هدف از مونرو یا همان xmr چیست و چه آینده ای دارد؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 63547
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 17 فروردین 1401 - 15:56 |

هدف از مونرو یا همان xmr چیست و چه آینده ای دارد؟

رمزارز مونرو یکی از بیست رمزارزی است که تقریبا در تمامی صرافی‌های کریپتوی ایرانی ارائه شده است. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص زیرساخت مونرو اطلاعاتی را به شما بدهیم تا شناخت بهتری از آن داشته و نتجیتا تصمیم‌های درستی در خصوص خرید مونرو یا فروش آن بگیرید.
هدف از مونرو یا همان xmr چیست و چه آینده ای دارد؟

مونرو چیست؟

رمزارز مونرو یکی از بیست رمزارزی است که تقریبا در تمامی صرافی‌های کریپتوی ایرانی ارائه شده است. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص زیرساخت مونرو اطلاعاتی را به شما بدهیم تا شناخت بهتری از آن داشته و نتجیتا تصمیم‌های درستی در خصوص خرید مونرو یا فروش آن بگیرید. در ابتدا باید بگوییم که مونرو با نام انگلیسی Monero عرضه شده و نماد آن در تمامی صرافی‌ها Xmr است.

در اسفندماه سال ۱۳۹۲، رمزارزی روانه‌ی دنیای دیجیتال شد که هدف آن، حفظ حریم شخصی افراد بود. بلاکچین بیتکوین چند سال قبل‌تر و با هدف حذف تمرکز بر نقل و انتقالات مالی ایجاد شده بود و پاشنه‌ی آن، شفافیت کامل در تبادلات مالی بود. اگرچه هیچ فردی نمی‌توانست که گیرنده و فرستنده را شناسایی کند، اما همواره میزان و زمان تبادل رمزارز مشخص بود. بنابراین، مونرو با هدف حریم شخصی تاسیس شد تا کسی نتواند نقل و انتقالات را تحت نظر بگیرد. رسالت اصلی مونرو، بالا بردن حریم شخصی در بلاک‌چین است.

شکل گیری XMR

دو سال قبل از عرضه مونرو، پروژه‌ای با نام بایت کوین با همین رسالت فعالیت خود را شروع کرده بود. اما به دلیل رفتار غیراخلاقی تیم طراح، این پروژه به سرعت با شکست روبرو شد. مجموعه بایت کوین، پیش از آزاد کردن کوین‌ها، هشتاد درصد آن را استخراج کرده و برای خود نگهداشته بودند. همین امر نیز باعث شد تا کاربران نسبت به این پروژه، دلزده شوند. در سال ۱۳۹۲ اما، کدنویسان از کدهای منبع آزاد پروژه بایت کوین استفاده کردند و بستر ساخت مونرو را ایجاد کردند.

در پروژه‌ی جدید با نام Monero، نه تنها هیچگونه استخراج اولیه‌ای صورت نگرفت، بلکه تمهیداتی نیز برای محدودیت ماینینگ رمزارز در نظر گرفته شد. این تمهیدات، خودش یکی از دلایلی است که به نظر می‌رسد آینده‌ی درخشانی را برای این کریپتو ایجاد نماید. در خصوص این تمهیدات، در ادامه توضیح خواهیم داد. اما در ابتدا اجازه دهید تا در خصوص چگونگی حفظ حریم شخصی در مونرو بیشتر توضیح دهیم.

رسالت حفظ حریم خصوصی

اگر با ساختار رایج بلاک چین آشنا باشید، متوجه خواهید شد که مجموعه‌ی چندین تراکنش، به صورت یک بلوک داده‌ای درآمده و به بلوک قبلی متصل خواهد شد. تمامی داده‌ها در سرتاسر دنیا و برروی کامپیوترهای داخل شبکه (نودها – Nodes) ذخیره می‌شوند. این کار، دو مزیت دارد. اول اینکه داده‌های تمامی اطلاعات به صورت یک زنجیره غیر قابل تغییر درآمده و دوم اینکه تعداد نسخه‌های بسیار زیادی از اطلاعات ثبت شده در تمام جهان پخش شده است. بنابراین، نه تنها نمی‌توان داده‌های گذشته را تغییر داد، بلکه حتی نمی‌توان مالکی برای تراکنش‌های انجام شده، پیدا کرد!

همین ساختار باعث شد که بلاک چین تبدیل به یک سیستم قابل اعتماد شده که بتواند تا حد بالایی جایگزین قدرت‌های مالی و خصوصا بانک‌ها شود. در سیستم جدید، هر فرد مالک دارایی خود بوده و علاوه بر آن، بدون نظارت و اعمال قدرت نهادهای خارجی، می‌تواند با هر فردی، تراکنش بانکی انجام دهد. تمامی داده‌های مربوط به مالکیت (به صورت رمزنگاری شده) و تمامی داده‌های تراکنشی (بدون رمزنگاری) در اختیار همگان قرار گرفته است.

مونرو از ساختار بلاک چین استفاده کرد، اما آن را یک مرحله ارتقاع داد. برای اینکه تراکنش‌های مالی به صورت شفاف در اختیار همگان نباشد، اما در عین حال، مجموع تراکنش‌های انجام شده در اختیار همگان باشد، از چیزی به نام امضای حلقه استفاده کرد.

امضای حلقه در مونرو چیست؟

همانطور که پیشتر مطرح شد، هر تراکنش به صورت مجزا در بلوکی قرار داده شده که مجموع بلوک‌ها، بلاک چین را ایجاد می‌کند. اما مونرو به جای ثبت هر تراکنش، چندین تراکنش را با یکدیگر ترکیب کرده و مجموع آن را به عنوان یک داده وارد بلاک چین خواهد کرد. این کار باعث می‌شود که رهگیری تک تک تراکنش‌ها عملا غیر ممکن بوده، اما در عین حال، داده‌های نقل و انتقالاتی کاملا ثبت شود. برای فهم ساده تر، به تصویر زیر نگاه کنید:

امضای حلقه مونرو در تصویر فوق، چهار فرستنده در حال انجام تراکنش هستند، اما خروجی این تراکنش‌ها، تنها دو حلقه است. با یک حساب ریاضیاتی ساده، متوجه می‌شویم که حالات متعددی وجود دارد که بتوان چهار تراکنش را از طریق دو حلقه، انجام داد. حال تعداد تراکنش‌ها را بیشتر کنید تا متوجه شوید که دیگر، عملا امکان تشخیص دادن فرد ارسال کننده، وجود نخواهد داشت. جالب است بدانید که امضای گروهی، اولین بار در سال ۱۹۹۱ میلادی و به عنوان یک مدلی از رمزنگاری معرفی شده بود. در سال ۱۹۹۱ میلادی، هنوز دنیای دیجیتال پیشرفت چندانی نکرده بود.

این مدل در سال ۲۰۰۱ میلادی تبدیل به یک کامپیوتری شد و پایه‌های امضای حلقه‌ی امروزی را ایجاد کرد. در بساری از موارد، زمانیکه نهنگ‌ها یا وال‌ها در حال خرید و فروش بیتکوین هستند، اطلاعات از دل بلاک چین بیرون کشیده شده و افراد متوجه خواهند شد که احتمالا قرار است اتفاقاتی رخ دهد. همین اطلاعات باعث تحلیل‌هایی شده که شاید هیجاناتی را که بعضا کاذب هستند، در دل خریداران خرد ایجاد کند.

حفظ حریم شخصی و جلوگیری از بیرون کشیدن اطلاعات از دل بلاک چین، هدفی است که مونرو به دنبال آن است تا روند عرضه و تقاضا صرفا بر مبنای کاربردی بودن هر کریپتو شکل گرفته و نه بر مبنای رفتار وال‌های بازار.

خرید ماینر مونرو

یکی از روش‌های کسب درآمد در دنیای کریپتوها، راه‌اندازی مجموعه‌های بزرگ ماینینگ است تا سرعت استخراج رمزارز را افزایش داده و درآمد کسب کنند. همانطور که پیشتر مطرح شد، XMR تمهیدی برای این کار اندیشیده تا میل به ماین این کوین را از بین ببرد. تیم توسعه دهنده‌ی مونرو در صدد است تا فرصتی برابر و عادلانه برای تمامی علاقه‌مندان به کریپتو را فراهم کند. حداکثر تعداد مونروی قابل استخراج معادل ۱۸٫۴ میلیون واحد است که انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۲ میلادی فرآیند آن به اتمام برسد. بعد از اتمام ماینینگ، در هر ۶۰ ثانیه تنها تعداد اندکی XMR به عنوان پاداش به ماینرها داده خواهد شد.

به همین جهت نیز خرید ماینرو مونرو عملا نمی‌تواند انتخاب مناسبی برای کسب درآمد باشد. علاوه بر آن، این کریپتو هر دو سال یکبار، یک هارت فورک اساسی برروی الگوریتم خود انجام خواهد داد که همین امر نیز طراحی و تولید ماینر مناسب استخراج را به شدت سخت کرده‌است. در هر صورت، اگر به عنوان یک فرد (با تجهیزات معمولی) قصد ماین کردن این رمزارز داشته باشید، فقط کافی است که والت اختصاصی این مجموعه با نام Monero را نصب نمایید.

آینده مونرو

یکی از چالش‌هایی که مونرو با آن موجه است، استفاده از این رمزارز و ساختار برای انتقال پول‌های مشکوک است. کارشناسان بر این باور هستند که به دلیل حریم شخصی بالا، عملا شفافیت از بین رفته و ممکن است نهادهایی از این کریپتو برای جابجا کردن پول‌های کثیف (مثلا حمایت از تروریسم و پولشویی) استفاده نمایند. اگرچه این مدل استفاده از کریپتوها شاید به نظر سالم نرسد، اما حجم تقاضا برای استفاده از آن ممکن است باعث افزایش ارزش این کوین و مجموعه‌ی پشتیبان آن شود.

آیا مونرو بخریم؟

در دنیای رمزارزها، همه چیز پرنوسان بوده و هر خبری ممکن است باعث کاهش یا افزایش شدید قیمت‌ها (حتی تا ۵۰ درصد شود). بنابراین، هیچکس نمی‌تواند وارد شدن به دنیای رمزارزها را توصیه کند. این تصمیم، یک تصمیم شخصی است و باید بر مبنای میزان بودجه، برنامه زندگی، سطح ریسک پذیری و … انجام شود. اما به صورت کلی به نظر می‌رسد که مونرو، یکی از انتخاب‌های خوب برای کسانی است که قصد ورود به دنیای کریپتوها را داشته باشند.

خرید مونرو

تعداد وبسایت‌های ایرانی که اقدام به فروش مونرو کرده‌اند محدود نبوده و قدرت انتخاب بالایی برای مشتریان وجود دارد. اما برای خرید، باید به چند نکته توجه داشت. اول اینکه آیا هدف از خرید این رمزارز، سرمایه‌گذاری طولانی مدت بوده یا کوتاه مدت. دوم اینکه فروشنده باید کمترین قیمت و کارمزد را برای ارائه‌ی این کریپتو در نظر گرفته باشد. اگر به دنبال سرمایه‌گذاری بلند مدت هستید، بهترین روش، خرید مونرو از صرافی دیجیتال و انتقال آن به والت‌های معتبر است. اگر از والت‌های آفلاین استفاده کنید، امنیت طولانی مدت دارایی شما به مراتب بیشتر خواهد بود.

کارتی شو

یکی از وبسایت‌هایی که مونرو و سایر کریپتوها را به بهترین قیمت در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد، وبسایت کارتی شو به نشانی cartisho.com است. مزیت این وبسایت، خرید و انتقال آنی انواع رمزارزها به آدرس والت مد نظر شماست. فارغ از کیف پولی که انتخاب کرده‌اید و یا حسابی که قصد نگهداری از مونرو در آن را دارید، کافی است وارد پنل کاربری کارتی شو شده، میزان خرید مونرو خود را مشخص کرده و معادل ریالی آن را بپردازید. وبسایت کارتی شو از یک پنل تمام اتوماتیک استفاده کرده که کمترین قیمت را به مشتریان ارائه کرده است.

سپس میزان کریپتوی خریداری شده به سرعت به آدرس نهایی ارسال خواهد شد. همچنین، در صورتیکه قصد فروش کریپتو را داشته باشید، کارتی شو بهترین قیمت روز را برای نقد کردن و تبدیل به ریال کردن، در نظر گرفته است. فرآیند احراز هویت این مجموعه بسیار سریع بوده و در عرض چند دقیقه انجام خواهد شد. سقف تراکنش‌های روزانه نیز به نحوی تعیین شده تا مشتریان محدودیتی در خرید و فروش انواع رمزارز نداشته باشند.

والت های مناسب مونرو

طبق بررسی‌های انجام شده، در حال حاضر بهترین والت‌هایی که قابلیت پشتیبانی از xmr را دارند، به شرح زیر هستند:

  • کوین بیس
  • بایننس
  • لدجر Ledger
  • کراکن
  • ترزور
  • پرایم ایکس بی تی
  • کوین اسمارت
  • جمینی Gemini

 

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای هدف از مونرو یا همان xmr چیست و چه آینده ای دارد؟ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.