نرخ بهرهوري نيروي كار را افزايش دهيم
بيانيه مقام معظم رهبري که با عنوان «گام دوم انقلاب» شناخته ميشود از زواياي گوناگون قابل بررسي است. تبيين سياستهاي آتي نظام پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامي ايران نشان از عمق نگاه راهبردي به آينده انقلاب و لزوم در نظر داشتن نقشه راهي دقيق در راستاي آرمانهايي دارد كه براي نيل بهآنها […]
بيانيه مقام معظم رهبري که با عنوان «گام دوم انقلاب» شناخته ميشود از زواياي گوناگون قابل بررسي است. تبيين سياستهاي آتي نظام پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامي ايران نشان از عمق نگاه راهبردي به آينده انقلاب و لزوم در نظر داشتن نقشه راهي دقيق در راستاي آرمانهايي دارد كه براي نيل بهآنها هزينههاي بسياري را ملت ايران پرداخت کرده است. «توجه به جوانان و باورهاي ايشان» و نيز «ايجاد فضايي مملو از نشاط همراه با بالندگي» ازجمله کليد واژههايي است كه مقام معظم رهبري همواره برآن تاكيد دارند و از مسئولان نظام خواستهاند تا اين مسير را هموارتر و دست يافتنيتر براي قشر آيندهساز آماده کنند. در راستاي تبيين اين بيانات بنا داريم با كارشناسان حوزههاي مختلف گفتوگو كرده و از نگاه ايشان راههاي دستيابي به اهداف بيانيه «گام دوم» را جويا شويم.
دكتر بيژن عباسي آرند عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس و فارغ التحصيل رشته مهندسي برق و الكترونيك است و اينروزها بهعنوان يك مدير جوان، سكان شرکت خدمات ارتباطي ايرانسل، يكي از بزرگترين شركتهاي مخابراتي كشور را برعهده گرفته است. با وي درخصوص بيانيه «گام دوم» گفتوگو کردهايم كه در ادامه ميخوانيد.
عباسي آرند با تاكيد براينكه لازم است رسانهها ضمن تبيين دستاوردهاي چهل ساله انقلاب اسلامي ايران، با اشاره به بايدها و نبايدها به ارائه راهكار براي اصلاحات لازم بپردازند و دستاوردها و شاخصهايي كه در طول اين سالها به دست آمده است را با گذشته کشور و حتي كشورهاي ديگر به بهترين شكل قياس و معرفي کنند، گفت: رسانهها ضمن معرفي شاخصهاي موفقيت و پيشرفت، مسير آينده انقلاب و نقشه راهي كه در بيانيه گام دوم پيش روي نظام گذاشته شده است را بايد معرفي كنند تا براساس محورهاي آن، از كارشناسان حوزههاي مختلف در زمينه ارائه گامهاي عملي مناسب راهكارهاي لازم دريافت شود.
از ظرفيتهاي کمتر ديده شده استفاده شود
اين عضو هيئتعلمي دانشگاه تربيت مدرس با تاكيد بر دغدغه مقام معظم رهبري که بايد زمينه تبيين شاخصهاي طرح شده ازسوي اركان نظام بهويژه براي نسل جوان فراهم شود و انتظار ميرود مسئولان در بخشهاي مختلف محورهاي اين بيانيه را در راستاي دستيابي به اهداف آن مورد توجه قرار دهند، گفت: اين موضوع كمك ميكند تا ضمن ترويج خودباوري در جامعه، اميد به آينده را نيز در نسل جوان تقويت كرده و با رفع دغدغههاي آنها، اين عزيزان كه به تعبير مقام معظم رهبري آينده سازان ايران اسلامي هستند پويا و مشغول به کار نگه داشته شوند و زمينه توسعه كشور بيشازپيش فراهم شود.
مديرعامل جديد ايرانسل در ادامه با اشاره به گسترش تكنولوژيهاي ارتباطي در حوزههاي سخت افزاري و نرمافزاري و لزوم استفاده صحيح از اين ابزارها در جهت توسعه كسب و كارهاي نو خاطرنشان كرد: مسئولان كشور ما با توجه به امكانات و پتانسيلهاي موجود با نگاه به منافع ملي بايد از تمام ظرفيتها، بويژه ظرفيتهاي كمتر ديده شده استفاده کنند.
مردم،توانمنديهاي جوانان کشور را بشناسند
عباسي آرند باتوجه به دورههاي مختلفي که ايران پس از انقلاب گذرانده ادامه داد: با نگاهي به گذشته انقلاب درمييابيم مسير كشور طي اين سالها در مقطع ابتدايي درگير شرايط انقلاب و بعد جنگ ناخواسته بود. جنگي كه ما در آن با كمترين هزينه حتي يك وجب از خاك كشور را در مقايسه با هزينهاي كه دشمنان ما داشتند از دست نداديم. پس از آن کشور وارد دوره جديدي شد كه در آن بحث اداره كشور اهميت بيشتري پيدا کرد.
وي پس از توجه به اين دسته بندي از تاريخ چهل ساله گذشته گفت: در زمان جنگ باتوجه به اينكه نسل جوان وارد عرصه مديريتي شده بودند تازه داشتيم مملكتداري و حكمراني را تجربه ميكرديم و طبيعي بود که سعي و خطاهايي هم انجام داديم،اما بعد از جنگ فرصت براي ساخت كشور و تربيت نيروي انساني فراهم شد و در حوزههاي علمي و فناوري دستاوردهاي بسيار برجستهاي به دست آمد که در نتيجه آن را امروز ميبينيم. ما بدون كمك فني و يا لجستيكي از كشوري در بسياري از حوزهها در منطقه در جايگاه نخست قرار داريم و در برخي حوزهها در سطح جهان در زمره كشورهاي طراز اول نام برده ميشويم. اين فرصت را خيلي از كشورها هم داشتند و سراغ آن نرفتند، اما انقلاب اين فرصت را براي ما فراهم كرد و ما از آن استفاده کرديم.
وي با نگاه به رويکردي که در آينده بايد داشت و باتوجه به اهميت دميدن اميد در جامعه ادامه داد: به نظر من بايد اين شايستگيها و توانمنديها را به نحو شايستهاي در سطح جامعه منعكس كرد تا مردم توانمنديهاي جوانان كشور را بشناسند و باور داشته باشند. اعتقاد دارم در سطوح مختلف جامعه از مدرسه تا مقاطع بالاتر افکار عمومي بايد ازدستاوردها و اتفاقات خوبي كه صورت گرفته اطلاع داشته باشند و كمك كنند تا در ادامه اين مسير نيز همين روند ادامه يابد. ما بايد به خود بباليم که در حوزه رشد و شتاب توسعه علمي به تاييد مراجع معتبر جهاني در بالاترين سطوح قرار داريم. بعضي از مهمانان خارجي كه از كشور ما بازديد ميکنند از موفقيتها و دستاوردهاي ايران تعجب ميكنند و ميپرسند «چطور با اين همه مشكلات و تحريمها موفقيتهاي كمنظيري در حوزههاي مختلف كسب كردهايم؟» اين موضوع کم اهميتي نيست.
هرکس بسته به استعداد خود، مسير پيشرفتش را پيدا کند
عباسي آرند با اشاره به اين نكته كه موضوع بسيار مهمي در فرمايشات مقام معظم رهبري درخصوص ظرفيتهاي بالقوه بسيار زيادي که در جوانان ما وجود دارد، گفت: ظرفيت نيروي انساني بسيار خوبي در كشور داريم. دانشگاههاي ما موفق به تربيت نيروهاي انساني متعهد و متخصصي شدهاند كه اين نيروها در هرجايي که (داخل يا خارج كشور) مشغول به کار شدهاند از جمله نيروهاي موفق و سربلند مجموعههاي تخصصي بودهاند. اين درحالي است که به نظر ميآيد ما از نظر تکنولوژي با برخي کشورها فاصله معناداري داريم!
وي تاکيد کرد: اين فرصتي طلايي براي كشور است كه به فرموده مقام معظم رهبري اين ظرفيت به بهترين شكل استفاده شود و رشد و شتاب توسعه بسيار بهتري داشته باشيم. به نظر ميآيد دستيابي به اين هدف از دو راه امکان پذير است، يک راه اين است که حاكميت و دولت بستري را فراهم کند تا جوانان در سمتها و جايگاههاي مديريتي قرار بگيرند و راه دوم اين است که فرصتهاي كسب و كار و توسعه دراختيار افرادي که ذکر شدند قرار بگيرد تا هركسي بسته به استعدادهاي خود مسير پيشرفتش را پيدا كند و درآن عرصه خدمترساني كند.
عباسي آرند در تبيين اين نگاه ادامه داد: ما بايد ديد بلندتري داشته باشيم تا بتوانيم براي تصديگري جايگاههاي بزرگ، مثل وزارتخانهها آموزشهاي لازم را ارائه دهيم. تربيت مدير آيندهدار مستلزم آموزش فرايند اين مسئوليت به افراد است تا در مناصب مختلف انتصابهاي مورد نياز صورت بگيرد و افراد در عمل با فراز و فرودهاي فعاليتهاي مديريتي آشنا شوند. امروز ميتوانيم بگوييم با توسعه فضاي دولت الكترونيك بستر و فضاي دستيابي به ملزومات اين ايده راحتتر شده است.
بخش خصوصي نياز به انگيزه، نوآوري و رقابت سالم دارد
وي با نگاه ويژه به تواناييهاي جوانان ادامه داد: قرار نيست همه مدير دولتي باشند. اعتقاد من براين است كه هر جواني براساس توانمندي و استعداد خود ميتواند براي كشور ارزش آفريني کند. خوشبختانه طيسال هاي اخير عرصه استارتآپها و فضاي كسب و كارهاي جديد كه رهبر انقلاب هم بارها برآن تاكيد کردهاند شكل بهتري به خود گرفته است. به طور مثال تشكيل «معاونت علمي رياست جمهوري» و «بنياد ملي نخبگان» با اصرار ايشان بود که در همين زمينه فعاليت ميكنند. قطعا طبق فرمايش مقام معظم رهبري اگر اين حوزه حمايت شود اين مسير براي افراد علاقهمندي كه تمايل دارند فعاليتي داشته باشند هموارتر ميشود.عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس با توجه به ساختار فرهنگي و نيروي انساني شايسته در سطوح مختلف و فرصت حضور زنان و مردان جوان در عرصه هاي مختلف و با نگاه به زمينههاي مشاركت و همكاري بخش خصوصي براي دستيابي به اهداف طرح شده گفت: اگر بتوانيم بخش خصوصي سالم و با قواعد شفاف را از طريق شكوفا سازي و بهكارگيري استعدادهاي كشور توسعه دهيم ميتوانيم نرخ بهرهوري نيروي كار را افزايش دهيم. لزومي هم ندارد که فشار اين تغييرات را به دوش دولت بيندازيم بلکه ميتوانيم از طريق شرکتهاي خصوصي اقدام به چنين کاري کنيم. بخش خصوصي براي گام برداشتن در اين مسير نياز به انگيزه، نوآوري و رقابت سالم دارد که بايد زمينههاي لازم از جمله در حوزه قانونگذاري برايش فراهم شود. ما بايد بتوانيم قوانيني سهلگيرانه و آسان در راستاي نيازهاي کلان جامعه براي ايجاد انگيزه و حمايت از نسل جوان داشته باشيم تا اين نسل خلاق و توانمند با دغدغه کمتري فعاليت کند؛ البته در چند سال اخير قوانين كسب وكارهاي غيردولتي بهتر شده، اما هميشه نياز است تا در اين زمينه بيشتر و بهتر كار شود. عباسي آرند در پايان خاطرنشان كرد برنامه ما در سال آينده اين است تا در راستاي نيل به آرمانهاي بيانيه “گام دوم” تمرکز خود را بر روي تربيت نيروي انساني جوان و کارآمد، توانمندسازي کسبوکارهاي نوپا و بوميسازي حداکثري تکنولوژي در راستاي حمايت از توليد ملي قرار دهيم.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.