ویژگیهای امنیتی اسکناسهای ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ تومانیهای جدید/ ۴ صفر حذف شد
اسکناس ۱۰۰۰ تومانی (سومین سری از اسکناس های ۱۰۰۰ تومانی در جریان) و اسکناس ۲۰۰۰ تومانی (چهارمین سری از اسکناسهای ۲۰۰۰ تومانی رایج) از چند ماه قبل وارد بازار شده است.
طی سالهای گذشته و در راستای پروژه بازآرایی اسکناس و مسکوک کشور، نسل جدید سه قطعه اسکناس شامل اسکناسهای هزار تومانی، ۲ هزار تومانی و ۵ هزار تومانی در بانک مرکزی طراحی شد که فرآیند تولید انبوه و عرضه این اسکناس ها نیز انجام شده است.
اسکناس ۵ هزار تومانی جدید تقریبا از ماههای پایانی سال قبل وارد بازار شده بود؛ اسکناسهای ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ تومانی نیز از تابستان امسال وارد بازار شدند.
از مهمترین مشخصات اسکناس ۱۰۰۰ تومانی و ۲۰۰۰ تومانی جدید کمرنگ شدن صفرها در قسمت بالا و حذف صفرها در قسمت پایین اسکناس است. این اسکناس ها در زمان همتی چاپ شدهاند. البته اسکناسهای ۱۰۰۰ تومانی و ۲۰۰۰ تومانی هم با امضای صالح آبادی و هم با امضای همتی وارد بازار شده است.
پیش از این، صفرهای ایرانچکهای ۵۰ و ۱۰۰ هزار تومانی و اسکناس ۵۰۰۰ تومانی نیز در دوره همتی کمرنگ شده بود. این طرح به دلیل قصد بانک مرکزی برای حذف ۴ صفر از پول ملی در ایرانچکها و اسکناسها اجرایی شده است. البته هنوز مصوبه قانونی درباره حذف صفرها نداریم.
بانک مرکزی قبلاً اعلام کرده بود: همراستایی با لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی و ایجاد آمادگی برای آن از مزایای اسکناس های جدید چاپ شده به شمار می رود.
بر اساس سند اسکناس که حدودا دو سال پیش به تصویب رسید، تمام اسکناسها و ایران چکها در قالب، اندازه و ساختارهای واحد توزیع خواهد شد و تکثر در اندازه و قالب در اسکناسهای جدید حذف میشود، اما ضرایب امنیتی و عناصر به کار رفته در هر اسکناس متفاوت خواهد بود.
بانک مرکزی تأکید کرده که طراحی و عرضه اسکناسهای جدید هزینه اضافی بر کشور تحمیل نمیکند، زیرا عمر مفید اسکناس در کشور ما ۵ سال است و چاپ و توزیع اسکناس همواره و طبق روال توسط بانک مرکزی انجام شده است.
تصویر پشت سومین سری از اسکناسهای ۱۰۰۰ تومانی رایج در بازار مربوط به آرامگاه ابوعلی سینا-همدان است. اسکناس ۱۰۰۰ تومانی جدید در ابعاد ۷۱*۱۵۶ میلیمتر چاپ شدهاند.
کاغد اسکناس بازتاب نور ماوراءبنفش را منعکس نمی کند و در سطح کاغذ از الیاف فلورسنتی نامرئی استفاده شده که زیر نور ماوراءبنفش در ۴ رنگ قابل مشاهده می باشند. امضا و شماره سریالها با استفاده از مرکب فلورسنتی چاپ شدهاند که در زیر نور ماوراءبنفش به رنگ زرد قابل مشاهده می باشند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.