چگونه مراقب حجم بسته اینترنتی خود باشیم؟
از عوامل موثر بر افزایش میزان مصرف اینترنت در سالهای اخیر میتوان به افزایش حجم وبسایتها، افزایش کیفیت تصاویر و ویدیوهای آنلاین، افزایش کیفیت تصاویر و ویدیوهای مورد استفاده در شبکههای اجتماعی، افزایش مصرف اینترنت اپلیکیشنها و نرمافزارها و انجام بهروزرسانیهای مکرر اشاره کرد.
سرویس اینترنتی که به صورت بیسیم و بر بستر امواج تلفن همراه با استفاده از تکنولوژی ۲G، ۳G و ۴G ارائه و در دسترس مشترکان قرار میگیرد، اینترنت همراه نامیده میشود و کاربران در هر مکانی که تحت پوشش شبکههای تلفن همراه باشد (در حالت ثابت و سیار) میتوانند از اینترنت پرسرعت استفاده کنند.
شرکتهای دارای پروانه براساس نوع پروانه، خدمات اینترنت همراه با فناوریهای مختلف را ارائه میکنند که شامل پروانه ارائه خدمات تلفن همراه (MNO) و اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) هستند. لیست دارندگان پروانه ارائه خدمات اینترنت همراه، در پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بخش دارندگان پروانه، دارندگان پروانه ارتباطات سیار وجود دارد.
تعرفههای خدمت
براساس مصوبه شماره ۵-۲۳۷ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال ۱۳۹۵، سقف تعرفه هر کیلوبایت اینترنت برای سیمکارتهای دائمی ۰.۴ ریال و برای سیمکارتهای اعتباری ۰.۶ ریال تعیین شده است. بدین معنی که هزینه یک گیگابایت اینترنت در سیمکارتهای دائمی براساس تعرفه عادی حدود ۴۰ هزار ریال و برای خطوط اعتباری حدود ۶۳۰ هزار ریال است، اما اپراتورهای تلفن همراه به منظور رفاه حال مشترکان بستههای تشویقی اینترنتی را با تخفیف مناسبی تعریف و از طریق کانالهای مختلف (کدهای دستوری USSD، پورتال رسمی اپراتور و سایر پورتالهای فروش، اپلیکیشنها و …) در اختیار آنها قرار میدهند.
براساس مصوبه شماره ۱-۲۵۱ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال ۱۳۹۵، تعرفه ترافیک داده داخلی و داده بینالملل تفکیک شده است. براساس این مصوبه، سقف تعرفه داده داخلی ۵۰ درصد سقف تعرفه مصوب داده بینالملل تعیین شده و اپراتورها ملزم هستند این تفاوت در حجمهای خریداریشده از سوی کاربر نهایی و همچنین بستههای تعریفشده از سوی دارندگان پروانه را به صورت تفکیکشده رعایت کنند. کاربران میتوانند با مراجعه به آدرس اینترنتی icip.ito.gov.ir و انتخاب بخش فهرست تعرفه ترجیحی، سایتهایی که ترافیک آنها داخلی و به صورت نیمبها محاسبه میشود را مشاهده کنند.
لیست کامل بستههای اینترنت همراه در پورتال رسمی اپراتورها درج میشود. همچنین مشترکان میتوانند برای خرید بستههای اینترنت از طریق کدهای دستوری و حساب کاربری اینترنتی نیز اقدام کنند. مشترکان میتوانند با شمارهگیری کدهای دستوری در هر اپراتور، بستههای اینترنتی را مشاهده و خریداری کنند.
در سالهای اخیر افزایش چشمگیر سرعت اینترنت در سراسر جهان باعث بالا رفتن مصرف اینترنت مشترکان شده است اما با توجه به اینکه عموم کاربران اینترنت توجهی به این تغییرات نداشته و براساس روال سالهای قبل بستههای اینترنتی را خریداری میکنند، این ابهام در سطح جامعه بهوجود آمده است که اپراتورهای تلفن همراه محاسبه حجم بستههای مشترکان را بهدرستی انجام نمیدهند، چرا که بسته مشترکان بسیار زودتر از آنچه مشترک تصور میکند به اتمام میرسد. از همین رو ضروری است کاربران اینترنت، به تغییرات بهوجود آمده توجه کنند.
مشترکان برای سنجش سرعت اینترنت تلفن همراه میتوانند از طریق لینکهای speedcheck.ir و speedtest.ir و یا سایر سایتها و اپلیکیشنهای معتبر محاسبه سرعت اینترنت از جمله سامانه نتسنج پالس به آدرس netsanjplus.ir اقدام کرده و از میزان سرعت اینترنت سیمکارت خود مطلع شوند. همچنین در پورتال اپراتورها نیز صفحهای برای انجام تست سرعت وجود دارد و تست سرعت خدمت اینترنت از طریق سایت خود اپراتورها نیز امکانپذیر است.
بسته اینترنتی , شبکههای اجتماعی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.