ولنگاری فرهنگی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 17493
  پرینتخانه » فرهنگی تاریخ انتشار : 02 اسفند 1398 - 22:21 |
بررسی دلایل عدم توجه و تمرکز به مسائل فرهنگی در مجلس دهم؛

ولنگاری فرهنگی

مطالبات فرهنگی مردم در جامعه همواره از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است، چراکه فرهنگ به‌عنوان رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی به شمار می‌رود. اما طی سال‌های اخیر شاهد هستیم که این مطالبات از سوی مسئولان کمتر موردتوجه قرارگرفته است.
ولنگاری فرهنگی

‌|  گروه فرهنگی‌|
مطالبات فرهنگی مردم در جامعه همواره از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است، چراکه فرهنگ به‌عنوان رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی به شمار می‌رود. اما طی سال‌های اخیر شاهد هستیم که این مطالبات از سوی مسئولان کمتر موردتوجه قرارگرفته است. کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم پس از چهار سال فعالیت آن‌گونه که بایدوشاید در خصوص مسائل و مشکلات فرهنگی در کشور عملکرد موفقی نداشته است و نتوانسته مطالبات مردم و جامعه را در این حوزه جامه عمل بپوشاند. در فضایی که با تهاجم فرهنگی دشمن مواجه هستیم نیاز است تا دستگاه‌های فرهنگی باهمت بیشتری در این بخش عمل کرده و با درایت و حساسیت بیشتری تصمیم‌گیری کنند. نبود قوانین مناسب و عدم پیگیری دغدغه‌های فرهنگی کشور ازجمله مسائلی است که عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس دهم را زیرسؤال برده و نشان از ناکارآمدی آن دارد.
حساسیت بالای رهبر معظم انقلاب درباره فرهنگ و مشکلات و معضلات فرهنگی نکته مهمی است که باید موردتوجه مسئولان قرار بگیرد و ایشان بارها در سخنرانی‌های خود به این موضوع اشاره دارند. مقام معظم رهبری در خصوص ولنگاری در حوزه فرهنگ می‌فرمایند: «در مسئله فرهنگ، بنده احساس یک ولنگاری می‌کنم؛ در دستگاه‌های فرهنگی اعم از دستگاه‌های دولتی و غیر‌دولتی  یک نوع ولنگاری و بی اهتمامی در امر فرهنگ وجود دارد؛ چه در تولید کالای فرهنگی مفید که کوتاهی می‌کنیم، چه در جلوگیری از تولید کالای فرهنگی مضر که کوتاهی می‌کنیم. اهمیت کالای فرهنگی از کالای مصرفی جسمانی کمتر نیست، بیشتر است.»
مسئله فرهنگ موضوع مهمی است که رهبر معظم انقلاب  همچنین در بیانیه گام دوم به آن اشاره‌کرده‌اند و در این خصوص می‌فرمایند: «هرچند دست تطاول تبلیغات مروج فساد و بی‌بندوباری در طول دوران پهلوی‌ها به آن ضربه‌های سخت زده و لجنزاری از آلودگی اخلاقی غربی را به درون زندگی مردم متوسط و به‌خصوص جوانان كشانده بود، ولی رویكرد دینی و اخلاقی در جمهوری اسلامی، دل‌های مستعد و نورانی به‌ویژه جوانان را مجذوب كرد و فضا به سود دین و اخلاق دگرگون شد.»
این بیانات نشان می‌دهد که معظم له تا چه اندازه به حوزه فرهنگ دغدغه مند بوده و از مسئولان و متولیان کشور چه در حوزه قانون‌گذاری چه اجرایی انتظار دارند تا با حساسیت بیشتری به این موضوع ورود کرده و اجازه ندهند نقشه‌های دشمن در بخش فرهنگی کشور به ثمر بنشیند.
انتظاری که از مجلس یازدهم می‌رود این است که با جدیت در حوزه فرهنگ و سیاست‌گذاری‌های آن عمل کرده و ضمن پاسخگویی به دغدغه‌های رهبری معظم انقلاب، فضای فرهنگی کشور را به نحوی مدیریت نمایند که بتوان از ظرفیت‌های این حوزه در کشور به بهترین شکل ممکن دررسیدن به اهداف گام دوم انقلاب بهره برد.
*عدم اهتمام دولت و مجلس برای ارتقای فرهنگ
به‌منظور بررسی عدم توجه به مسائل فرهنگی در مجلس دهم و ضعف آن در کشور با سید محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفت‌وگو پرداختیم. وی در گفت‌وگو با «رسالت» درباره جای خالی این‌گونه مطالبات در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: « متأسفانه مسئله فرهنگ  باوجود تأکید مقام معظم رهبری جایگاه واقعی خودش را در کشور ندارد و دولت و مجلس در طول سال‌های اخیر اهتمام کافی برای ارتقای جایگاه فرهنگ نداشتند.»وی ادامه داد: «  فرهنگ تأثیر بسزایی در امور مختلف کشور به‌ویژه مسائل اقتصادی دارد اما کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از کمیسیون‌های ضعیف مجلس بوده است برای همین باید امیدوار  بود تا در مجلس آینده تحول اساسی ایجاد شود و افراد آشنا به مقوله فرهنگ و هنر وارد کمیسیون فرهنگی مجلس شوند تا به اعتبارات و بودجه فرهنگی کشور توجه کنند.»وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد به کاهش بودجه فرهنگی در کشور گفت:
 « نباید به بهانه تعدد مراکز ، بودجه کشور را کاهش داد و اگر همه نهادهای فرهنگی کشور کار کنند باز با کمبود مواجه هستیم. ضمن اینکه باید از موازی کاری جلوگیری کرد تا هم‌افزایی بین نهادهای فرهنگی کشور ایجاد شود و از نهادهای مختلف فرهنگی درخواست کرد تا بودجه خودشان را مشخص کنند.»
*فقدان نظارت بر فعالیت‌های فرهنگی در کشور 
حسینی فقدان نظارت بر فعالیت‌های فرهنگی در کشور را یکی دیگر از مشکلات فرهنگی کشور دانست و عنوان کرد: « رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که با ولنگاری فرهنگی در کشور مواجه هستیم برای همین مجلس شورای اسلامی باید این موضوعات را رصد کنند و تحولات فرهنگی در کشور ایجاد شود و اگر ضعفی وجود دارد به مدیران فرهنگی متذکر دهند تا این ضعف‌ها برطرف شود.»
وی بابیان این‌که حل مشکلات فرهنگی کشور درگرو حضور افراد باتجربه در حوزه فرهنگ و هنر در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، خاطرنشان کرد: «  افرادی که با حوزه فرهنگ و هنر آشنایی دارند می‌توانند مشکلات را رصد و در جهت حل این مشکلات اقدام کنند برای همین حضور افراد شایسته و توانمند در مجلس شورای اسلامی نقش مهمی برای حل معضلات فرهنگی کشور دارد.»
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقص‌هایی که در حوزه قانون‌گذاری فرهنگی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: « در زمینه قانون اداره رسانه ملی، طرح نهایی نظام رسانه و سایر دستگاه‌های فرهنگی ازجمله در حوزه سینما اسناد بالادستی وجود ندارد برای همین باید مجلس شورای اسلامی و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی که در چند سال اخیر با ضعف‌هایی مواجه است در این خصوص اقدامات اساسی انجام دهند و تحولی در حوزه فرهنگی کشور به وجود آورند و شاهد ریل‌گذاری قانونی باشیم که بر اساس ضوابط فعالیت‌های فرهنگی کشور صورت بگیرد.»
حسینی با تأکید بر حل دو مسئله نظارت فرهنگی و حل مشکلات بودجه فرهنگی کشور در مجلس دوره یازدهم خاطرنشان کرد:
« در خصوص وضعیت معیشتی هنرمندان نیز با مشکلاتی مواجه هستیم. این تصور وجود دارد که همه آن‌ها همانند یک عده خاص مثل سلبریتی‌ها از وضعیت معیشتی خوبی برخوردار هستند درحالی‌که این گروه از جامعه از حمایت برخوردار هستند و باید برنامه‌های متعددی را در این خصوص در نظر گرفت.»

نویسنده : گروه فرهنگی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای ولنگاری فرهنگی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.