ویترینی که بایدن میچیند!
حنیف غفاری
جو بایدن رئیسجمهور منتخب آمریکا که خود را در یکقدمی حضور در رأس معادلات سیاسی و اجرایی واشنگتن میبیند، در حال چینش ویترین دولت جدید خود است. او در حین انتخاب وزرا و اعضای کابینه خود، شعارهای ظاهرا زیبایی سر میدهد: شعارهایی فریبنده با محتوای خالی!
بایدن طی روزهای اخیر بر روی دو مؤلفه «چندجانبهگرایی» و« نفی ملیگرایی افراطی» تأکید ویژهای کرده و مدعی است که انتخاب اعضای کابینه جدید آمریکا را نیز بر همین اساس صورت داده است.
با همه این اوصاف، صاحبنظران و تحلیلگرانی که بر روی «زیرساختها» و « بنیانهای قدرت» در آمریکا متمرکز بوده و هستند، بهوضوح آگاهند که دموکراتها در «تولید خشونت» و « تقویت شکافهای داخلی و بینالمللی»دست جمهوریخواهان را از پشت بستهاند.
بایدن، همان سیاستمداری است که در سال ۲۰۱۴ میلادی( زمانی که معاون اوباما بود ) و در جریان وقوع اعتراضات ضد نژادپرستی در شهرهای نیویورک و فرگوسن ، از عملکرد خشونتآمیز پلیس فدرال در قبال معترضین دفاع کرد. بااینحال اقتضائات انتخاباتی سبب شد تا او در فاصله چند ماه مانده تا انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۰، خود را وکیل مدافع رنگینپوستان در مقابل خشونت پلیس معرفی کند! اگرچه برخی از قربانیان «نژادپرستی نظاممند» در آمریکا، فریب این ظاهرسازی دموکراتها را خوردند، اما بایدن و همراهانش، در ایجاد و استمرار ساختار نژادپرستانه امروز در آمریکا نقش «مولد» و « حامی» را ایفا کردهاند. دوگانهای که دموکراتها و جمهوریخواهان بهصورت مشترک در آمریکا ایجاد کردهاند، دوگانه« ملیگرا- بیگانه » نام دارد. دوگانهای که بایدن مطابق تعهدی که به صاحبان پشت پرده قدرت در آمریکا دارد، موظف به ادامه و تکمیل آن است! در این میان، اساسا اهمیتی ندارد که وزیر امنیت داخلی آمریکا یا نماینده دولت جدید این کشور در سازمان ملل متحد، یک رنگینپوست یا لاتین تبار باشند یا نباشند!
از سوی دیگر، جو بایدن «آنتونی جی بلینکن »را بهعنوان وزیر خارجه و «جیک سالیوان» را بهعنوان مشاور امنیت ملی دولت خود معرفی کرده است. این دو صراحتا معتقدهستند که دیپلماسی باید «باقدرت بازدارندگی»تکمیل شود و از همین منظر، «میلیتاریسم» و « مداخله مستمر در دیگر نقاط دنیا» را موردتمجید قرار میدهند! بلینکن و سالیوان، هر دو معتقدند که آمریکا باید به حضور نظامی خود در کشورهایی مانند عراق و افغانستان ادامه دهد و فراتر از آن، باید با راهاندازی جنگهای نیابتی در منطقه، ارکان و متعلقات استراتژی «بحران سازی مزمن در غرب آسیا و شبهقاره هند» را تقویت کرد. سالیوان ، مشاور امنیت ملی دولت بایدن ( که دو ماه دیگر در مسند قدرت قرار خواهد گرفت) در دورانی که در کنار «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه اسبق آمریکا و بهعنوان معاون او مشغول فعالیت بود، تأکید داشت که نباید نسبت به «مداخلهگرایی در جهان» بهمثابه یک فاکتور و مؤلفه سلبی نگریست!
تأسیس داعش و دیگر گروههای تروریستی – تکفیری در دوران ریاست جمهوری اوباما، در سایه همین نگاه خطرناک صورت گرفت و قطعا در دوران ریاست جمهوری بایدن نیز گروههای تروریستی و جنایتکار اصلیترین مأمن و مأوای خود را کاخ سفید قلمداد خواهند کرد.در چنین شرایطی چینش ویترین جدید کاخ سفید توسط بایدن، کمترین ارزشی به لحاظ ذاتی و واقعی نخواهد داشت و صرفا، پیشدرآمدی بر استمرار همان رویکرد «تنش آمیز همیشگی داخلی و خارجی» محسوب میشود.
آمریکا , جو بایدن , حنیف غفاری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.