وزرا در محک اعتماد
سعید امینی
بالاخره بعد از روزها برگزاری نشستهای تخصصی کمیسیونهای مجلس با وزرای پیشنهادی، رسما جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و رأی اعتماد به آنها از روز گذشته با حضور رئیس جمهور و معاون اول او در صحن علنی پارلمان وارد فاز اجرایی شده و احتمالا تا اواخر این هفته جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ادامهدار باشد. انتخاب وزرا و رأی اعتماد به مهرههای معرفیشده توسط رئیس جمهور، مهمترین فصل از همکاری و تعامل میان مجلس یازدهم و دولت سیزدهم محسوب میشود و اگر این همکاری و تعامل در حد اعلا و به بهترین شکل ممکن انجام شود، شاهد شکوفا شدن ظرفیتهای ملی در تمام حوزهها خواهیم بود.همانطورکه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته پارلمان گفت: مجلس و دولت در روزهای آینده روزهای مهم و حساسی را پیش رو دارند و همچنین رئیس جمهور هم در این جلسه بر تعامل سازنده مجلس و دولت در زمینههای مختلف تأکید کرده است.
ریزبینی و تمرکز نمایندگان مجلس بر کارنامه وزرا و اجتناب از نگاههای سیاسی و شخصی بر تقویت همکاری و تعامل سازنده دولت و مجلس اثرگذار است.
مسئولیت سنگین و سرنوشتساز بهارستان
مجلس یازدهم در این روزها مسئولیت سنگینی بر عهده دارد. به جرئت میتوان گفت که بررسی سوابق وزرا و رأی اعتماد به آنها، مهمترین آزمون یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ابتدای عمر خود تاکنون است و اگر وکلای ملت با نگاه تخصصگرایانه و فارغ از بازیهای سیاسی به وزرای پیشنهادی رأی دهند، هم کام مردم را شیرین میکنند و هم به تشکیل دولت انقلابی و جهادی به معنای واقعی عینیت خواهند بخشید.
پرواضح است که مجلس و دولت تلاش کردهاند تا به این لحظه با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند و انصافاً مجلس یازدهم در بررسی سوابق وزرای پیشنهادی نهایت دقت و ژرفاندیشی را به خرج داده است. قالیباف درباره اقدامات مجلس در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی گفت: «در هفته گذشته وزرای پیشنهادی در جلسات کمیسیونهای مجلس حضور یافتند و سامانهای برای نخستینبار ترتیب داده بودیم و فرصتی به وجود آمد که تکتک وزرای پیشنهادی در همه کمیسیونهای تخصصی مجلس حضور یابند و همه نمایندگان چهرهبهچهره با همه وزرای پیشنهادی صحبت کنند.»
او ادامه داد: «ما بیش از ۲۷۰ جلسه در کمیسیونهای تخصصی مجلس و بهصورت فشرده برگزار کردیم و نمایندگان شناخت بسیار خوبی از وزرای پیشنهادی پیدا کردند و از سوی دیگر وزرای پیشنهادی هم شناخت بسیار خوبی نسبت به مجلس، نگاهها و انتظاراتی که در حوزههای تخصصی وجود دارد پیدا کردند. این اقدامات جزء کارهای ماندنی مجلس یازدهم بود و برای نخستینبار تجربه شد و در ادامه هم اینگونه خواهد بود.»
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «از سوی دیگر این جلسات باعث شد حواشی کمترین تأثیر را بر نظر نمایندگان داشته باشد و بیشتر نمایندگان در قالب نشستهای تخصصی و چهرهبهچهره برنامهها و کارهای وزرای پیشنهادی را مورد توجه قرار دادند.»
زمان آزمون و خطا نیست
کارشناسان و تحلیلگران سیاسی معتقدند که نمایندگان باید نهایت دقت و تلاش خود را در رأی اعتماد به کابینه دولت جدید به خرج دهند و انقلابیگری و شایستهسالاری را ملاک انتخاب خود قرار دهند. به عبارت دیگر کشور در شرایطی نیست که افراد مورد آزمون و خطا قرار گیرند و اگر قرار است وزیری سکان اداره یک وزارتخانه را برعهده داشته باشد، باید از همان ابتدای کار، تمام جوانب شخصیتی، کاری و شایستگی او مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد تا بلافاصله بعد از عهدهدار شدن مسئولیت، کار خود را شروع کند و اقدامات لازم را برای بهبود شرایط حوزه مربوطه به کار بگیرد.
جوانگرایی؛ کاتالیزور دولت سیزدهم
از ویژگیهای کابینه دولت سیزدهم معرفی چهرههای جدید و تازهنفس است و از این حیث حضور چنین چهرههایی برای دولت همانند کاتالیزور است. انتقادی که به دولت یازدهم و دوازدهم وارد بود، این است که حسن روحانی از وزرای پیر و خسته و بیانگیزه استفاده کرد و همین مسئله دولت او را دچار فرسودگی و روزمرگی کرده بود؛ لذا چینش کابینه دولت سیزدهم بهدلیل جوان بودن مورد حمایت اغلب کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس است. از مجلس یازدهم انتظار میرود که این فاکتور مهم را در کنار سایر فاکتورها مانند تخصص و برنامهمحوری مدنظر قرار دهد تا در تحلیلها و بررسیها مورد استفاده قرار دهد.
منتظری: مجلس درگیر تعارفات و رودربایستیها نیست
غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت»، اظهار داشت: وکلای ملت در رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی با کسی تعارف و رودربایستی ندارند و ملاک برای رأی اعتماد تنها و تنها برنامهمحوری و تخصصگرایی است.
وی با بیان اینکه کابینه پیشنهادی آقای رئیسی از روحیه نشاط و جوانی برخوردار است، گفت: نشاط و جوانگرایی یکی از امتیازات کابینه پیشنهادی قلمداد میشود و این موضوع برای نمایندگان مجلس مهم و ملاک تصمیمگیری قرار دارد.
نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حواشی که برای مجلس ایجاد کردهاند اصلاً صحیح و منصفانه نیست. نمایندگان تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا در رأی به وزرای پیشنهادی کوتاهی و غفلت نشود. تا به این لحظه کمیسیونهای تخصصی با وزرای پیشنهادی جلسات متعددی را برگزار کردهاند و در این جلسات مکرراً وزرای پیشنهادی به چالش کشیده شدند و سؤالات متعددی از آنها پرسیده شد و این نشان میدهد که نمایندگان مجلس فارغ از نگاه سیاسی و جناحی، تنها به کارنامه وزرا اهمیت میدهند.
منتظری با تأکید بر این مطلب که در رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی برای نمایندگان ملت، تنها برنامه اهمیت دارد و اینکه برنامههای کاری وزرا چقدر با اسناد بالادستی تطابق دارد، بیان داشت: کمیسیونهای تخصصی مجلس با استناد به آییننامهها و شاخصههای مدنظر خود، برنامههای پیشنهادی وزرا را بررسی میکنند. هرچند یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با دولت سیزدهم همسو است، اما این همسویی هرگز باعث نشده تا درگیر تعارفات و رودربایستیها شویم. مجلس یازدهم خود را در قبال خداوند، اسلام، کشور و نظام مسئول میداند و اگر کوتاهی و غفلتی صورت بگیرد، مردم هرگز ما را نخواهند بخشید.
آیت الله رئیسی , دولت سیزدهم , سعید امینی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.