وزارتخانهای که اولویت دولت نیست
بيشتر از سه ماه تا آغاز سال تحصيلي جديد باقي نمانده که چندي پيش شاهد استعفاي وزير آموزش و پرورش بوديم. دولت بلافاصله براي اين وزارتخانه سرپرست انتخاب کرد اما موضوع مورد توجه آن است که آنچنان که بايد و شايد تمام اهتمام براي اداره وزارتخانه دیده نمی شود.
با توجه به سابقهاي که دولت يازدهم و دوازدهم در معرفي وزرا به مجلس دارد ميتوان اين گونه تصور کرد که مجددا روحاني براي انتخاب وزير دست به تعلل خواهد زد.
در همين رابطه «رسالت» گفتوگويي با برخي از اعضاي کميسيون آموزش و تحقيقات در مجلس داشته که در ادامه ميخوانيد.
*آموزش و پرورش بالاترين رکن در ساماندهي امور کشور است
داود محمدي عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در اين باره به «رسالت» گفت: آموزش و پرورش يک نهاد تاثيرگذار است و به همين جهت بايد دقت لازم در اموراتش مد نظر قرار گيرد، همچنين دولت هم بايد نسبت به اين وزارتخانه اهتمام ويژهاي داشته باشد.
او با بيان اين که نهاد تعليم و تربيت بالاترين رکن در جهت ساماندهي امور کشور است، افزود: از سويي هم ما با مشکلاتي در حوزههاي مختلف اين وزارتخانه روبهرو هستيم و براي حل مشکلات اين نهاد بايد چارهاي انديشيد.
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به استعفاي وزير آموزش و پرورش تصريح کرد: اين استعفا باعث به وجود آمدن نگراني از سوي بسياري از مسئولان و مردم کشور شد که آموزش و پرورش بايد از ثبات نيرويي برخوردار باشد.
او ادامه داد: برخي ميگويند سرپرست در وزارتخانه به خوبي نميتواند فعاليت داشته باشد بايد توجه داشت که انتخاب سرپرست با توجه به ضرورت و نياز بوده است؛ هنگامي که از سوي دولت سرپرستي براي پستي انتخاب ميشود يعني دولت به گزينه مطمئن براي وزارتخانه نرسيده و در زمان مناسبت سرپرست يا فرد ديگري معرفي ميکند.
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: سرپرست داراي وظايفي است تا سيستم با مشکل روبهرو نشود و برنامههاي لازم را انجام دهد. اميدواريم سرپرست وزارت آموزش و پرورش اشکالاتي را که در اين وزارتخانه وجود دارد را برطرف کند.
او با بيان اين که فاصله زيادي تا آغاز سال تحصيلي باقي نمانده است، گفت: با توجه به اين که آموزش و پرورش از نظر نيروي انساني با کمبود نيرو مواجه است سرپرست اين وزارتخانه از حالا براي اين موضوع بايد برنامهريزي کند.
محمدي افزود: اميدواريم سرپرست اين وزارتخانه در اين فرصت وظايف محوله را انجام دهد، همچنين دولت هرچه زودتر وزير آموزش و پرورش را تعيين تکليف کند.
اين عضو کميسيون آموزش مجلس تصريح کرد: هنگامي که براي قسمتي بنا به ضرورت سرپرستي انتخاب ميشود اگر آن شخص دلسوز نباشد مورد نقد قرار ميگيرد؛ اما در هر صورت سرپرست به وظيفهاش تعهد دارد و بايد براي اين جايگاه دلسوزي داشته باشد.او در پايان گفت: اميدواريم سرپرست آموزش و پرورش تمام انرژي و توان خود را براي انجام اين وظيفه به کارگيرد.
*عدم اجراي وعدههاي دولت منجر به استعفاي وزير شد
جبار کوچکي نژاد نايب رئيس کميسيون آموزش در مجلس همچنين در اين باره به «رسالت»گفت: دولت آقاي روحاني به وعدهاي که در تبليغات انتخاباتي حول حوزه فرهنگيان داده بود عمل نکرد. از سويي هم متاسفانه شاهد استعفاي وزير ايشان در وزارتخانه آموزش و پرورش شديم.
او افزود: استعفاي آقاي وزير نشان دهنده تغييرات خوب نبود چرا که باعث تضعيف اين وزارتخانه ميشود. وزارتخانه آموزش و پرورش اغلب بايد با تغييرات بسيار آرام طي زمان طولاني در حال حرکت باشد تا به ثبات برسد اما متاسفانه با استعفاي ناگهاني آقاي وزير شاهد يکسري مشکلات اساسي ميشويم.
نايب رئيس کميسيون آموزش در پايان گفت: اميد است هرچه زودتر آقاي روحاني، وزير آموزش و پرورش را معين کنند.
*اولويت دولت وزارت آموزش و پرورش نيست
فرهاد فلاحتي عضو ديگر کميسيون آموزش و تحقيقات در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: وزارت آموزش و پرورش يکي از مهمترين وزارتخانههاي کشور است يعني اين وزارتخانه زيرساختي براي کشور به شمار مي رود.
او ادامه داد: عليرغم شعارهايي که دولت درباره وزارت آموزش و پرورش ميدهد هنوز اين وزارتخانه در نگاه دولتمردان، اولويت برجستهاي در کشور نيست چرا که اگر غير از اين بود کمتر از دو سال وزير مجبور به استعفا نميشد.اين نماينده مجلس افزود: بايد گفت که مسئولان دولتي آنچنان که بايد و شايد نسبت به آموزش و پرورش توجهي ندارند.
فلاحتي ادامه داد: برهمگان مشخص است که استعفاي وزير آموزش و پرورش براي ورود به انتخابات مجلس تنها يک بهانه بوده است. هنگامي که پاي درد و دل آقاي وزير مينشستيم او ميگفت تعهداتي که «دولت بايد به آموزش و پرورش بدهد و مواردي که وزير در حال پيگيري است به نتيجه نميرسد» بنابراين اين موضوعات باعث دلسردي او شده و پس از اندکي مشاجره لفظي نتيجه گرفته و به استعفا رسيده است.
عضو کميسيون آموزش مجلس گفت: بالاترين ضربه اي که وزارت آموزش و پرورش ميتواند بعد از مباحثي که گذشت ببيند انتخاب جناحي و نگرش سياسي است، اين وزير بايد تفکرات سياسي خود را کنار بگذارد و تنها به برنامههاي در دستش رسيدگي کند.
او در پايان گفت: اميدواريم که دولت در معرفي وزير آموزش و پرورش تمام هوشمندياش را صرف کند و در انتخاب شخصيتي که واقعا نيروي توانمندي باشد براي پيشبرد اهداف آموزشي، تعليم و تربيت دانشآموزان اهتمام ورزد.
*حواشي درباره استعفاي وزير بيپاسخ ماند
حبيبالله دهمرده عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در اين باره به «رسالت» گفت: استعفاي وزير آموزش و پرورش با اعتراضات شديدي از بدنه مردم مواجه شد و حواشي ديگري را ايجاد کردکه همچنان بيپاسخ مانده است.
او ادامه داد: خانواده بزرگ آموزش و پرورش به دليل برخي از مطالب حقوقي، حقالتدريسان و بازنشستگان مشکلات بسياري دارند و وقتي که چالش و تنش به وجود ميآيد آنها تشديد مي شوند.
اين نماينده مجلس با بيان اين که انتخاب وزير برعهده رئيسجمهور است، افزود: ما بايد دقت کنيم که چه کسي به عنوان وزير انتخاب ميشود؟ چه اندازه اين انتخاب از سوي دولت طول خواهد کشيد؟
دهمرده ادامه داد: بايد توجه کرد که اگر قرار است اين وزارتخانه با سرپرست اداره شود دانشآموزان و به طور کل خانواده فرهنگيان به شدت لطمه خواهند خورد چرا که آموزش و پرورش تنها يک وزارتخانه نيست بلکه کل جامعه با اين موضوع درگير هستند.
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات تصريح کرد: درخواست ما از دولت اين است که آقاي رئيسجمهور هرچه سريعتر شخصي را به عنوان وزير معرفي کند نه آن که فردي به عنوان سرپرست بياورد.
استعفاي وزير آموزش و پرورش , رئيسجمهور , رسالت , مجلس , وزير آموزش و پرورش
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.