«وزارت دفاع» مدافع جان مردم
|مهدیه هاشمی|
توانمندیهای دفاعی کشور، سالهاست که زبانزد همگان شده است و در این روزها نیز ظرفیت بالای وزارت دفاع برای پیشرفت در حوزههای مختلف بهویژه در عرصه مسائل پزشکی نیز روز به روز بیشتر دیده میشود.
پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، متخصصان صنایع دفاعی با تلاش و تحقیقات مداوم و با بسیج تمام ظرفیتهای علمی و بهرهگیری از فناوریهای دفاعی، موفق به طراحی و تولید دوربین پیشرفته و هوشمند با فناوری کاملا بومی و نرمافزاریهای داخلی شدند.
این دوربینهای هوشمند حرارتی ویژه غربالگری بیماران ویروس کرونا در کشور است که پس از تست در مراکز پرتردد و رفتوآمد نظیر فرودگاههای کشور ، به مرحله تولید انبوه خواهد رسید. سرعت عمل این دوربین در تشخیص درجه دمای بدن افراد بهصورت آنی و تشخیص و شناسایی چند نفر بهصورت همزمان، از ویژگیهای این دوربین به شمار میرود بر این اساس فردی که دمای بدنش بالاتر از حد طبیعی باشد را شناسایی میکند. این دوربین بهعنوان یک پایش اولیه برای غربالگری افراد مبتلا به کوید۱۹ از افراد سالم محسوب میشود. در یک جمله میتوان دلیل موفقیت این صنعت را تکیه بر توان و قدرت داخلی دانست سیاستی که چندان به آن عمل نشده است. همچنین در روزهای اخیر، نیروهای مسلح گزارش کاملی از توانمندیها،ظرفیتها و اقدامات و فعالیتهای شبانهروزی وزارت دفاع جهت مقابله با شیوه ویروس کرونا ارائه کرد و اعلام داشت وزارت دفاع آمادگی لازم برای مقابله با این بحران را دارد. «رسالت» در گفت وگو با محسن زارعی، عضو سابق شورای فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا در مورد این موضوع به گفت وگو پرداخت.
گامهای ارزشمند وزارت دفاع در مقابله با اپیدمی کرونا
محسن زارعی، عضو سابق شورای فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا در مورد اقدامات وزارت دفاع در مقابله با ویروس کرونا، به «رسالت» می گوید: «در روزهای نخست شناسایی این اپیدمی در کشور، وزارت صنایع و دفاع بهسرعت آغاز به کارکردند. وزارت دفاع گامهای ارزشمندی در تولید کیتهای تشخیص کرونا، تولید انبوه مواد ضدعفونیکننده، ماسکهای فیلتردار، تولید لباسهای فشار مثبت، آمبولانس، برانکارد و تخت ویژه بیماران مبتلا به این ویروس برداشته است دوربینهای حرارتی رونمایی شده در چند روز اخیر نیز اقدامی منحصربهفرد بود و قدم وزارت دفاع در مقابله با این ویروس قابلتقدیر است. ژاپن، چین و آمریکا تاکنون تنها کشورهای دارای این تکنولوژی در جهان بودهاند بر این اساس بومیسازی شدن این تکنولوژی برای ایران بسیار با ارزش است.» وی با بیان اینکه حوزههایی که به قدرت داخلی اتکا کردند، توانستند گامی مؤثر در مسیر قدرتمندی کشور در زمان بحرانها بردارند، ادامه داد: «تحریمها در حوزه و صنایع دفاعی و نظامی، سختتر و سنگینتر از دیگر حوزههای مهم کشور بوده و در حوزه صنایع دفاعی و نظامی، سختتر و سنگینتر از دیگر حوزههای مهم کشور بوده است بااینحال این صنایع توانستند با تکیهبر ظرفیتهای داخلی و تکنولوژیهای بومی کشور، موفق باشند.»
چشمپوشی از ظرفیتهای داخلی دلیل ضعف دیگر صنایع است
زارعی ضمن ابراز این موضوع که دیگر حوزههای کشور به دلیل چشم دوختن به مذاکره با کشورهای خارجی بر ظرفیتهای داخلی توجه دقیقی نداشتند، تصریح کرد: «تحریمهای پابرجا ثابت کرد که حوزههای دیگر کشور در استفاده از ظرفیتهای داخلی ناتوان بودند یا آنها را برای گذر از تحریمها مؤثر نمیدانستند. بر این اساس همین اصل موجب موفقیت صنایع دفاع و نظامی کشور شده و از طرفی دیگر بیتوجهی به آن دلیل اصلی ضعف دیگر صنایع است.اگر حوزههای دیگر کشور به اصل استفاده از تمام ظرفیتهای داخلی بپردازند، بیشک موفقیت آنها تضمینی خواهد بود.»
وی افزود: «وزارت دفاع در مدت اخیر نیز برای کمک به دیگر صنایع کشور اعلام آمادگی کرده است. رسیدگی به این موضوع مهم بر دوش مسئولان، مدیران و دستگاه اجرایی کشور است. اینکه دولت تا چه اندازه میخواهد از این توانایی و ظرفیتهای داخلی بهره ببرد. متأسفانه حوزههای دیگر کشور چندان به سیاستهای اقتصاد مقاومتی عمل نکردند و این نقطه تمایز میان حوزه دفاعی کشور با دیگر حوزههاست.»
عضو سابق شورای فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا در انتها اظهار داشت: «ایران کشوری غنی است و ظرفیتهای بالایی دارد. استکبار جهانی هرگز خواهان توسعه کشور ما نبوده است و در این بحران بیماری نیز دست یاری آنها نیز دست دوستی نیست. بر این اساس تمام صنایع کشور باید دستبهدست یکدیگر داده و با تکیه بر توان داخلی، دست رد به سینه دشمنان زده و این بحران را پشت سر بگذاریم.»
مبارزه با کرونا , محسن زارعی , وزارت دفاع , وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.