هشدار فائو در رابطه با احتمال هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 60096
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اخبار تاریخ انتشار : 16 بهمن 1400 - 6:44 |

هشدار فائو در رابطه با احتمال هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور

یکی از مسائل مخاطره‌برانگیز برای کشاورزی هرمزگان بحث هجوم ملخ‌های مهاجم است که ردیابی آن‌ها و آمادگی‌های برای مواجهه با حمله‌ احتمالی آن‌ها آغاز شده‌ است.
هشدار فائو در رابطه با احتمال هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور

یکی از آفت‌های مهاجمی که همواره امنیت غذایی جهان را تهدید می‌کند ملخ‌های مهاجم هستند و این آفت خطرناک مربوط به امروز و دیروز یا این دهه و آن دهه نیست بلکه قرن‌هاست ملخ‌های مهاجم باغات و مزارعی را که بخشی از حیات انسان‌ها را تامین می‌کند را مورد تهدید و آسیب قرار می‌دهند.

اشکالی که از ملخ‌های صحرایی بر دیوار سنگی قبور فراعنه مصر حکاکی شده‌ نشان می‌دهد که این‌ موجود از هزاران سال قبل از میلاد نیز وجود داشته و حکاکی آن در دیواره‌ها قطعا به دلیل‌ برکت و خوش‌یُمنی‌ آن نیست بلکه احتمالا بخاطر خطر با نماد خطرناک بودن آن است.

امروزه ملخ‌های صحرایی با بیش از ۴۰۰ میزبان گیاهی یکی از خطرناک‌ترین آفات گیاهی تهدید کننده امنیت غذایی در جهان محسوب می‌شوند و ک در حال حاضر نیز سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به طور دائم در حال رصد(مونیتورینگ) جهانی ملخ صحرایی است چرا که وسعت یک گله ملخ صحرایی حدود ۱۲۰۰ کیلومترمربع است و هنگام هجوم در هر کیلومتر مربع بین ۴۰ تا ۸۰ میلیون ملخ در حال پرواز هستند که هر کدام از آن‌ها می‌تواند روزانه معادل وزن بدنش گیاه تغذیه کند و این یعنی اگر یک گله ۱۲۰۰ کیلومترمربعی ملخ صحرایی به یک منطقه سرسبز و تحت کشت حمله کند می‌تواند در یک ساعت ۱۹۲ هزار تن گیاه بخورد و زراعت را نابود کند.

سازمان بین‌المللی فائو در آخرین هشدار خود ملخ‌های صحرایی را مخرب‌ترین آفت مهاجر جهان معرفی کرده‌ و در هشدار اخیر خود گفته‌ هر نسل جدید از ملخ‌های صحرایی می‌تواند تا ۲۰ برابر بزرگتر از نسل قبلی باشد که منجر به افزایش تصاعدی در تعداد می‌شود.

این هشدار سازمان فائو در رابطه با هجوم ملخ‌های صحرایی مهاجم و افزایش ۲۰ برابری آن‌ها یعنی زنگ‌ خطری برای کشورهایی مانند ایران که قبلا با این‌ نوع از ملخ‌ها دست‌ و پنجه نرم کرده‌اند و به همین‌ منظور لازم است اقدامات پیشگیرانه در دستورکار سازمان‌های مسئول در این امر انجام شود.

عبدالرضا اشرف منصوری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان در این‌باره گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی مبارزه با ملخ‌های صحرایی مهاجم در استان هرمزگان آغاز شده‌ و هدف از این آموزش‌ها آمادگی کارشناسان جهت ردیابی، پایش و کنترل این آفت است و در این کلاس‌ها آموزش‌های لازم در خصوص نحوه نصب و کاربرد نرم‌افزار‌های مرتبط به کارشناسان ارائه می‌شود.

وی افزود: با توجه به بارندگی مناسب اخیر و پیش‌بینی بارش‌های پیش‌رو و هشدارهای سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان بین‌المللی فائو و احتمال ورود مجدد ملخ‌های صحرایی به کشور و استان‌ هرمزگان ناوگان مبارزه با ملخ صحرایی سازمان جهاد کشاورزی با تجهیز امکانات و تهیه سموم مورد نیاز در آمادگی کامل برای مبارزه با این آفت خطرناک قرار گرفته‌اند.

عبدالرضا اشرف منصوری تاکید‌ کرد: رصد و پایش ملخ‌های صحرایی آغاز شده و همچنان در شهرستان‌های استان ادامه دارد و سطح ردیابی استان قریب به ۲٫۵ میلیون هکتار از اول سال رسیده است.

وی عنوان‌کرد: استان هرمزگان رتبه اول کشوری را در ردیابی ملخ‌های صحرابی در کشور را در دست دارد که با استفاده از اپلیکیشن ۳m انجام‌ می‌‌شود و با توجه به اینکه استان هرمزگان با ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی دروازه ورود ملخ صحرایی در چند سال اخیر بوده است مبارزه با این آفت در هرمزگان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان تصریح‌ کرد: ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف مراتع، جنگل‌ها، مزارع و باغ‌های میوه را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم می‌شوند.

|
برچسب ها
, ,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای هشدار فائو در رابطه با احتمال هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.