نگاه تجاري اولويت اول جشنواره
سيوهفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر به ميزباني كشورماندر تهران درحال برگزاري است و فيلم هاي پذيرفته شده در اين جشنواره مورد قضاوت داوران و مردم قرار دارد.
شايد بتوان گفت فيلمهاي ايراني که در جشنواره به منظور جذب بيشتر مخاطب و عرضه در بازار جهت حضور جهاني و جشنوارهاي اکران ميشوند تمرکز را از فيلمهاي خوب خارجي دور ميکنند و امکان ديده شدن فيلمهاي خوب خارجي را ناکام ميگذارند. فيلمهاي ايراني که اغلب از جريان اکران جشنواره ملي جاماندهاند. جشنوارهاي که از سال ۹۳ به صورت مستقل برگزار ميشود و تلاش ميکند رويکرد بينالمللي سينماي ايران را به رخ بکشد. در واقع با اين هدف ادعاي استقلال کرد و قرار بود با همين رويکرد به کار خود ادامه دهد اما حالا احساس ميکند بدون اکران و حضور فيلمهاي ايراني در جشنواره ممکن است به شکست محکوم شود و تلاش دارد در قالب بخشهاي مختلف از جمله بخش بازار جشنواره بر حضور فيلمهاي ايراني در برنامه اکرانهايش تأکيد داشته باشد. درست اگر به اين موضوع نگاه کنيم ميبينيم که توجيه مناسبي هم براي حضور اين فيلمها انتخاب شده در واقع جشنواره جهاني ميتواند به مثابه يک بازار عرضه جهاني به موضوع سينما ورود کند و مجالي باشد براي سينماگران داخلي تا راه را براي حضور جهاني پيدا کنند، در اين زمينه بهتر است جشنواره گزارشي هم از ميزان موفقيتش در عرضه فيلمهاي ايراني داشته باشد. آنچه تا کنون بيشتر به چشم ميآيد تمرکز انتخاب آثار با نگاهي تجاري و نيمه تجاري در سينماست و شايد از اين نوع انتخاب بتوان اين موضوع را دريافت کرد که جشنواره بهدنبال ارائه الگو براي سينماي تجاري کشور هم باشد.
نايب رئيس کميسيون فرهنگي مجلس:حضور مهمانان خارجي حاکي از امنيت داخلي کشورمان است
ذوالقدر نايب رئيس اول کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، حضور مهمانان خارجي سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر را حاکي از اهميت سينماي ايران و جايگاه مهم کشورمان در جهان دانست. وي با اشاره به تاثيرگذاري جشنواره جهاني فيلم فجر در راستاي ديپلماسي فرهنگي بيان کرد: شاهد تقاضاهاي زيادي از کشورهاي مختلف براي حضور در اين جشنواره هستيم و از آنجا که سينما مي تواند در جهت ديپلماسي فرهنگي تاثيرگذار باشد بايد از اين فرصت بهره ببريم. ذوالقدر افزود: ما در همه زمينه ها نياز به ديپلماسي داريم و يکي از آنها ديپلماسي فرهنگ و هنر است که از طريق آن مي توانيم با کشورهاي مختلف ارتباط برقرار کنيم. نايب رئيس اول کميسيون فرهنگي مجلس همچنين يادآور شد: حضور هنرمندان بسيار از کشورهاي مختلف در اين دوره از جشنواره جهاني فيلم فجر نشان داد که ايران کشور امني است که جايگاه خاص خود را در منطقه دارد و بسياري از علاقه مندان
به اين جشنواره نيز به صورت داوطلب وارد ايران شده و در جشنواره حضور دارند.
بهرام عظيمي: جشنواره جهاني فيلم فجر از سانسور بيمنطق عبور کرده است
بهرام عظيمي، کارگردان فيلم انيميشن کوتاه
«سيم ششم» با اشاره به کيفيت بالاي فيلمهاي حاضر در جشنواره جهاني فيلم فجر از وضعيت قابل قبول بحث مميزي آثار براي حضور در جشنواره جهاني فيلم فجر گفت. عظيمي درباره مميزيهايي که براي انتخاب فيلمهاي خارجي وجود دارد، گفت: سالهاست که در جشنواره جهاني فيلم فجر و با اين سطح از برگزاري، سانسور در حد گذشته را نداريم. اينکه ما نميتوانيم در جشنواره جهاني فيلم فجر هر فيلمي را اکران کنيم، دليلي بر بي کيفيت بودن فيلمهاي حاضر در اين جشنواره نيست، چراکه در جشنواره کن و برلين هم اگر ۱۰ فيلم اکران شود، نهايتا دو فيلم خوب را ميتوانيد ببينيد و قرار نيست هر فيلمي که در اين جشنوارهها اکران شد جزء فيلمهاي خوب سينماي جهان باشد.
البته رضا ميرکريمي هم در نشست خبري خود به اين نگاه در محتواي فيلمها اشاره کرد. دبير جشنواره در اين زمينه گفت: حالا که اين فرصت براي ديدن فيلم هاي خارجي در چند روز فراهم شده، مخاطبان، صرفا فيلم هاي هنري را در جشنواره ببينند بنابراين فيلم هاي نيمه تجاري نيز در جشنواره مورد توجه قرار دارد.
سيوهفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر , فيلم فجر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.