هشدار صریح پکن به کاخ سفید - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 12529
  پرینتخانه » بین الملل تاریخ انتشار : 28 آبان 1398 - 9:11 |
چین استقلال تایوان را تحمل نخواهد کرد؛

هشدار صریح پکن به کاخ سفید

تنش‌هاي ايالات متحده و چين، چه در حوزه منطقه اي و چه در حوزه اقتصادي وارد فاز تازه اي شده است. پيش بيني مي شود اين تنش‌ها طي يک‌سال آينده ( در سال 2020) وارد فاز تازه اي شود.
هشدار صریح پکن به کاخ سفید

تنش‌هاي ايالات متحده و چين، چه در حوزه منطقه اي و چه در حوزه اقتصادي وارد فاز تازه اي شده است. پيش بيني مي شود اين تنش‌ها طي يک‌سال آينده ( در سال ۲۰۲۰) وارد فاز تازه اي شود. وزير دفاع چين در ديدار با همتاي آمريکايي خود در حاشيه نشست بانکوک، درباره اقدامات تحريک‌آميز واشنگتن در درياي چين جنوبي هشدار داد و اعلام کرد، پکن استقلال تايوان را تحمل نخواهد کرد.هشدار چين به آمريکا؛ «استقلال تايوان را تحمل نخواهيم کرد.»
وِي فِنگ وزير دفاع چين در يک ديدار پشت درهاي بسته با همتاي آمريکايي خود در تايلند، درباره درياي چين جنوبي، فروش تسليحات به تايوان و تلاش‌ها براي جدايي تايوان از چين، به واشنگتن هشداري جدي داده است.
آن‌طور که رسانه‌‎ها از قبيل «رويترز» و «اسپوتنيک» خبر دادند، «وو کي‌آن» سخنگوي وزارت دفاع چين بيانيه‌اي درباره ديدار دوجانبه وِي فِنگ و «مارک اسپر» وزراي دفاع چين و آمريکا در حاشيه نشست تايلند منتشر کرد.به گفته آقاي وو، وزير دفاع چين در اين ديدار با هشدار درباره اقدامات ضد چيني آمريکا از واشنگتن خواست «به قدرت‌نمايي در درياي چين جنوبي پايان دهد و سبب افزايش تنش‌ها در درياي چين جنوبي و تحريک تنش‌هاي بيشتر نشود.»
طبق اين روايت، وي فنگ در ديدار با مارک اسپر درباره تايوان هم صحبت کرد و ضمن انتقاد از مواضع واشنگتن در قبال اين منطقه، خواستار اجتناب از هر گونه تلاش براي جدايي تايوان از سرزمين مادري چين شد.وي فنگ در ديدار با مارک اسپر موضع چين را در قبال تايوان به او گوشزد کرده و اين را اعلام کرده که پکن هر گونه اقدام براي استقلال تايوان را تحمل نخواهد کرد.وزير دفاع چين همچنين بار ديگر مخالفت اين کشور با تماس‌هاي رسمي يا نظامي آمريکا با تايوان و فروش تسليحات را تکرار کرده است.
به گفته سخنگوي وزارت دفاع چين، «طرف چيني از طرف آمريکايي خواسته که به دقت مسائل مرتبط با تايوان را مديريت کند و ترديدهاي تازه به مسائل تنگه تايوان اضافه نکند.»در جريان حضور هيئت عالي رتبه نظامي چين در بانکوک، يک خبرنگار از سخنگوي وزارت دفاع چين درباره انتظارات و خواسته‌هاي پکن از واشنگتن درباره عبور و مرور کشتي‌هاي آمريکايي در درياي چين جنوبي سؤال کرد.
سخنگوي وزارت دفاع چين در پاسخ گفت: «ما از طرف آمريکايي مي‌خواهيم که مداخله در درياي چين جنوبي را متوقف کند و از اقدامات تحريک‌آميز در درياي چين جنوبي دست بردارد.»
ديدار و رايزني وزراي دفاع چين و آمريکا در تايلند يک روز بعد از انتشار خبري عبور ناو هواپيمابر چين از تنگه تايوان از يک سو و اعلام گزينه رئيس‌جمهور تايوان براي منصب معاونت رياست جمهوري در انتخابات پيش رو انجام شده است.«تساي اينگ ون» رئيس‌جمهور تايوان که از مخالفان سرسخت چين محسوب مي‌شود، براي انتخابات ۲۱ ژانويه ۲۰۲۰ (۱۱ دي ماه ۱۳۹۸) رياست جمهوري تايوان «ويليام لاي» هم حزبي و رقيب سابق خود را به عنوان گزينه معاونت رياست جمهوري تايوان انتخاب کرد؛ کسي که درخواست سال گذشته او براي استقلال رسمي تايوان، سبب عصبانيت شديد پکن شد و يکي از روزنامه‌هاي مطرح چين، دستگيري او را خواستار شده بود.
بنا بر گزارش رويترز، دولت چين پيش از اين هشدار داده که در صورت حرکت تايوان به سمت استقلال، پکن به تايوان حمله خواهد کرد.پيش از اين، وزير دفاع چين در سخنراني ماه گذشته خود در پکن در هشداري جدي به اقدامات برخي بازيگران و کشورهاي خارجي براي ممانعت از اتحاد مجدد تايوان و چين اعلام کرد: «اقدامات جدايي‌طلبان، محکوم به شکست است.»
پکن، تايوان را بخشي از سرزمين متعلق به چين دانسته و تحرکات آمريکا در تنگه تايوان و مواضع واشنگتن براي فروش سلاح به تايوان را نقض حاکميت خود و مغاير با سياست «چين واحد» ارزيابي مي‌کند. دولت‌هاي آمريکايي از سال ۱۹۷۹ به بعد، رسما خود را متعهد به سياست چين واحد خوانده‌اند اما در سال‌هاي گذشته به اقداماتي از قبيل فروش سلاح به تايوان دست زده‌اند.
تنش‌هاي چين و آمريکا بر سر مداخله گرايي واشنگتن در تايوان در حالي تقويت مي شود که توافق تجاري پکن و واشنگتن نيز در هاله اي از ابهام قرار دارد. چيني ها هنوز از ابزارهاي ويژه خود در تقابل اقتصادي با دولت ترامپ استفاده نکرده اند.
چين نزديک به يک تريليارد دلار از بدهي هاي خارجي ايالات متحده آمريکا را در تملک خود دارد. از سوي ديگر، چيني ها همواره بزرگ ترين برندگان و خريداران مزايده هاي وزارت خزانه داري آمريکا تا سال ۲۰۱۶ ميلادي بوده اند.
همين مسئله سبب شده است تا برخي اقتصاد دانان آمريکايي نسبت به عواقب تقابل اقتصادي با پکن هشدار دهند.
آنها معتقدند که منازعه اقتصادي واشنگتن و پکن محدود به حوزه صادرات و واردات نخواهد ماند و به ديگر حوزه ها نيز کشيده خواهد شد، زيرا با توجه به تملک بخش زيادي از بدهي هاي خارجي آمريکا توسط چين، پکن مي تواند از اين ابزار در منازعه اقتصادي با دولت ترامپ استفاده کند. از اين رو اقدامات تحريک کننده اقتصادي واشنگتن عليه پکن، نوعي خودزني اقتصادي از سوي رئيس جمهور ايالات متحده و همراهانش محسوب مي شود.
مقامات پکن، نسبت به رويکرد اقتصادي حمايت گرايانه و محدود کننده دونالد ترامپ به شدت خشمگين هستند. در چنين شرايطي احتمال مي رود که چيني ها در آينده اي نزديک از ابزارهاي خاص خود براي هدايت و مديريت اين منازعه اقتصادي استفاده کنند.پکن اخيرا از ايالات متحده آمريکا به سازمان تجارت جهاني شکايت کرده است. دليل اين شکايت، اقدام آمريکا به اعمال تبعيض در حوزه تجارت آزاد است. با اين حال به نظر مي رسد سازمان تجارت جهاني قدرت متوقف ساختن منازعه اقتصادي شکل گرفته ميان واشنگتن و پکن را نداشته باشد.به نظر مي رسد ترامپ در راستاي عملي کردن شعارهاي انتخاباتي خود مبني بر تقويت رويکرد حمايت گرايانه اقتصادي، سعي در تحديد همزمان چين و اروپاي واحد دارد. اگرچه اتحاديه اروپا هنوز واکنش قاطعانه اي به اقدامات ترامپ (از جمله وضع تعرفه هاي گمرکي بر فولاد و آلومينيوم) صورت نداده، اما پکن از هم اکنون تصميم گرفته است واکنش قاطعانه اي را در قبال اقدامات تحريک کننده اقتصادي واشنگتن صورت دهد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای هشدار صریح پکن به کاخ سفید بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.