واهمه آمریکا از مقاومت در سوریه، عراق و لبنان - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 14754
  پرینتخانه » بین الملل تاریخ انتشار : 10 دی 1398 - 1:40 |
بررسی تبعات عملیات نظامی ایالات‌متحده در خاک عراق؛

واهمه آمریکا از مقاومت در سوریه، عراق و لبنان

يک‌شنبه شب (7 دي‌ماه) چند پهپاد ناشناس مواضع «گردان‌هاي حزب‌الله» عراق وابسته به حشد الشعبي در شهر مرزي القائم استان الانبار (غرب عراق) را بمباران کردند. تاکنون آمار قربانيان تجاوز آمريکا به مراکز حشد الشعبي به 25 شهيد و بيش از 50 زخمي رسيده است.
واهمه آمریکا از مقاومت در سوریه، عراق و لبنان

‌|راضيه فراهاني‌|
يک‌شنبه شب (۷ دي‌ماه) چند پهپاد ناشناس مواضع «گردان‌هاي حزب‌الله» عراق وابسته به حشد الشعبي در شهر مرزي القائم استان الانبار (غرب عراق) را بمباران کردند. تاکنون آمار قربانيان تجاوز آمريکا به مراکز حشد الشعبي به ۲۵ شهيد و بيش از ۵۰ زخمي رسيده است. وزارت دفاع آمريکا پنتاگون نيز بلافاصله پس از انجام اين حمله، طي بيانيه‌اي اعلام کرد: «ارتش اين کشور مواضع حشد الشعبي در نزديکي شهر القائم را هدف حمله هوايي قرار داده است.» اين تجاوز آمريکا با واکنش شمار بسياري از جريان‌ها و شخصيت‌هاي سياسي در عراق روبه‌رو و منجر به صدور بيانيه‌هايي در محکوميت اين حملات گرديد. «گردان‌هاي حزب‌الله» عراق، که يکي از مواضع آن شب مورد هدف حملات جنگنده‌هاي آمريکايي قرار گرفت، در بيانيه‌اي در واکنش به اين بمباران اعلام کرد: «نيروهاي نظامي و امنيتي و نيز پايگاه‌هاي مردمي و ملي بايد با بيرون راندن دشمن آمريکايي، صفحه جديدي از صفحات عزت و غرور را ثبت کنند.» همچنين رئيس‌جمهور و نخست‌وزير پيشبرد امور عراق حمله آمريکا به مواضع حشد الشعبي در استان الانبار را محکوم و آن را نقض حاکميت عراق تلقي کردند. همچنين ايران حمله آمريکا به مواضع نيروهايحشد الشعبي را محکوم کرد. سيد عباس موسوي، سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان نيز تجاوز نيروهاي آمريکا به خاک عراق و حمله به مواضع نيروهاي حشد الشعبي را مصداق بارز تروريسم دانسته و آن را به‌شدت محکوم کرد. به دنبال تجاوز غيرقانوني آمريکا به خاک عراق، روزنامه «رسالت» گفت‌وگوهايي با صاحب‌نظران در اين حوزه داشته که در ادامه مي‌خوانيد.
* چشم‌انداز آينده عراق براي آمريکايي‌ها بسيار تيره و تار است
سيدرضا صدرالحسيني، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به حمله اخير آمريکا به نيروهاي حشد الشعبي به «رسالت» گفت: «با نگاهي به روند دخالت‌هاي آمريکا در فرآيندهاي سياسي-اجتماعي عراق مشاهده مي‌کنيم که از سال ۲۰۰۶ تاکنون آن‌ها به دنبال براندازي نظام سياسي در عراق هستند و در اين راستا سرمايه‌گذاري‌هاي بسياري انجام داده‌اند. آمريکايي‌ها طي ماه‌هاي اخير به‌صورت مستقيم و با صرف هزينه‌هاي هنگفت به‌صورت آشکار براي براندازي نظام سياسي برخاسته از قانون اساسي و نظام پارلماني عراق وارد صحنه شده‌اند.»
وي در ادامه گفت: «در ايام گذشته مشاهده کرديم مقامات آمريکايي در ارتباط با افزايش اغتشاشات در راستاي براندازي نظام سياسي عراق به‌طور مستقيم ورود کرده و به‌جز اقدامات پنهاني‌شان در اين راستا به اعتراف درباره اقدامات آشکار‌شان پرداختند که نظرشان نسبت به اغتشاشات، آتش‌سوزي‌ها و جناياتي که در شهرهاي مختلف عراق مثبت بوده و علاقه‌مند به ادامه اين موضوعات هستند.»
اين کارشناس مسائل غرب آسيا ادامه داد: «اقدامات دخالت آمريکا در عراق به‌ويژه بعد از استعفاي عادل عبدالمهدي، نخست‌وزير عراق افزايش پيدا کرد و آن‌ها با افزايش فشار‌ها به دنبال استعفاي برهم صالح رئيس‌جمهور عراق نيز بودند، اما با شکست روبه‌رو شدند.»
اين کارشناس مسائل منطقه بابيان اين‌که چشم‌انداز آينده عراق براي آمريکايي‌ها بسيار تيره‌وتار است، افزود: «براين اساس آمريکا با انجام اقدامات ضد امنيت ملي عراق تنها به‌صورت مستقيم به مخالفت با کليه توافقات بين‌المللي بپا خاسته است. در حقيقت اين اقدام آمريکا حرکتي انفعالي در مقابل هوشياري حشد الشعبي است چراکه طي ايام گذشته مقابله خود را با نيروهاي ميداني آمريکا يعني داعش به‌طور کامل داشته و آمريکايي‌ها از اين مسئله ناراحت هستند، به‌عبارت‌ديگر بايد گفت، آمريکا در جهت نقض حاکميت ملي عراق به‌صورت آشکار گام برداشته است.»
وي ادامه داد: «سازمان ملل بايد در اين رابطه ورود پيدا کرده و نسبت به يکي از اعضاي رسمي سازمان بين‌الملل به نام عراق ادعاي حيثيت و حمايت داشته باشد تا آمريکا احساس نکند که نظام بين‌الملل از اقدام اخيرش در عراق حمايت مي‌کند.»
صدرالحسيني با اشاره به حمايت بحرين از حمله آمريکا به عراق تصريح کرد: «برخي از کشورها به‌جاي ابراز تأسف از اين اقدام دست به همراهي و حمايت از ايالات‌متحده زده‌اند. به نظر مي‌رسد بحرين با حمايت از اين اقدام تنها قصد نشان دادن وابستگي بيشترش به آمريکا را دارد.»
اين کارشناس مسائل منطقه افزود: «با توجه به دخالت‌هاي آمريکايي در اوضاع‌واحوال داخلي عراق تنها شاهد انزجار اکثريت مردم عراق از آن هستيم چراکه طي راهپيمايي‌هاي اخير در عراق شاهد به آتش کشاندن پرچم آمريکا و رژيم صهيونيستي بوديم.»
* حمله به حشد الشعبي قطعا تبعاتي براي آمريکا خواهد داشت
سفير سابق ايران در عراق نيز معتقد است: «آمريکايي‌ها با بهانه‌اي واهي وارد عراق شدند». حسن دانايي‌فرد در ادامه به «رسالت» گفت: «توافقنامه‌هاي همکاري امنيتي ميان عراق و آمريکا امضا شد مبني بر آن‌که اگر عراق مورد تهديد قرار گيرد يا وضعيت خاصي برايش پيش آيد، اين دولت بايد از آمريکا تقاضا کند و با يکديگر همکاري‌هاي نظامي و امنيتي داشته باشند اما متأسفانه شاهد اقدامات آمريکايي‌ها خارج از تمام اين پروتکل هستيم.»
وي با اشاره به حمله داعش به عراق خاطرنشان کرد: «علي‌رغم اين‌که آمريکا بايد در آن زمان به عراق کمک مي‌کرد اما به بهانه‌هايي با تأخير بسيار زياد به اين مسئله وارد شد. در ادامه شاهد شرط‌گذاري آمريکا براي عراق مبني بر تغيير دولت بوديم اما خوشبختانه در آن زمان حشد‌الشعبي با فتواي مرجعيت نجف اشرف شکل گرفت و به‌عنوان فرزندان و جوانان داخل عراق وارد کارزار شدند.»
دانايي‌فرد تصريح کرد: «آمريکايي‌ها دائما به دنبال منافع خود هستند. آيا اين حمله آمريکا به بخشي از بدنه نيروهاي مسلح عراق توجيه اخلاقي، حقوقي يا فني دارد؟ شايد بتوان گفت آمريکا در فتنه‌گري در عراق موفق نشده و قصد ايجاد فتنه جديدي در اين کشور را دارد وگرنه حشد الشعبي جزء لايتجزاي حکومت و نيروهاي مسلح عراق است که با پشتيباني شرعي و معنوي مرجعيت فتواي لازمه را در اين زمينه صادر کرده بود.»
وي گفت: «نخست‌وزير عراق با محکوميت اين حمله اعلام کرد که آمريکا حق ندارد بدون هماهنگي با دولت عراق به هر بهانه‌اي به مراکزي در اين کشور حتي به دشمنانش حمله کند، چه برسد به جزئي از نيروهاي مسلح عراق! اين حمله قطعاتبعاتي براي آمريکا خواهد داشت. جوانان و افرادي که به فکر استقلال کشورشان هستند ممکن است اقدامات تلافي‌جويانه‌اي انجام دهند البته اين موضوع مربوط به عراقي‌ها است و بايد طي ساعات و روزهاي آينده منتظر باشيم چه اتفاقي خواهد افتاد.»
* حمله آمريکا به حشد الشعبي نتيجه شکست سياست‌هاي اين کشور است
همچنين يک کارشناس مسائل منطقه نيز معتقد است: «حمله اخير آمريکا به پايگاه حشد الشعبي در الانبار عراق تنها نتيجه شکست سياست‌هاي اين کشور در سوريه، عراق و لبنان است.» حسن هاني زاده در ادامه به «رسالت» گفت: «ازآنجايي‌که آمريکايي‌ها تلاش دارند تا از رهگذر بحران‌سازي در سوريه، عراق و لبنان محور مقاومت را تضعيف کنند بنابراين حمله اخير که منجر به شهادت ۲۵ تن از رزمندگان و حزب‌الله و همچنين زخمي شدن ۵۰ نفر شده است ناشي از عصبانيت آمريکا از مقاومت ايران، سوريه، عراق و لبنان در برابر سياست‌هاي خود است.»
وي بابيان اين‌که آمريکا از طريق سفارتخانه خود در حال بحران‌سازي سياسي در عراق است، افزود: «تظاهراتي که طي دو ماه اخير در عراق صورت گرفته ناشي از سياست‌گذاري‌ها و اقدامات آمريکا براي ضربه زدن به عراق (بخشي از محور مقاومت را تشکيل مي‌دهد) صورت مي‌گيرد. آن‌ها قصد داشتند بحران در عراق را تا مدت‌ها ادامه دهند و شرايطي مشابه سوريه را در آنجا ايجاد کنند؛ بنابراين اين سناريو با هوشياري مرجعيت و نيروهاي انقلابي عراق با شکست مواجه شد.»
هاني زاده تصريح کرد: «حشد الشعبي تاکنون توانسته بحران سياسي در عراق را مهار کند، بنابراين بايد گفت آن‌ها حتما پاسخي در زمان و مکان مناسبي به آمريکا خواهند داد. سياست‌هاي آمريکا به‌طور کامل شکست‌خورده و در حال حاضر سياست هجوم نظامي را پيش‌گرفته و اين موضوع نيز به ضرر آن تمام خواهد شد زيرا در درازمدت آمريکا آسيب جدي در عراق خواهد ديد.»
اين کارشناس مسائل منطقه تصريح کرد: «بحرين سياست کاملا غلط و خلاف جريان آب را دنبال مي‌کند. اين کشور نزديک به ۹ سال است که دچار بحران داخلي شده و با کمک آمريکا و عربستان موج تظاهرات مردمي را سرکوب کرده است لذا بيانيه اخير حکومت بحرين در راستاي حمايتش از اقدام اخير آمريکا نتيجه معکوسي براي اين کشور خواهد داشت زيرا رژيم آل خليفه به‌شدت دچار انزوا شده و در حال حاضر درصدد برقراري ارتباط با رژيم صهيونيستي درآمده، فلذا اين‌گونه اقدامات خيلي مؤثر نخواهد بود و بحرين نخواهد توانست از انزواي سياسي خارج شود.»

نویسنده : راضیه فراهانی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای واهمه آمریکا از مقاومت در سوریه، عراق و لبنان بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.