چشمک چشم‌بادامی‌ها به رونق تولید - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 17321
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 30 بهمن 1398 - 9:02 |
بررسی دلایل و عوامل خروج شرکت‌های لوازم‌خانگی کره‌ای از ایران؛

چشمک چشم‌بادامی‌ها به رونق تولید

سال‌هاست که مصرف‌کنندگان ایرانی اولویت خود را در انتخاب لوازم‌خانگی و محصولات صوتی و تصویری، برندهای ال‌جی و سامسونگ قرار داده‌اند، اما به‌تازگی خبری منتشر شد که این دو شرکت مطرح کره جنوبی به دلیل اعمال تحریم‌های آمریکا از بازار ایران خارج‌شده‌اند، درحالی‌که طبق گفته مسئولان این دو برند می‌توانستند بازهم در کشور به فعالیت بپردازند.
چشمک چشم‌بادامی‌ها به رونق تولید

سال‌هاست که مصرف‌کنندگان ایرانی اولویت خود را در انتخاب لوازم‌خانگی و محصولات صوتی و تصویری، برندهای ال‌جی و سامسونگ قرار داده‌اند، اما به‌تازگی خبری منتشر شد که این دو شرکت مطرح کره جنوبی به دلیل اعمال تحریم‌های آمریکا از بازار ایران خارج‌شده‌اند، درحالی‌که طبق گفته مسئولان این دو برند می‌توانستند بازهم در کشور به فعالیت بپردازند.
خروج این دو شرکت که حتی حاضر به عرضه مواد اولیه و قطعات به کارخانه‌های تولیدکننده در داخل نشدند، باعث متضرر شدن سرمایه‌گذاران زیادی شد که اقدام به ساخت کارخانه و سرمایه‌گذاری برای تولیدات این محصولات کردند.
ال‌جی و سامسونگ با اعلام خروج رسمی از بازار ایران و پایین آوردن تابلوهایشان، خود را متعهد به ارائه ضمانت و ارائه سرویس و خدمات دانسته‌اند، اما این سؤال مطرح می‌شود که آیا می‌توان با خروج یک‌باره و عدم پایبندی این دو شرکت به قراردادها، به پشتیبانی آن‌ها دل ‌خوش کرد یا خیر؟
بدون در نظر گرفتن بی‌مسئولیتی شرکت‌های کره‌ای، این بدعهدی را باید فرصتی برای رونق بازار تولیدات باکیفیت داخلی قلمداد کرد تا بدون سیطره محصولات دیگر کشورها، شاهد افزایش و صادرات آن به بازارهای هدف منطقه باشیم.
سید مرتضی میری، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی در گفت‌وگو با «رسالت» با اشاره به خروج شرکت‌های ال‌جی و سامسونگ از بازار ایران گفت: «این دو برند به دلیل تحریم‌های آمریکا و طرفداری از آن، بازار ایران را ترک کردند و اعلام داشتند که دیگر مواد اولیه برای تولید محصولات به ایران نمی‌دهند درحالی‌که با ایران قرارداد داشتند. طبق گفته سخنگوی وزارت خارجه، شرکت‌هایی که ایران را ترک کردند، در صورت عادی شدن شرایط، جایی برای حضور در ایران نخواهند داشت، درحالی‌که می‌توانستند در کشور بمانند.»
وی افزود: «ایران برای حضور این دو برند در کشور هزینه‌های زیادی کرد و سرمایه‌گذاران ایرانی پول‌های زیادی صرف تأسیس کارخانه در شهرهای مختلف برای آن‌ها کرده بودند. در حدود هفت هزار نفر کارگر برای این برندها کار می‌کردند، اما به‌یک‌باره از ایران خارج شدند.»
میری درباره جایگزینی برندهای ایرانی به جای ال‌جی و سامسونگ گفت: «ما بلافاصله بعد از ترک رسمی دو برند کره‌ای، دو برند ایرانی سام و جی پلاست را جایگزین آن‌ها کردیم. این دو برند داخلی باقدرت در حال تولید هستند و ظرف دو سه ماه آینده سهم بازار ال‌جی و سامسونگ را در کشور می‌گیرند. درگذشته ما امکان صادرات دو برند سام و جی پلاست را نداشتیم، اما اکنون خوشبختانه می‌توانیم این تولیدات را صادر کنیم.»
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی اضافه کرد: «بعضی از قطعات محصولات داخلی مانند ورق را می‌توانیم در داخل تولید کنیم، اما موتور و ترموستات را از جایی که سامسونگ و ال‌جی آن‌ها را تأمین می‌کرد و با هزینه بیشتر به دست ما می‌رساند، به‌طور مستقیم تهیه می‌کنیم.»
وی درباره امکان گارانتی و پشتیبانی ال‌جی و سامسونگ از محصولات فروخته‌شده در داخل گفت: «این دو شرکت تعهد دارند و متعهد شده‌اند گارانتی و خدمات برای محصولاتشان ارائه دهند.»
* ۶۰هزار میلیارد تومان صرف تبلیغات
جذب مصرف‌کننده یکی از اصلی‌ترین موضوعات مهم در تجارت و بازرگانی است که شرکت‌های کره‌ای در این مسئله بسیار موفق عمل کرده‌اند. آن‌ها در سال‌های حضور خود در ایران با صرف هزینه‌های هنگفت برای تبلیغات توانستند جای خود را در خانه‌ها باز کنند و به اولویت اصلی در انتخاب محصولات و کالاها مبدل گردند.
حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن صنفی
تولیدکنندگان لوازم‌خانگی نیز در گفت‌وگو با «رسالت»، خروج برندهای ال‌جی و سامسونگ از بازار ایران را مربوط به دو سال قبل دانست و گفت: «جالب اینجاست که این شرکت‌ها در این مدت هزینه تبلیغات‌های خود را نیز می‌دادند تا بازار محصولات خود را از دست ندهند، اما اکنون بعد از دو سال خروج به‌طور رسمی تابلوهای خود را پایین آورده‌اند.»
وی ادامه داد: «اکنون اجناس این دو برند در بازار همه قاچاق هستند و قاچاق سازمان‌یافته در دستور کار واردکنندگان این محصولات قرار دارد. آن‌ها اجناس خود را به‌صورت انبوه به پشت مرزهای کشور می‌رسانند، زیرا منافع عده‌ای هم از این راه حاصل می‌شود.»
غزنوی با بیان این‌که این دو شرکت به دلیل تحریم‌های آمریکا از ایران رفتند و دشمن ما را به بازارهای ما ترجیح دادند، گفت: «آن‌ها نشان دادند ایران را فقط به دلیل بازار و پول می‌خواهند. سرمایه‌گذاران زیادی برای تولید محصولات این دو برند در ایران کارخانه تأسیس کردند، اما آن‌ها بعد از تحریم‌ها حتی حاضر به دادن مواد اولیه و قطعه به کارخانه‌ها نشدند.»
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی درباره نحوه گارانتی و ارائه خدمات و سرویس برندهای ال‌جی و سامسونگ بیان کرد: «آن‌ها شعار می‌دهند که ما پشتیبانی از محصولات فروخته‌شده در ایران می‌کنند، اما اگر آن‌ها قابل‌اعتماد بودند به‌یک‌باره از بازار ایران خارج نمی‌شدند. متأسفانه عملکرد این دو برند درس عبرتی برای ما نیست و همان رفتار را با برندهای دیگری مانند آلمانی و ترکیه‌ای انجام می‌دهیم.»
غزنوی با اشاره به قابلیت‌های ایران در تولید محصولات خانگی گفت: «ما در تولید لوازم‌خانگی داخلی، مزیت‌های بسیاری داریم و سرمایه‌گذاری‌های زیادی کرده‌ایم و هیچ مشکلی ازنظر کیفیت و تعداد در بازار نداریم، اما به دلیل سلطه برندهای خارجی و سودجویی افراد کارچاق‌کن، بازار در اختیار این برندها قرار گرفت و برندهای داخلی نتوانستند به مقیاس اقتصادی برسند و کیفیت و تعداد محصولات خود را بالا و قیمت‌ها را کاهش دهند. امیدواریم با خروج این دو برند و اعمال تحریم‌ها شرایط برای تولید محصولات داخلی بیشتر شود.»
وی با ابزار امیدواری از امکان رونق تولیدات داخلی گفت: «تاکنون شرایط برای این‌که بازار تولیدات داخلی را در دست بگیریم برای ما فراهم نبوده، اما از امروز این شرایط مهیا شده است، اما با دو مشکل اساسی روبه‌رو هستیم که یکی از آن‌ها قاچاق است. تا پیش‌ازاین اگر محصولات این دو شرکت به‌طور رسمی به کشور وارد می‌شد، می‌بایست حقوق ورودی و ارزش‌افزوده پرداخت می‌کردند درنتیجه رقابت تا حدودی برابر می‌شد، اما اکنون بدون دادن این هزینه‌ها، رقابت نابرابر می‌شود. دوم این‌که اگر شرایط فراهم شود، با بالا رفتن هزینه‌ها باید سرمایه در گردش واحدهای صنعتی بیشتر تأمین شود.»
غزنوی در پایان درباره میزان بالای تبلیغات برندهای ال‌جی و سامسونگ در بازار ایران گفت: «یکی از این برندها در طول این چند سال ۶۰ هزار میلیارد تومان صرف تبلیغات خود کرده است. با این رقم می‌توان ده‌ها کارخانه ایجاد کرد، ولی با این کار ذائقه مردم را تغییر دادند و بعد از تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان از بازار ایران خارج شدند.»

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای چشمک چشم‌بادامی‌ها به رونق تولید بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.