وفاق کابینه، شرط توفیق دولت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 48576
  پرینتخانه » اسلایدر, سیاسی تاریخ انتشار : 17 مرداد 1400 - 22:01 |
پیش‌شرط‌های تشکیل دولت وفاق ملی واکاوی شد

وفاق کابینه، شرط توفیق دولت

رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی توصیه کرده‌اند که دولت جدید، دولت وفاق ملی باشد.
وفاق کابینه، شرط توفیق دولت

سعید امینی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی توصیه کرده‌اند که دولت جدید، دولت وفاق ملی باشد. ایشان فرمودند: «دولت باید مظهر وفاق ملی و نگاه ملاطفت‌آمیز به عموم مردم باشد. یکی از کارهای مهمی که به مردمی‌بودن دولت کمک می‌کند، تعهد به گفت‌وگوی صادقانه و بدون پیرایه‌های سیاسی با مردم است. باید با مردم صادقانه حرف زد، مشکلات و راه‌حل‌ها را گفت و توقعات را بیان کرد و کمک‌های لازم را نیز به مردم تقدیم کرد.» رئیسی در مراسم تحلیف خود به درخواست رهبری لبیک گفت و اطمینان داد که دولت او، دولت وفاق ملی است. رئیس دولت سیزدهم گفت: «من امروز خادم همه جمهور و همه مردم ایران هستم. امروز نوبت ماست که ادای امانت کنیم. دولت مردمی، دولت وفاق ملی است. در دولت مردمی جناح‌های سیاسی و دسته‌بندی‌های قومی و نژادی رنگ می‌بازد و همه برای خدمت به نظام دورهم جمع می‌شوند.»
 گام اول؛ گام وفاق
گفتنی است؛ این روزها خبرهای ضدونقیضی از ترکیب احتمالی کابینه دولت سیزدهم در فضای مجازی مطرح‌شده و تا زمانی‌که این لیست به صورت نهایی منتشر نشود، قطعا انتشار اخبار ضدونقیض در فضای مجازی همچنان ادامه‌دار خواهد بود. اما آنچه مهم محسوب می‌شود، این است که افرادی در کابینه حضور پیدا کنند که در راستای منویات رهبر انقلاب و وعده‌های رئیس‌جمهور باشد، به عبارتی دولت سیزدهم اگر می‌خواهد دولت وفاق ملی باشد حتما ضروری است در گام اول خود افرادی را انتخاب کند که در مقام شعار و عمل، خمیرمایه وحدت و انسجام در وجودشان نهفته باشد؛ زیرا هر اقدام و هر واژه‌ای که از لسان یک مسئول و یا وزیر جاری می‌شود، می‌تواند اثرات و تبعات مثبت و منفی بسیاری در پی داشته باشد.
اخیرا حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی برای شروع، معاون اول خود را منصوب کرده است. محمد مخبر به عنوان معاون اول رئیس دولت سیزدهم، نخستین انتصاب سیدابراهیم رئیسی است که تا به امروز همه، این انتصاب را بجا و گزینه‌ای مناسب خوانده‌اند. همچنین رئیسی در دومین انتصاب خود غلامحسین اسماعیلی را به عنوان رئیس دفتر خود برگزیده است. این دو انتصاب در کمتر از یک‌هفته پس از مراسم تحلیف انجام می‌شود و باید این دو انتصاب را مهم و اثربخش نامید.
 گمانه‌زنی‌ها در خصوص تیم اقتصادی دولت
همچنین شنیده‌ها حاکی از آن است که اعضای تیم اقتصادی دولت سیزدهم، مشخص‌شده و به‌احتمال‌زیاد این افراد برای کسب رأی اعتماد نمایندگان ملت به مجلس معرفی شوند. البته این گزینه‌ها احتمالی است و از سوی روزنامه «رسالت» تأیید یا تکذیب نمی‌شود. براساس شنیده‌ها «جواد اوجی» به عنوان وزیر پیشنهادی نفت، «رضا فاطمی‌امین» به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت، «محمدهادی زاهدی‌وفا» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی، «سعید محمد» به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، «سیدجواد ساداتی‌نژاد» به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و «علی صالح‌آبادی» به عنوان ریاست بانک مرکزی معرفی شده‌اند و ترکیب تیم اقتصادی کابینه دولت رئیسی را تشکیل خواهند داد.
 کارکرد مهم‌تر از جناح‌بندی سیاسی
جدا از نام افراد، کارکردشان مهم است؛ یعنی طبق اصول دولت وفاق ملی نباید در انتخاب وزیر و مدیران میانی، گرایش سیاسی مهم باشد. به بیان بهتر شاید یک فرد اصلاح‌طلب باشد یا اصلاً گرایش سیاسی نداشته باشد اما ممکن است از شایستگی و کارکرد مطلوب در سمت‌های مدیریتی برخوردار باشد؛ لذا بهتر است توانایی و توانمندی افراد بر گرایش سیاسی آن‌ها ارجحیت داشته باشد. البته ناگفته نماند در برخی از پُست‌ها و سمت‌ها نمی‌توان فاکتور هم‌سویی و گرایش سیاسی را نادیده گرفت اما در پُست‌های اقتصادی و خدماتی که خیلی به سیاست ارتباطی ندارند، می‌توان شایستگی را ملاک انتخاب قرار داد.
 تأکید امامین انقلاب بر شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی
امام خمینی(ره) تأکید بسیار زیادی بر شایسته‌سالاری و شایسته‎گزینی مدیران داشته‌اند. بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی در راستای مبارزه با فساد کارکنان دولت و افزایش کارآمدی، شرط گزینش و انتصاب مسئولان را «تقوا» دانستند و به ریشه‌کنی فساد در بین مسئولان دولت تأکید داشتند: «مهم‌ترین ارزش و مدرک در اسلام و حکومت اسلامی، تقوا و جهاد در راه خداست که هیچ امتیاز دیگری بر آن تقدم ندارد. در انتخاب افراد به منظور تصدی مسئولیت‌ها و استفاده از امکانات، تقوا و جهاد باید ملاک عمل باشد. سنت‌ها و امتیازات غلط مادی و نفسانی، نباید موردتوجه واقع‌شده و لازم است ارزش مذکور- تقوا و جهاد- در هر حالت (چه جنگ و چه صلح) به صورت قانون ثبت‌شده در جامعه، احراز شود.»  رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌عنوان ادامه‌دهنده صالح و به‌حق آرمان‌های امام راحل تمامی این موارد را به دولت‌مردان توصیه کرده‌اند و از یکایک رؤسای جمهور تقاضا داشته‌اند که جهادی بودن و دلسوز بودن افراد و تخصص نیز ملاک چینش مدیران باشد؛ لذا توصیه می‌شود دولت سیزدهم منویات و فرمایشات امامین انقلاب را سرلوحه کار خود قرار دهد تا مدیران دغدغه‌مند و جهادی به کابینه راه یابند به خصوص مدیرانی که از سواد و تخصص فراوان در حوزه اقتصادی برخوردار باشند.

نویسنده : سعید امینی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای وفاق کابینه، شرط توفیق دولت بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.