وضعیت قرمز - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 41409
  پرینتخانه » اجتماعی, اسلایدر تاریخ انتشار : 18 فروردین 1400 - 23:53 |
حال کشور خوب نیست و مسئولان همچنان سیاسی کاری می کنند

وضعیت قرمز

ما مردم چوب سیاست‌ها و بی عملی دولت را می خوریم، دولت غیرپاسخگو که از یک سو مجوز سفرهای نوروزی را صادر می کند و از سوی دیگر وقتی کشور به لحاظ رنگ بندی کرونایی به قرمز تغییر وضعیت می دهد، انگشت اتهام را به سوی ملت نشانه می رودو خطاب به آنان مدعی می شود، «ما گفتیم اگر سفر بروید، اوضاع چنین می شود و چنان»!
وضعیت قرمز

گروه اجتماعی 
ما مردم چوب سیاست‌ها و بی عملی دولت را می خوریم، دولت غیرپاسخگو که از یک سو مجوز سفرهای نوروزی را صادر می کند و از سوی دیگر وقتی کشور به لحاظ رنگ بندی کرونایی به قرمز تغییر وضعیت می دهد، انگشت اتهام را به سوی ملت نشانه می رودو خطاب به آنان مدعی می شود، «ما گفتیم اگر سفر بروید، اوضاع چنین می شود و چنان»! در موضوع بورس و سایر مباحث هم عملکرد تصمیم گیرندگان به همین ترتیب است و بتی که مسئولان از بازار سرمایه برای مردم ساخته بودند درحال فروریختن است و هر روز بیش از روز قبل سرمایه سهامداران در این بازار از دست می رود، مسئولانی که روزی مردم را برای حضور در این بازار تشویق می‌کردند، حالا باید پاسخگوباشند،اما نیستند و به همین سادگی از کنار مهم‌ترین مباحث کشور می گذرند و اگر بنا باشد تصمیمی جدی و واقعی اتخاذ کنند، مردم اعتماد نخواهد کرد، چون پیش از این ثمره اقدامات و گفتارهای آنان را دیده اند و اصطلاحا مارگزیده از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود. 
اگر سر بچرخانیم و به چشم‌هایمان مجالی برای دیدن بدهیم، درمی یابیم بازار سرمایه به عرصه ای برای‌شکست سهامداران خردی تبدیل شده‌که با هزار امید و آرزو و پس از تبلیغات مکرر دولت تدبیر و امید پای کار آمدند و کمترین سرمایه‌های خود را دو دستی تقدیم بورس کردند بلکه  اندک دارایی‌هایشان را از ورطه سقوط ارزش پول ملی نجات دهند. هنوز یادمان نرفته نطق رئیس دولت را که ۱۶ مردادماه سال گذشته طی سخنانی در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نفت‌تأکید کرد،با شرایطی که بورس نشان می‌دهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند و پس از آنکه سرمایه مردم به دلیل بی‌تدبیری دولت در حال از بین رفتن بود و اقشار متعددی از جامعه دچار چالش شدند، حسن روحانی تأکید کرد، «کارشناسان بازار سرمایه نوسانات تصحیح کننده در بورس را امری عادی و طبیعی می دانند»، اما با کاهش شدید ارزش سرمایه های مردم، خبرگزاری مهر روایت کرد، «سازمان بورس، برخی کارشناسان بازار سهام را که پس از ریزش بازار در حمایت از سهامداران اقدام به نقد سیاست‌ها و اقدامات سازمان بورس کرده بودند مورد پیگرد قضائی قرار داد و مدعی‌شد که گفته‌ها و اظهارنظرهای این افراد، زمینه‌ساز ریزش بازار شده است.» 
 از چراغ قرمز بورس تا وضعیت قرمز کرونا در کلانشهرها
در شرایط حال حاضر، دولت در قبال آنچه به دلیل‌ترغیب نسنجیده بر سر سهامداران آورده، حرفی نمی زند. به بیان محمدرضا زمانی درمزاری، وکیل پایه یک دادگستری و وکیل فعالان بازار سرمایه، ما شاهد ریزش شاخص‌های بورس و روشن شدن چراغ قرمز بازار سرمایه و به دنبال آن از بین رفتن سرمایه‌های مردم هستیم که می‌تواند خطر آفرین باشد و با وجود وعده‌هایی که اعضای دولت و مجلس برای ثبات و حفاظت از سرمایه‌های مردم داده اند، اما کماکان با افت شاخص‌های بورس و از بین رفتن سرمایه‌های مردم در این اوضاع بد معیشتی‌مواجه ایم. چراغ قرمز بورس و آژیر امنیتی‌منجر به تبعات امنیتی، سیاسی، اجتماعی که ممکن است به خاطر از بین رفتن سرمایه‌های مردم، گریبان کشور را بگیرد. 

این موضوع در ماجرای کرونا هم صدق می کند. وزیر بهداشت راست می گوید که افسار کرونا از دستمان در رفته، چون شیوه مدیریت و اتخاذ تصمیماتمان بسیار آشفته و نسنجیده است و وقتی تصمیم درستی هم می گیریم، مردم از آن تبعیت نخواهند کرد، به این دلیل که اشتباهات زیادی را مرتکب شده‌ایم، دست‌کم آمار تازه مبتلایان کرونا مؤید همین نکته است، شناسایی۲۰هزار و ۹۵۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹در کشور که‌تعداد بیماران را به یک میلیون و ۹۸۴ هزار و ۳۴۸ نفر و جان‌باختن ۱۹۳نفرکه مجموع 
جان باختگان این بیماری را به ۶۳ هزار و ۶۹۹ نفر رسانده، نشان می دهد، ما در مدیریت کرونا بسیار ضعیف عمل کرده ایم. اگر غیر از این بود، تمام کلانشهرها و مراکز استان‌ها در وضعیت قرمز قرار نمی گرفت و همزمان پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری نمی گفت که وضعیت بدتر از این‌را نمی‌توان متصور بود. ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم تصویر ترسناکی ارائه کرده از وضعیت کرونایی که پیش از این آسانسوری‌بوده و در حال حاضر موشکی شده‌و از طرفی وزارت بهداشت «دو هفته تعطیلی کامل سراسری» را ضروری دانسته است.
این وزارتخانه هشدار داده که اگر بلافاصله چنین نشود،  دست‌کم ۲۰ هزار نفر از کرونا جان خواهند باخت و آمار فوت ممکن است به بالای ۶۰۰ نفر در روز برسد.
در بیانیه وزارت بهداشت آمده: «ضروری است ستاد ملی کرونا بلافاصله دو هفته تعطیلی کامل سراسری (شامل تمامی ادارات دولتی، شرکت‌ها و اصناف غیر ضروری)، منع کامل سفر (شامل خودروهای شخصی و وسایل نقیله عمومی)، بیرون‌بر شدن همه رستوران‌ها و غذاخوری هتل‌ها، محدودیت جدی تردد شامگاهی و اعمال جرایم سنگین برای هرگونه مراسم یا تجمعات در سراسر کشور وضع کند.»
بنا بر این بیانیه، سرعت افزایش بستری در خیز سراسری چهارم به مراتب بیشتر از خیزهای قبلی است.
تکذیب اطلاعیه تعطیلی دو هفته ای کشور!/ اطلاعیه ای که در رسانه های رسمی منتشر شده بود
هرچند معاونت بهداشت وزارت بهداشت با صدور اطلاعیه‌ای از سوی این معاونت پیشنهاد تعطیلی دوهفته‌ای سراسری و احتمال افزایش جان باختگان به ۶۰۰ نفر در روز را تکذیب کرده، حال آنکه این اطلاعیه در خبرگزاری‌های رسمی از جمله خبرگزاری دولتی ایرنا و سایر رسانه ها منتشر شده بود، با این وصف به کدام حرف و سخن مسئولان می توان استناد کرد و این مردم برپایه کدام دیدگاه و اعلام نظر مقامات تصمیم گیرنده باید عمل کنند؟ تعطیلی دو هفته ای سراسری درحالی تکذیب می شود که‌علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ایجاد محدودیت های بیشتر و تعطیلی کامل تهران را نظری کاملا فنی، علمی و کارشناسی دانسته و اظهار امیدواری کرده که با اعمال محدودیت ها وکاهش تردد در هفته های پیش‌رو با کاهش بار بیماری روبه رو شویم. او تعطیلی کامل تهران را با هدف کاهش زنجیره شیوع کرونا مطالبه جدی کادر بهداشت، درمان و مردم عنوان و تسریع روند واکسیناسیون را راهکار مناسبی برای پیشگیری از شکل‌گیری سویه‌های جدیدبیان کرده است. 

مینو محرز، عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا نیز با اشاره به این‌که وضعیت تهران از حالت قرمز هم گذشته، تنها راه‌حل فوری را تعطیلی موقت تهران و آغاز واکسیناسیون عمومی‌دانسته است. محمد طالب‌پور، رئیس بیمارستان سینای تهران، نیز با تأکید براین‌که میزان مراجعه بیماران کرونا به بیمارستان‌ها نسبت به نیمه بهمن و اسفندماه، چهار برابر افزایش داشته است، گفته که در حال حاضر بیشتر مراجعان جوانان و میانسالان هستند.
رئیس بیمارستان سینا با اشاره به پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای،تأکید کرده «اجرا و تصویب پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای بسیار مؤثر است و اگر گسترش واکسیناسیون، انجام ایزولاسیون و قرنطینه به همراه رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی اتفاق بیفتد، می‌توان مرگ و میر ناشی از کرونا را یک رقمی کرد.این درحالی است که وضعیت کرونا در استان‌های مختلف کشور وخیم و بحرانی گزارش شده است و در بسیاری از مراکز استان‌ها ظرفیت تخت‌های عادی و مراقبت‌های ویژه تکمیل شده است.
پیشنهاد تعطیلی تا به نتیجه برسد کار از کار گذشته
وزارت بهداشت و درمان با ارائه نقشه جدید رنگ‌بندی شهرها اعلام کرده، همه مراکز استان‌ها و کلانشهرهای این کشور در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند و تنها مناطقی در سیستان و بلوچستان همچنان در وضعیت آبی قرار دارند. هم اکنون در ۲۵۷ شهرستان، وضعیت قرمز اعلام شده و در ۱۲۹ شهرستان نیز وضعیت نارنجی کرونا برقرار شده است.

به این ترتیب مجموع شهرهای قرمز و نارنجی که در آخرین روزهای اسفندماه ۵۱ شهرستان بود، از روز چهارشنبه هجدهم فروردین به ۳۸۶ شهرستان افزایش‌یافته و درحال حاضر ۵۱ شهرستان با وضعیت زرد کرونا روبه رو  است و فقط ۱۱ شهرستان در سراسر کشوردارای وضعیت آبی‌است.
 تازه ترین تصمیماتی که برای این شرایط اخذ شده را باید از زبان ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت شنید که با اشاره به سیر صعودی موارد ابتلا و مرگ و میرهای کرونایی در کشور از موضوع تعطیلی شهرها سخن گفته که به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد شده است‌اما این پیشنهاد تا به نتیجه برسد، کار از کار گذشته و آب رفته هم طبق معمول به جوی بازنمی گردد. 
برخی مانع جلوگیری از سفرهای نوروزی شدند
سه برابر شدن شهرهای قرمز نسبت به چند روز قبل موجب شده ستاد ملی مقابله با کرونا دست به کار شود و مشاغل گروه دو در شهرهای قرمز را به مدت دو هفته تعطیل کند، این مشاغل شامل بوستان‌ها و مراکز تفریحی، پاساژهای سرباز و سربسته، مراکز خرید و فروش، بازارهای کوچک و بزرگ، مراکز شماره گذاری اتومبیل، آرایشگاه‌ها، مراکز فروش لوازم آرایشی، فرش، موکت، کادویی، اسباب بازی، لوازم‌التحریر، ظروف، کتاب، پوشاک، عکاسی، مراکز مشاوره، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مانند کافی شاپ است و مشاغل گروه سه شامل تالارها، استخرها، باشگاه‌های ورزشی، چای خانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها، آموزشگاه‌های زبان و موسیقی و مهدهای کودک هستند و باید در شهرهای نارنجی تعطیل شوند. اعمال این ممنوعیت ها در شرایطی صورت پذیرفته که ایرج حریرچی می گوید، «متأسفانه در شهرهای قرمز به خصوص تهران، تعطیلی‌ها رعایت نمی‌شود»و این موضوع، یادآور همه تصمیمات ماست که پس از اتخاذ آن به شکل یکپارچه و هماهنگ اجرایی نمی شود و یا دیدگاه‌های متفاوت در ستاد ملی مبارزه با کرونا که مصوباتش در سطح کلان نه تنها به کنترل و مدیریت بیماری کمکی نکرده بلکه افزایش آمارها را در پی داشته است. «حریرچی» روز گذشته با حضور در برنامه چاپ اول، توضیح داد که تأکید وزارت بهداشت این بوده که از فرصت طلایی نوروز برای کاهش آمار کرونا استفاده کنیم و مانند سال گذشته که همه جا تعطیل بود امسال نیز همانگونه شود و با جلوگیری از مسافرت‌ها و اجرای طرح شهید رجایی شعله‌های کرونا را خاموش کنیم اما برخی‌مانع شدند. 

وزیر بهداشت: به هر طریق ممکن برای ممنوعیت سفر درخواست دادم
وزیر بهداشت نیز در نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی همین موارد را متذکر شده است: «اینجانب با شناختی که از قدرت سرایت، بیماری زايی و مرگ و میر ویروس جدید داشتم با مکاتبات عدیده از بخش­‌های مختلف درخواست کردم تا موضوع را جدی بگیرند و بتوانیم در حد امکان ویروس را در استان خوزستان زمین­‌گیر کنیم تقاضا کردم راه‌ها را از مناطق آلوده به دیگر نقاط از زمین و هوا و دریا سد کنیم و نگذاریم منابع آلوده به یکی از سهمگین­‌ترین عوامل بیماریزا جابه‌جا شوند. با وزن­ دهی ویروس جدید در سیر اپیدمیولوژیک بیماری تشدید بیماریابی در قالب طرح موفق شهید سلیمانی را ارائه نمودیم و خواستیم تا مثل سال قبل از تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ تا ۱۴۰۰/۰۱/۱۸ با ممنوعیت سفرها از شکل‌­گیری جمعیت سیال جلوگیری کنیم تا فرصت بیابیم با همراهی عزیزانمان در سازمان بسیج در قالب طرح محله محور موارد محتمل را شناسايی و شعله­ های کوچک را خاموش کنیم تا به‌هم نپیوندند و کشور را در عرصه پهناور گرفتار نکند.مدت جایگزینی ویروس نجیب ­تر ووهان را با ویروس سرکش جهش یافته طولانی ­تر کنیم تا با درگیری ناگهانی چندین استان مهار مدیریت بیماری را از دست ندهیم.به پرسنل خسته از مهار سه پیک طاقت ­فرسا فرصتی برای نفس کشیدن بدهیم.به شیوه مکتوب و یا گفتمان آکنده از اعتراض، تقاضا و التماس هرچه باید قبل از تعطیلات منعکس کردم، می دانستم که کوچک‌ترین بی احتیاطی برای شما عزیزان چه موج سخت و طاقت فرسای دیگری خواهد آفرید که با همه امواج قبلی متفاوتست.» 

سعید نمکی در این نامه گلایه کرده است از این‌که برخی مرگ مردم سرزمین را سیاسی ابزار می کنند تا بتوانند ورشکستگی گذشته را شاید جبران و در ماه‌های پیش‌رو آب رفته را به جوی بازگردانند، آن‌ها برای فروپاشی نظام سلامت و تسلیم در مقابل بیماری شعار ترغیب به استعفای این تیم را سر می دهند. 
فقط تورهای ترکیه لغو شد
دلخوری های مرد اول وزارتخانه بهداشت و درمان تازگی ندارد، این دلخوری ها در کنار مجموعه ناهماهنگی ها و تصمیمات غلطی که خلق الساعه به دستورالعمل و مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا بدل شده، وضعیت را برای ما بدتر کرده است.بالطبع وزارت بهداشت تنها وزارتخانه و مجموعه‌ای است که برای تصمیم گیری محق و ذیصلاح بوده و باید حرف اول و آخر را بزند، بی تردید متولی اطلاع‌رسانی درباره وضعیت کرونا در کشور این وزارتخانه است و اطلاعات باید از این مجرا ارائه شود و در این شرایط حساس باید مسئولان تا حد امکان از سردرگمی مردم بپرهیزنداما از شواهد و قرائن امر این طور برمی آید که کسی حرف وزیر بهداشت و مجموعه تحت مدیریتش را نمی خواند و هر دستگاهی فارغ از دغدغه سلامت مردم، ساز خودش را می زند. از مصادیق این امر، عدم توقف پروازهای ترکیه است. علی‌رغم این‌که ۶ روز از درخواست وزیر بهداشت برای توقف یک‌هفته‌ای رفت و آمد به ترکیه می گذرد، ستاد ملی کرونا در تصمیمی عجیب،فقط تورهای ترکیه را لغو کرده و حسن ذی‌بخش، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کرده که پروازهای شخصی به کشور ترکیه برقرار بوده و ممنوعیتی شامل آن‌ها نشده است! مسائلی از این دست،باتوجه به آنکه انتظار می رود تا دو ، سه هفته آینده میزان جان‌باختگان‌کرونایی از ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر هم تجاوز کند، می تواند برای کشور گران تمام شود.پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری هم تأکید می کند، «بحث این است که باید اقدامی انجام دهیم که مرگ‌هایمان به حد بالای ۱۰۰۰ مرگ در روز نرسد. باید در وضعیت کنونی اقدامات لازم را انجام دهیم تا مرگ‌هایمان چهار رقمی نشوندزیرا این ویروس، ویروس جهش یافته انگلیسی است. این ویروس در هر خانواده تعداد افراد زیادی را درگیر می‌کند و هر یک نفر ممکن است، هفت تا هشت نفر را آلوده کند. وقتی تعداد افزایش یابد، میزان مرگ و میر هم افزایش می‌یابد. در این ویروس شدت بیماری هم بیشتر است.» 

نگرانی های وزیر بهداشت و خوش خیالی های رئیس دولت از پایان یافتن پیک کرونا!
حال بد کشور از نظر ابتلا به کرونا و شمار قربانیان و چرخیدن گونه جهش یافته انگلیسی در سراسر کشور، امری محال نبوده و اتفاقا وزیر بهداشت در ماه‌های پایانی سال مدام بر این مسئله اصرار داشت که کوچکترین غفلت ما می تواند موج سهمگینی از کرونا را به دنبال داشته باشد و اکنون گفته های سعید نمکی به واقعیت پیوسته است و البته ذکر این مطلب هم ضروری به نظر می رسد که رئیس دولت روز هفتم فروردین‌ماه گفته بود: «به نظر من پیک کرونا پایان‌یافته است. مقابله با این بیماری از ۱۴ ماه تا الان سهل‌تر و آسان‌تر شده است.»از نقطه نظر کارشناسی، عادی جلوه دادن بحران کرونا از سوی بالاترین مقام اجرایی، به کاهش پروتکل های بهداشتی انجامیده است، هرچند اظهارات غیرعلمی و نادرست حسن روحانی مسبوق به سابق است، منتها در قضیه کرونا وضعیت متفاوت بوده و مجموعه این عوامل شرایط را بدتر کرده است. 

مروری گذرا بر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا به ما تناقض در اظهارات و حتی عملکرد اعضای‌این ستاد را یادآوری می کند و طبیعتا با مواضع متفاوت تصمیم گیرندگان این ستاد بیگانه نیستیم.
 در حالی که پیش از آغاز تعطیلات نوروز، مقامات حوزه بهداشت و درمان  و رسانه ها نسبت به بروز پیک جدید بیماری‌هشدار می دادند، اعضای این ستاد با همین مواضع متفاوت و پرتناقض، کاری کردند که بازار سفرهای نوروزی داغ شود. پیش از این در گزارشی نوشته بودیم که بازار فروش اینترنتی بلیت قطارهای مسافربری از پنجم اسفند ماه ۹۹ آغاز شد و در ادامه به طرز عجیبی رونق گرفت و دولت و ستاد ملی مقابله با کرونایی که روزها از عواقب سفر و ورود به موج چهارم کرونا می گفتند، زمینه را برای پیش فروش بلیت های نوروزی قطار و اتوبوس فراهم کردند و ضریب اشغال هتل ها و اقامتگاه ها در بسیاری از شهرها تکمیل شد. 
اکثریت مردم تابع تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستند و در هر مقطع زمانی که این ستاد تصمیم به ایجاد محدودیت‌گرفته، مردم آن را اجرا کرده و هر گاه که محدودیت‌ها کاهش یافته، مردم نیز از میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاسته اند. پیش از تعطیلات نوروزی، شرایط کرونایی کشور با ثبات بود اما باز گذاشتن راه‌ها و سفر در تعطیلات نوروزی و کاهش محدودیت‌ها، سبب شد آمار جان‌باختگان کاهش یابد،بنابراین تصمیمات متناقض و چندگانه دولت و ستاد مقابله با کرونا در نوع برخورد با این ویروس از پیش از آغاز تعطیلات نوروزی تاکنون مسبب شرایط فعلی است، موضوعی که انتقاد شدید محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای‌شهر تهران را در پی داشته و وی صراحتا اعلام کرد: «در حال حاضر دوگانگی در صحبت‌های مسئولان ارشد دیده می‌شود.» وی گفت: از یک سو وزارت بهداشت و درمان است که تقاضای اعمال سختگیری‌های بیشتر را دارد و معتقد است که نباید به این سبک عمل شود و از سوی دیگر بخش اقتصادی کشور نیز تصمیماتی اتخاذ می‌کند که باعث می‌شود مردم خود به خود احساس کنند که قدرت ویروس کرونا خیلی هم زیاد نیست.
باری دیگر در تناقضی آشکار، فرمانده ستاد ملی مقابله با کرونا بر مسئله تعطیلی دو هفته ای پافشاری می کند و آن را مطالبه جدی کادر بهداشت و درمان می خواند اما از آن سو، اطلاعیه ای مبنی بر تعطیلی سراسری کشور به مدت دو هفته تکذیب می شود تا سریال تناقض ها و سردرگمی ها ادامه یابد و از سوی دیگر استاندار تهران هم می گوید، نمی‌توان شهری همچون تهران را که پایتخت کشور است و فعالیت‌های بین‌المللی در آن در حال انجام است قرنطینه کرد لذا موضوع قرنطینه تهران منتفی است.انوشیروان محسنی‌بندپی، با تأکید بر این‌که فعالیت گروه‌های يك در تهران ادامه دارد و مشاغل گروه‌های ۲، ۳ و ۴ تعطیل خواهند بود، افزوده: گویا این پیام دریافت نشده که کرونای جهش یافته انگلیسی را جدی بگیرند و در عین حال از توقف فعالیت مشاغل گروه‌های ۲، ۳ و ۴ در تهران به مدت دو هفته خبر داده است. اقداماتی که میزان اثرگذاری شان کافی نخواهد بود و پیش تر هم با اعمال این نوع محدودیت ها گروهی با پایین کشیدن کرکره‌ها به صورت پنهانی به فعالیت خود ادامه می دادند. 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای وضعیت قرمز بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.