همه چیز درباره کاشت ایمپلنت دندان - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 57741
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 12 دی 1400 - 19:56 |

همه چیز درباره کاشت ایمپلنت دندان

بسیاری از افراد با گذشت زمان بنا به دلایل متعددی همچون پیری، کشیدن دندان و... دندان های خود را از دست می دهند. این موضوع علاوه بر این که باعث ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند شما می شود، می تواند در صحیح جویدن و غذا خوردن شما هم تاثیر منفی بگذارد.
همه چیز درباره کاشت ایمپلنت دندان

بسیاری از افراد با گذشت زمان بنا به دلایل متعددی همچون پیری، کشیدن دندان و… دندان های خود را از دست می دهند. این موضوع علاوه بر این که باعث ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند شما می شود، می تواند در صحیح جویدن و غذا خوردن شما هم تاثیر منفی بگذارد. بسیاری از افراد به دنبال یک روش دائمی برای این دندان های از دست رفته هستند. تا چند سال گذشته انجام پروتز دندان متحرک (دندان مصنوعی) میان این افراد بسیار رایج بود.

C:\Users\IT\Desktop\5549740.png

مشکلاتی که این روش ایجاد می کرد باعث شد که روش بهتری به نام ایمپلنت دندان جایگزین آن شود. ایمپلنت دندان روشی است دائمی برای دندان های از دست رفته. خوشبختانه امروزه با فراگیر شدن ایمپلنت دندان افراد دیگر دغدغه‌ای برای از دست دادن دندان های خود ندارند و دیگر به سراغ دندان های مصنوعی نمی روند. قرار دادن ایمپلنت در دهان هیچ مشکلی را برای استفاده کننده به وجود نمی آورد و فرد می تواند تا آخر عمر بدون هیچ گونه مشکلی از آنها استفاده کند.

همچنین امروزه، کاشت ایمپلنت باعث انقلابی در جایگزینی دندان ها شده است. قبل از اینکه ایمپلنت دندان به وجود بیاید، افراد دارای پروتز دندان قادر به جویدن انواع بسیاری از مواد غذایی نبودند. امروزه این مشکل با استفاده گسترده از ایمپلنت دندان مرتفع شده است. کوتاه ترین تعریف ایمپلنت دندان می تواند این باشد که ایمپلنت یک روش دائمی برای جایگزینی دندان و یا دندان های از دست رفته است که درست همانند دندان های طبیعی عمل می کند.

همانطور که گفتیم در گذشته، افراد بی دندان مجبور بودند که از دست دندان مصنوعی (پروتز متحرک) استفاده کنند ولی مشکل این نوع پروتز ها آن بود که به مرور تحلیل استخوان باعث لقی و جابجایی آن در حین غذا خوردن و حرف زدن می شد.

اما امروزه با استفاده از ایمپلنت می توان تمام دندان های قوس فک را بصورت ثابت، بازسازی و جایگزین کرد. پروتزهای ثابت ایمپلنت، احساس راحتی بیشتری برای فرد ایجاد می کند و مانع از تحلیل استخوان فک می شود و در ضمن احساسی مشابه دندان های طبیعی فرد را دارد و در ضمن ثابت (به اصطلاح به استخوان فک جوش می خورد) است و لازم نیست مانند دندان مصنوعی بیرون آورده شود.

چه افرادی می توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟

  • در صورتی که کلیه دندان های فک جلو و یا فک عقب از بین رفته باشد.
  • در صورتی که یکی از دندان های جلو از بین رفته باشد و فاصله ایجاد شده از دندان های کناری آن طبیعی باشد.
  • در صورتی که بیش از یک دندان از بین رفته باشد و فاصله بین دندان های کناری طبیعی باشد.
  • درصورتی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از بین رفته باشد و تنها از یک طرف، دندان طبیعی باشد.
  • افرادی که نمی توانند از دندان های مصنوعی استفاده کنند.
  • افرادی که می خواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.

ایمپلنت دندان محدودیت سنی خاصی ندارد و هر فردی که قادر به رعایت بهداشت دهان خود باشد، می تواند دندان های خود را ایمپلنت کند. اگر فرد به سن رشد رسیده باشد، می تواند به جای دندانی که از دست داده است، از ایمپلنت استفاده نماید. مثلا اگر کودکی که در سن کودکی دندان دائمی خود را در اثر حادثه ای از دست داده باشد می تواند بعد از آن که به سن ۱۶ سال رسید، از ایمپلنت استفاده کند.

چه افرادی نمی توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟

افرادی که مبتلا به عفونت دندان یا فک هستند، ایمپلنت دندان نه تنها مشکل شان را برطرف نمی کند، بلکه ممکن است دردسرهای دیگری را هم برای آنها به وجود آورد. این افراد ابتدا باید نسبت به رفع عفونت دندان خود اقدام کنند و سپس پس از درمان عفونت دندان خود اقدام به ایمپلنت دندان خود کنند. در صورتی که فرد نسبت به این مسئله بی توجه باشد بعد از انجام ایمپلنت در صورت به وجود آمدن مشکل، ایمپلنت برداشته می شود و موجب هدر رفتن زحمت پزشک و هزینه هایی برای فرد در بر خواهد داشت.

افرادی که مبتلا به دیابت هستند، توجه داشته باشند که گذاشتن ایمپلنت باید با احتیاط های ویژه ای انجام گیرد. قبل از ایمپلنت دندان باید میزان قند خون فرد دیابتی توسط پزشک بررسی شود تا اگر بیماری دیابت فرد کنترل شده باشد، برای وی ایمپلنت گذاشته شود. شانس افراد دیابتی همانند دیگر افراد عادی است و جای هیچ نگرانی نیست.

افرادی که دخانیات مصرف می کنند، بهتر است برای انجام ایمپلنت مدتی سیگار را فراموش کنند و یا حتی المقدور مقدار مصرف دخانیات خود را کاهش دهند. لازم است که افرادی که دخانیات مصرف می کنند قبل از ایمپلنت با پزشک خود مشورت کنند. برای اطلاعات بیشتر مطلب چگونگی اجرای ایمپلنت برای افراد سیگاری را مطالعه کنید.

افرادی که داروهای ضد انعقاد خون یا آسپرین مصرف می کند با نظر پزشک معالج خود باید ۵ تا ۷ روز قبل از انجام جراحی داروی خود را قطع کند.

افرادی که تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت بوده اند و بیمارانی که طولانی‌مدت تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند، نباید ایمپلنت بگذارند.

ایمپلنت دندان در بارداری یکی از مواردی است که پزشکان به شدت با انجام آن در دوران بارداری مخالف اند و تا حد امکان از انجام این کار در دوران بارداری پرهیز می کنند.

F:\drebrahimgol\Picture\post-pic122.jpg

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

  • افزایش زیبایی: با توجه به این که جای خالی دندان ها می تواند ظاهری نامناسب را به وجود آورد استفاده از ایمپلنت دندان می تواند زیبایی از دست رفته را برای شما جبران کرده و اعتماد به نفس را به شما بازگرداند.
  • سرعت بالا در کاشت: ایمپلنت دندان یکی از سریع ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است و اگر مشکل کلی در سلامت جسمانی و استخوان های فک وجود نداشته باشد به سرعت می توان آن ها را جایگزین دندان های از دست رفته کرد.
  • طول عمر بالا: یکی از مزایا ایمپلنت دندان که آن را بین بیماران و پزشکان به روشی محبوب تبدیل کرده است طول عمر بالای آن است. طول عمر ایمپلنت ها در حدی است که اگر بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید تا آخر عمر می تواند کارایی لازم را برای شما داشته باشد بدون این که دردسری برای شما به وجود آورد. همچنین حفظ سلامتی دهان و دندان و ثابت بودن ایمپلنت از دیگر مزایای مهم کاشت ایمپلنت می باشد

عوارض و خطرات ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان می تواند کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد که برخی از این عوارض به دلیل مراجعه به افراد غیر متخصص به وجود می آید. بنابراین انتخاب پزشکی متخصص ایمپلنت دندان می تواند میزان عوارض این موضوع را به شکل چشم گیری کاهش دهد. علاوه بر این رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان هم عامل دیگری است که می تواند شما را هر چه سریعتر از شر عوارض ایمپلنت دندان خلاص کند. از خطرات و عوارض ایمپلنت دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت در محل کاشت
  • امکان آسیب به سایر دندان ها
  • آسیب عصبی که می تواند باعث درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن لثه ها، لب ها و چانه فرد شود.
  • مشکلات سینوسی هنگامی که ایمپلنت های دندان قرار داده شده در فک بالا از یکی از حفره های سینوس شما بیرون می زند.

مراحل ایمپلنت دندان

قبل از انجام ایمپلنت دندان ها باید هرگونه ایرادات بررسی شود و اگر پوسیدگی وجود داشت آن را برطرف کرد. در انجام ایمپلنت دندان حتما بصورت جراحی انجام می شود و آن همان قسمتی است که ایمپلنت را در استخوان می گذارند و در چند ماه بعد از جراحی پین تیتانیومی با استخوان فک یکی می شود.

با گذشت زمان و مطمئن شدن دندانپزشک از ادغام استخوان و ایمپلنت می تواند پروتز دندان را بر روی ایمپلنت ها نصب نماید. جراحی ایمپلنت دندان معمولاً یک جراحی سرپایی است که به صورت مرحله ای و با زمان بهبودی بین مراحل انجام می شود. روند قرار دادن ایمپلنت دندان شامل مراحل زیر می باشد:

  • معاینه فرد و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت
  • برداشتن دندان آسیب دیده (کشیدن دندان) در صورت نیاز
  • آماده سازی استخوان فک (پیوند استخوان) در صورت نیاز
  • کاشت پایه ایمپلنت
  • رشد و ترمیم استخوان
  • انتخاب رنگ و انجام قالب گیری و ارسال برای لابراتور
  • مرحله امتحان روکش
  • تحویل روکش نهایی و اتمام کار

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه و قیمت ایمپلنت دندان بستگی به شرایط دندانی فرد دارد این قیمت بعد از ویزیت توسط متخصص ایمپلنت مشخص خواهد شد. عوامل بسیاری وجود دارد که قیمت ایمپلنت دندان را تعیین می کند.

یکی از فاکتور های مهم در جستجوی خود را به مبحث قیمت ایمپلنت دندان وابسته می کند. تصور معمول این است که قیمت ایمپلنت دندان فقط وابسته به نوع آن است. هیچ فاکتور دیگری در آن دخیل نیست. ایمپلنت به تنهایی قابل استفاده برای فرد نیست. کارهایی که بر روی آن صورت می گیرد ایمپلنت را در فک بیمار تبدیل به یک دندان قابل استفاده می نماید.

عوامل موثر بر قیمت ایمپلنت دندان

  • جنس ایملپنت دندان
  • کشور سازنده ایمپلنت دندان
  • نوع متریال ایمپلنت دندان
  • زمان کاشت ایمپلنت
  • پزشک متخصص کاشت دندان

عوامل دیگری در تعیین قیمت ایمپلنت دندان وجود دارند مثلا تعداد ایمپلنت های مورد نیاز قطعا در هزینه نهایی تاثیرگذار خواهد بود یا در برخی موارد که استخوان بیمار کم شده است و اصطلاحا تحلیل رفته است یا بیمار دارای پوکی استخوان باشد، نیاز به روش پیوند استخوان می باشد که به هزینه نهایی اضافه خواهد شد. درنهایت درمان دیگری به نام سینوس لیفت برای دندان های فک بالا ممکن است به کاشت دندان شما اضافه شود که هزینه نهایی شما را افزایش دهد.

C:\Users\IT\Desktop\5549742.jpeg

در مرکز دندانپزشکی دکتر سمیه ابراهیم گل کاشت ایمپلنت دندان آمریکایی لیزری که معروفترین برند ایمپلنت دنیا محسوب می شود همراه با تکنیک های مدرن جراحی از جمله ایمپلنت دیجیتال ، ایمپلنت پانچی یا فلپ لس (Flapless) ، کاشت دندان با لیزر، ایمپلنت فوری یک روزه و جراحی و کشیدن دندان عقل با استفاده از جدیدترین تجهیزات دندانپزشکی و تکنولوژی روز دنیا انجام می‌گردد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های ۸۸۰۸۲۹۴۱ و ۸۶۱۲۸۹۹۶ تماس بگیرید.

منبع : سایت دکتر ابراهیم گل

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای همه چیز درباره کاشت ایمپلنت دندان بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.