چند راهکار براي رونق توليد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 2289
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : 06 اردیبهشت 1398 - 22:50 |

چند راهکار براي رونق توليد

از سال ۱۳۷۳ که با ابتکار رهبر معظم انقلاب اسلامي ، اولين شعار سال اعلام شد، تا امسال که شعار «رونق توليد» توسط ايشان به‌عنوان شعار سال برگزيده شد، با توجه به شرايطي که کشور در آن قرار داشته، بخش عمده اين شعارها به مباحث اقتصادي کشور و بهبود شرايط معيشتي مردم اختصاص يافته است. […]

چند راهکار براي رونق توليد

از سال ۱۳۷۳ که با ابتکار رهبر معظم انقلاب اسلامي ، اولين شعار سال اعلام شد، تا امسال که شعار «رونق توليد» توسط ايشان به‌عنوان شعار سال برگزيده شد، با توجه به شرايطي که کشور در آن قرار داشته، بخش عمده اين شعارها به مباحث اقتصادي کشور و بهبود شرايط معيشتي مردم اختصاص يافته است.
اما طبيعي است، همان‌گونه که مقام‌معظم رهبري در سخنراني ابتداي سال در حرم رضوي تأکيد فرمودند، رونق توليد تنها با تعيين شعار سالانه محقق نخواهد شد، بلکه اين‌کار مستلزم تعيين راهبردها و راه‌کارهايي است که امکان اجراي آن را فراهم سازد.
البته بخش عمده راهبردها، در اسناد بالادستي از جمله سياست‌هاي کلي طرح اقتصاد مقاومتي ارائه شده است، اما از آنجا که متأسفانه اسناد مورداشاره در حد شايسته و بايسته مورد توجه مسئولين محترم قرار نمي‌گيرد و معمولاً در تهيه دستورالعمل‌ها و آيين‌نامه‌هاي اجرائي آنها تعلل و کوتاهي مي‌شود، لذا در جهت تحق شعار امسال يعني شعار «رونق توليد»، چند راهکار اجرايي پيشنهاد مي‌شود.
راه‌کارهاي اجرايي پيشنهادي:شناسايي نيروهاي درونزا و ساير ظرفيت‌هاي موجود و قابل دسترس (اعم از مادي و معنوي) در عرصه‌هاي مختلف با مشارکت همه دستگاه‌ها و اولويت‌گذاري و استفاده بهينه از توان آنها.
شناسايي نخبگان و متخصصين گمنام و يا شناخته شده در همه بخش‌ها و موضوعات و سازماندهي و به‌کارگيري عملي آنها در بخش‌هاي مختلف توليد.
فراخوان ايده‌هاي کارآمد و جديد با همکاري و استفاده از ظرفيت فکري نخبگان و فراهم نمودن تسهيلات و ايجاد فرصت مناسب براي شکوفايي استعداد آنها و اجراي ايده‌‌هايشان.
فراهم نمودن شرايط براي استفاده از نظرات کارشناسي و تخصصي افراد صاحب‌نظر (اعم از موافق يا مخالف) در قالب کارگروه‌هاي مشورتي در همه دستگاه‌ها و در همه موضوعات.
اتخاذ تدابير لازم براي جلوگيري از خام فروشي نفت و ساير منابع معدني و تبديل آنها به مواد ثانويه و نهايي با اولويت به استخراج و صادرات مخازن نفت و گاز مشترک واقع در مرزهاي کشور.
اتخاذ تدابير لازم براي تبديل مقالات و نتايج مطالعات علمي به محصولات تجاري، با اولويت به توليد در صنايع هاي‌تک و داراي تکنولوژي پيشرفته.
به‌ روز رساني و تقويت و توسعه زيرساخت‌هاي کشاورزي کشور، به شکل علمي و عملي در بخش‌هاي مختلف، از طريق اقداماتي مانند ايجاد شبکه تلويزيوني کشاورزي و مکانيزه‌سازي فعاليت‌ها در اين بخش.
اتخاذ تدابير لازم براي حذف واسطه‌هاي غيرقانوني و کنترل و نظارت اصولي بر چرخه تأمين توليد، حمل و نقل، نگهداري (انبار داري) و توزيع، در بخش‌هاي مختلف، اعم از صنعتي و غيرصنعتي.
اتخاذ تدابير لازم براي مشارکت موثر بانک‌ها در رونق توليد، ترجيحاً با عزل مديران فعلي که تمام تلاش خود را بر بنگاه‌داري و فعاليت‌هاي غيرمولد و دلالي متمرکز کرده‌اند و انتصاب مديران متخصص، با انگيزه و متعهد.
عزل مديران صنايع دولتي يا وابسته به دولت، از جمله (به‌خصوص)، صنايع خودروسازي که ناموفق عمل کرده‌اند و واگذاري کار آنها به جوانان و مديران متعهد، باانگيزه و متخصص.
حذف ماليات بنگاه‌هاي توليدي جديدالتأسيس، متناسب با شرايط آنها، (حداقل تا پنج سال اول فعاليت) و کاهش ماليات شرکت‌هاي کارآفرين و موفق در توليد.
حذف و يا کاهش سود بانکي و همچنين استمهال تسهيلات اعطايي به صنايع نوپاي توليدي و کارآفرين تا زماني که از استحکام قدرت رقابتي لازم برخوردار شوند.
ساماندهي واردات و صادرات و جلوگيري جدي و عملي از واردات کالاهاي غيرضروري و داراي توليد مشابه داخلي و استفاده از ساير روش‌هاي ترغيبي و تشويقي براي ايجاد رقابت سازنده در بخش توليد.
بازنگري و به روز‌رساني و همچنين رفع اِشکالات و خلأهاي موجود در قوانين و مقررات اقتصادي با مشارکت همزمان نمايندگان کليه افراد حقيقي و حقوقي ذيربط و ذينفع در هر موضوع و ايجاد ثبات و پايداري در آنها.
مبارزه جدي با فساد اعم از رانت‌خواري، ارتشاء، اختلاس و ساير موارد مشابه، با اولويت به پيشگيري از بروز اين ناهنجاري‌ها، از طريق پاکسازي سيستم اداري، به‌خصوص در بخش اقتصادي.
تمرکز بر طراحي و و بومي‌سازي ساخت ماشين‌آلات جديد صنعتي مورد نياز کارخانجات و کمک به تأمين قطعات موردنياز صنايع، با مشارکت نخبگان و متخصصين داخلي.
تمرکز بر بِرندسازي يک يا چند محصول خاص توليد داخل در هر بخش، در حد استانداردهاي جهاني.

نویسنده : احمدرضا هدايتي |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای چند راهکار براي رونق توليد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.