگر آشفتگی در مدیریت و تصمیم گیری قاطعانه است و با این رویه باید منتظر عواقب بدتری بود، عواقبی که حتی تصور نمی کنیم در بازه زمانی کوتاهتری رخ دهد، شاهد مثال ما، اظهارات علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کروناست، او شامگاه شنبه در یک برنامه تلویزیونی گفته بود، پیش‌بینی وزارت بهداشت این است که تا یک هفته آینده وضعیت تهران قرمز خواهد شد، اما شمار بیماران و جان‌باختگان در پایتخت آنقدر افزایش یافته که موجب شده در کمتر از  ۴۸ ساعت بعد از سخنان او وضعیت تهران قرمز اعلام شود.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در اوج موج سوم این بیماری تعداد بستری روزانه در کشور  دو هزار و ۳۰۰ نفر بود، درحالی که اکنون در موج چهارم و هنگامی که هنوز به اوج آن نرسیده‌ایم شمار بستری روزانه  به بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است. همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خبر داده که موج چهارم کرونا در این استان به شکل انفجاری درحال گسترش است.
رضا مهرپور، رئیس بیمارستان شریعتی، بیان کرده، طی ۴۸ ساعت گذشته از افزایش میزان بیماران نیازمند بستری شوکه شده‌ایم و با افزایش فوق‌العاده شمار مبتلایان به کرونا باید بپذیریم که وارد وضعیت بحرانی کرونا شده‌ایم. حمید سوری، اپیدمیولوژیست و  رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا این شرایط را حاصل تصمیمات غیرکارشناسی می داند که باعث شده مرگ‌های روزانه ناشی از کرونا در کشور دو برابر شود. 
  مهار اپیدمی از دست وزارت بهداشت خارج شده است
سوری تأکید می کند بسیاری از سازمان‌ها و مراجع تصمیم‌گیری خیلی اعتقادی به مشاوران علمی برای تصمیم‌گیری ندارند، همچنین بعد از گذشت مدتی از اپیدمی، افراد به دلیل کسب تجربیات خام، توهم دانستن کامل در مورد مدیریت اپیدمی را دارند.
رئيس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا گفته که کنترل و مهار اپیدمی صرفا مقوله‌ای نیست ولی از لحاظ فنی وزارت بهداشت باید مغز متفکر سیاست‌ها و برنامه‌های مدیریت اپیدمی باشد و وقتی تناقض‌ها در برخوردها و سیاست‌ها پیش می‌آید و عملا به توصیه‌های متخصصان گوش نمی‌دهند، موجب می‌شود مهار اپیدمی از دست وزارت بهداشت خارج شود.
   لزوم تغییر و تحول در ستاد ملی مقابله با کرونا/ حاکمیت تفکر علمی
در این زمینه با «علیرضا ناجی» رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت و گو کردیم. او به «رسالت» می گوید: «ما در مواجه با کرونا باید دارای برنامه‌ای مدون و مشخص و چشمانی باز باشیم تا بتوانیم وقایع را پیش بینی کنیم و کمیته های مختلفی که در وزارت بهداشت حضور دارند باید این مسائل را رصد کنند، چون ویروس کووید می تواند از هر نقطه ای و از زمین و هوا به کشور وارد شود، این روزها بحث مسافرت های نوروزی به ترکیه و احتمال ورود گونه جهش یافته آفریقای جنوبی و برزیلی مطرح است اما مشابه همین اتفاق پیش تر در خوزستان رخ داد و کسانی که از عراق به این استان وارد شدند، بیماری را تشدید کردند، به طوری که شیب کرونا در خوزستان و عراق یکی بود و ما بازهم خوب فکر نکردیم و راه‌های ورود و خروج به خوزستان را مسدود نکردیم و باعث انتقال بیماری از این استان به سایر مناطق شدیم، بعدهم علی‌رغم تمامی توصیه ها، سفرهای نوروزی راه افتاد و عده ای هم به ترکیه رفتند و گوشزدها و توصیه ها هم کارساز نبود و پس از جابه‌جایی افراد و انتقال ویروس در سراسر کشور و نامهربانی مردم و هم نشینی هایشان با دوستان و آشنایان این وضع پیش آمد، اما مسئله این است که ما نباید اجازه این جابه‌جایی‌ها را می دادیم. تصور می کنم در ستاد مبارزه با بیماری کرونا، مشاوران خوبی نداریم سخنان افرادی که در وزارت بهداشت حضور دارند ازجمله آقای وزیر و سایر مسئولین و اعضای ستاد، به جای نمی رسد، بنابراین مسئولیت با ستاد کروناست که چرا این اتفاقات می افتد و باید پاسخگو باشند و جالب این است که وقتی مجوز قانونی یک کار اشتباه را به مردم می دهند و مردم به مسافرت می روند، می گویند چرا عده ای سفر رفتن؟ این موضوع، بسیار طنزآمیزاست و باید از ستاد مقابله با کرونا سؤال کرد که چرا از همان ابتدا به عواقب تصمیمات خود فکر نمی کنند؟ هرچند اعتقاد دارم که باید تغییر و تحولاتی در ستاد صورت بگیرد و تفکر علمی را در این مجموعه حاکم کنیم، البته به این موضوع معتقدم که در ستاد کرونا و در میان افراد تصمیم گیرنده، برخی افراد تفکرشان برمبنای ایمنی جمعی و گله‌ای استوار است.»
ناجی با تأکید براین‌که کنترل کووید فقط و فقط توسط وزارت بهداشت و شبکه سلامت کشور امکان پذیر نیست، می گوید:
 «کنترل این بیماری مستلزم پای کار آمدن یک مجموعه فرا وزارت بهداشتی است  و باید مغز متفکر ستاد ملی مقابله با کرونا، وزارت بهداشت باشد ولی کسی گوشش بدهکار نیست، البته نمی گویم مشاوره نمی گیرند، بی تردید ستاد و کسانی که تصمیم  می گیرند، مشاورانی دارند و احتمالا هم باید از بدنه وزارت بهداشت باشد و در هر صورت در زمینه کنترل بیماری ها کسانی که متخصص و اپیدمیولوژیست هستند نظراتی ارائه کرده و مشاوره می دهند. اما باتوجه به مسائلی که مشاهده‌می کنیم، بالطبع آن کسانی که مشاوره می دهند از نظر علمی، سواد کنترل کرونا را ندارند و این مشاوره‌ها وضعیت را به اینجا رسانده، درحال حاضر ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل شده و من خود در بیمارستان مسیح دانشوری حضور دارم و می بینم که بسیاری از بیماران می آیند و ما ظرفیت بستری کردن این افراد را نداریم و سرگردانی افراد از این بیمارستان به آن بیمارستان، می تواند باعث گسترش بیماری شود. به غیر از این‌که زمان موردنیاز را از دست می دهند و جایی برای مراجعه و بستری ندارند و درمان مناسبی هم دریافت نمی کنند. من انتظار دارم برخورد قاطع با کسانی صورت بگیرد که اشتباه تصمیم می گیرند و افراد را در این شرایط بسیار بد قرار می دهند.»
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در واکنش به اظهارات سخنگوی سازمان هواپیمایی که گفته، «وقتی از مسافر ورودی و خروجی تست منفی می خواهند و یا قانون قرنطینه را برقرار کرده اند نباید نگران بود»، می گوید: «این سخن نشان می دهد که فرد سخنگو، هیچ گونه علمی در رابطه با کنترل بیماری هایی مثل کووید که یک بیماری تنفسی با انتقال و تهاجم بالاست ندارد و اصلا نباید ایشان نظری بدهند، چون وزارت بهداشت محق است و علم این موضوع را دارد و اخطارهای لازم را می دهد. البته که در برخی موارد مشاهده شده که این تست ها اشتباه هستند و افرادی از امارات و ترکیه و کشورهای مختلف با تست منفی به کشورمان آمده اند ولی مثبت بوده اند و احتمال دارد افراد در دوره‌های مختلفی از بیماری باشند و تست شان منفی باشد و بعد بیماری را منتقل کنند و ضمن این‌که در ترکیه، شیوع بالایی از ویروس گزارش شده و قرمز است و اصول اولیه، توقف پروازهاست.»
   به جز وزارت بهداشت، منبع دیگری صلاحیت اظهارنظر ندارد
ناجی در توضیح مخاطرات گونه های آفریقای جنوبی و برزیلی، می گوید: «این دو گونه از نظر فرار از سیستم ایمنی، خطرنا‌ک‌تر هستند و اگر بررسی کفایت واکسن ها را در مبارزه با  گونه های مختلف و واریانت ها بررسی کنیم، متوجه می شویم که این واکسن‌ها با گونه آفریقای جنوبی و برزیلی و تمام گونه هایی که یک موتاسیونی به نام ۴۸۴ را دارند، دچار مشکل است و برای همین باید علیه این گونه ها واکسن جدیدی درست کنیم و درحال حاضر بسیاری از شرکت‌ها مثل آسترازنکا و مدرنا به این موضوع اقدام کرده اند. کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که به سرعت و در مقطعی کوتاه، جمعیت مان را واکسینه کنیم و از ورود این گونه ها به کشور جلوگیری کنیم. گونه جهش یافته آفریقای جنوبی و برزیلی می تواند در کشورهای مختلف منتشر شده باشد و در کشورهای اطراف ما نیز این گونه ها شناسایی شده و ما می دانیم به غیر از انگلستان که بسیاری قوی و وسیع به پایش ژنتیکی گونه های کووید می پردازد، کشورهای دیگر این کار را نمی کنند، ممکن است در حد یکی، دو مورد را گزارش داده باشند ولی به صورت مداوم و وسیع این کار را انجام نمی دهند. ما نمی دانیم گونه‌های در حال چرخش ترکیه، چه ترکیبی دارند، همانطور که در مورد خودمان هم نمی دانیم. به همین خاطر است که وقتی چنین شواهدی وجود دارد، عقل حکم می کند جلوی ورود این گونه ها به کشورمان را بگیریم و این اقدام با محدود کردن پروازهایمان ممکن است. به عنوان مثال کشورهای اروپایی با یک شیوع بسیار کم، لاک داون کرده و مقاصد را از داخل و خارج مسدود می کنند و چنانچه با اقدامات نابخردانه ای که انجام می دهیم باعث ورود واریانت های جدید مثل آفریقای جنوبی و برزیلی به کشور شویم، پروسه واکسیناسیون هم شکست خواهد خورد و حداقل در مورد کشورهایی که می دانیم این گونه ها در آن شیوع یافته باید محدودیتی اعمال کنیم و وقتی می دانیم کشوری مثل ترکیه شرایط بحرانی دارد و قرمز است، عقل حکم می کند که جلوی پروازها را بگیریم. حتی اگر بسیاری از کشورها واکسن تزریق کرده باشند، بازهم باید کنترل های لازم را انجام داد. ما باید برنامه واکسیناسیون‌مان را به طور کامل انجام بدهیم و بعد محدودیت های اجتماعی مان را کمرنگ کنیم، چون در جامعه هنوز افرادی هستند که نسبت به این ویروس حساس هستند و گرچه  ۱۵ میلیون نفر از جمعیت ترکیه واکسن تزریق کرده‌اند اما واکسیناسیون این کشور هنوز کامل نشده و در حال حاضر شرایطی نیست که ما بخواهیم به کشورهایی مسافرت کنیم که قرمز هستند و بعد بگوییم چرا وزارت بهداشت برای توقف پروازها دخالت می کند. این موارد نشان می دهد که ما تفکر مبارزه با کرونا را نداریم و این هم به مشکلات چندصدایی در کشورمان مربوط می شود.درحالی که ما باید خبرهای مربوط به کووید را از یک منبع بشنویم و آن هم وزارت بهداشت است و از خود این وزارتخانه هم نباید حرف‌های متفاوت شنیده شود.به غیر از این وزارتخانه، کس دیگری صلاحیتی برای اظهارنظر ندارد. توجه داشته باشید که همین چندصدایی و اخبار متناقض باعث می شود با این مسائل روبه رو باشیم.»
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کابوس موج سهمگین کرونا تعبیر شد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.