پایان ۸ مسابقه جهانی سال ۲۰۲۲ با ۴ قهرمانی و ۱۸ طلا برای کشتی ایران
با برگزاری مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال در اسپانیا پرونده پیکارهای جهانی کشتی در سال ۲۰۲۲ بسته شد.
در مدت باقیمانده از سال میلادی جاری، تنها دو مسابقه جامجهانی در روزهای آینده در آذربایجان و ماه آینده در آمریکا برگزار خواهد شد که از درجه اهمیت کمتری نسبت به پیکارهای جهانی برخوردار است.
عملکرد ۸ تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و امید ایران در این پیکارها که همه بدون حضور روسها به انجام رسید، چطور بوده است؟ در زیر به این پرسش به تفکیک ردههای سنی پاسخ دادهایم.
*نوجوانان جهان: یک قهرمانی و یک عنوان چهارمی با ۲ طلا
رقابتهای کشتی فرنگی نوجوانان قهرمانی جهان روزهای ۳ تا ۵ مردادماه در شهر رُم ایتالیا برگزار شد که در پایان تیم ایران توسط علی احمدی وفا در وزن ۴۸ کیلوگرم به مدال طلا، محمد غلامی در وزن ۵۱ کیلوگرم، اهورا بویری در وزن ۶۵ کیلوگرم به مدال نقره، پیام احمدی در وزن ۴۵ کیلوگرم، سیدرضا آذرشب در وزن ۸۰ کیلوگرم، حمیدرضا کشتکار در وزن ۹۲ کیلوگرم و محمد جهانگیری در وزن ۱۱۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت و با کسب ۱۳۵ امتیاز به عنوان قهرمانی رسید.
پس از تیم ایران، آذربایجان با ۱۳۰ امتیاز و گرجستان با ۱۲۱ امتیاز در جایگاه های دوم و سوم ایستادند.
پیکارهای کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی جهان روزهای ۷ تا ۹ مردادماه به انجام رسید و در پایان تیم ایران توسط ابراهیم الهی در وزن ۶۰ کیلوگرم به مدال طلا، محمدرضا اسدی در وزن ۵۱ کیلوگرم، رضا سلیمانیان در وزن ۸۰ کیلوگرم به مدال نقره، عرشیا حدادی در وزن ۴۸ کیلوگرم و عرفان علیزاده در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی آمریکا با ۱۹۰ امتیاز در جایگاه نخست ایستاد، هند و آذربایجان با ۱۲۶ و ۱۲۲ امتیاز دوم و سوم شدند و تیم ایران با ۱۱۷ امتیاز چهارم شد.
*جوانان جهان: نتیجه صددرصدی جوانان با دو قهرمانی و ۷ طلا
رقابتهای کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان روزهای ۲۴ تا ۲۶ مرداد ماه در شهر صوفیه بلغارستان برگزار شد و تیم ایران با کسب سه مدال طلا، یک نقره و چهار برنز قهرمانی سال گذشته خود در این مسابقات را تکرار کرد.
برای تیم کشتی آزاد کشورمان، سبحان یاری در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم و امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا دست یافتند، آرمین حبیبزاده در وزن ۶۱ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد و احمد محمدنژاد جوان در وزن ۵۷ کیلوگرم، حسین محمدآقایی در وزن ۷۰ کیلوگرم، عارف رنجبری در وزن ۸۶ کیلوگرم و امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز رسیدند.
در رده بندی تیمی، ایران با ۱۵۹ امتیاز به عنوان قهرمانی دست یافت، آمریکا با ۱۳۲ امتیاز دوم شد و تیم هند با ۱۱۲ امتیاز سوم شد.
مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان هم در روزهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ مرداد ماه برگزار شد که تیم ایران با ۱۷۴ امتیاز با اقتدار قهرمان جهان شد. فرنگیکاران در این رقابتها با کسب ۴ مدال طلا، ۲ نقره و ۲ برنز بالاتر از تیمهای جمهوری آذربایجان و اوکراین قرارگرفتند.
سعید اسماعیلی در ۶۰ کیلوگرم، ایمان محمدی در ۶۳ کیلوگرم، علیرضا مُهمدی در ۸۲ کیلوگرم و علی عابدی درزی در ۹۷ کیلوگرم در این تیم به مدال طلا رسیدند، ابوالفضل چوپانی در ۸۷ کیلوگرم و فردین هدایتی در ۱۳۰ کیلوگرم نشان نقره را از آن خود کردند و امیر عبدی در ۷۲ کیلوگرم و سیددانیال سهرابی در ۱۳۰ کیلوگرم برای این تیم برنز گرفتند.
*بزرگسالان جهان: نایبقهرمانی و چهارمی شاگردان درستکار و بنا با ۲ طلا
رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان ۱۹، ۲۰، ۲۱ و ۲۲ شهریور برگزار شد و تیم ملی کشتی فرنگی ایران در غیاب تیم روسیه محروم، مدعی عنوان قهرمانی جهان مسابقات جهانی ۲۰۲۲ محسوب میشد، نه تنها عنوان نایب قهرمانی سال گذشته را ارتقا نداد که نزولی غیرقابل انتظار را در بلگراد تجربه کرد.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با دو نقره محمدرضا گرایی و امین میرزازاده و برنز محمدهادی ساروی، صاحب ۸۱ امتیاز شد و روی سکو نرفت. این تیم عنوان چهارمی جهان را به خود اختصاص داد.
تیم ترکیه با ۱۲۵ امتیاز قهرمان جهان شد. آذربایجان با ۱۱۸ امتیاز به عنوان نایب قهرمانی رسید و صربستانِ میزبان که تنها با ۶ کشتیگیر در مسابقات شرکت کرده و ۴ طلا گرفته بود، با ۱۱۰ امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت.
مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان نیز ۲۴، ۲۵، ۲۶ و ۲۷ شهریور در صربستان برگزار شد و با قهرمانی ۱۹۸ امتیازی آمریکاییها به پایان رسید.
تیم ایران هم با ۷ مدال، ۲ نشان طلای رحمان عموزاد و کامران قاسمپور، ۳ نقره رضا اطری، محمد نخودی و حسن یزدانی و ۲ برنز یونس امامی و امیرحسین زارع با مجموع ۱۵۰ امتیاز نایب قهرمان جهان شد.
*امیدهای جهان: قهرمانی و نایبقهرمانی با ۷ طلا
مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان از۲۵ تا ۲۷ مهر در شهر پونت ودرا اسپانیا آغاز شد و تیم ایران با سه مدال طلای پویا دادمرز در ۵۵ کیلوگرم، ایمان محمدی در ۶۳ کیلوگرم و سیددانیال سهرابی در ۶۷ کیلوگرم و سه برنز امیر عبدی در ۷۲ کیلوگرم، علیاکبر یوسفی در ۱۳۰ کیلوگرم و علی عابدی درزی در وزن ۹۷ کیلوگرم با ۱۳۸ امتیاز در جایگاه اولی جهان قرار گرفت.
گرجستان با ۱۰۱ امتیاز، ترکیه با ۹۳ امتیاز و آذربایجان با ۸۹ امتیاز در ردههای بعدی قرار گرفتند.
رقابتهای کشتی آزاد زیر ۲۳ سال جهان هم ۲۹ مهر تا اول آباد به انجام رسید و تیم ایران توسط محمدصادق فیروزپور در وزن ۷۴ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم، امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷ کیلوگرم، امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا و امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۰ کیلوگرم به مدال نقره دست یافت.
در این تیم محمد نخودی به دلیل نرسیدن سر وزن قانونی حضور در مسابقات را از دست داد و سجاد غلامی نیز دیسکالیفه شد تا گرجستان با ۱۴۱ امتیاز قهرمان شده و ایران با ۱۳۴ امتیاز بالاتر از آمریکای ۱۱۲ امتیازی، نایب قهرمان جهان شود.
کشتی ایران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.