نام هر شهید بر هر کوی و برزن، پرچمی از ارزش‌های الهی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 10015
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 06 مهر 1398 - 11:44 |

نام هر شهید بر هر کوی و برزن، پرچمی از ارزش‌های الهی

رئیس قوه قضاییه: در هر کارخانه، اداره، سازمان، دانشگاه و حوزه علمیه، نشان شهید یک علامت و نشانه برای حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی است
نام هر شهید بر هر کوی و برزن، پرچمی از ارزش‌های الهی

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در ادامه سخنانش درمراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری افزود:شهدای عالیقدر و سرداران رشید اسلام که امروز به آن‌ها افتخار می‌کنیم و نام شهدا، فرزند شهید، خانواده شهید، خانه شهید، اثر شهید و کوچه شهید پرچم‌های برافراشته‌ای در هر کوی و برزن هستند که ارزش‌های انقلاب، پیام امام، انقلابی اندیشیدن و عمل کردن را نشان می‌دهند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی همچنین درابره اهمیت تحول در دانشگاه علوم قضایی گفت: دانشجویان عزیزی که در این رابطه صاحب نظر هستند و می‌توانند وقت بگذارند و کمک کنند که این تحول در این دانشگاه نهادینه شود، حتما در این زمینه نقش آفرین باشند، حتی دانش آموختگان قبلی که به نحوی با دانشگاه در ارتباط هستند و همچنین نظرات قضات مجرب می‌تواند در جهت گره گشایی موثر باشد.
وی افزود: ضمن استفاده از همه تجربیات پیشینیان، بسیار اهمیت دارد که دانشگاه علوم قضایی به عنوان یک دانشگاه تراز، در دوران تحول اثرگذار و کارآمد باشد.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر آشنایی قضات با موضوعات میان رشته‌ای گفت: توجه به بحث آی تی موضوع مهمی است که هر دانشجو به میزانی که ضرورت دارد باید در این رابطه آشنایی لازم را داشته باشد. همچنینموضوع تحول در دانشگاه علوم قضاییرئیسی با تأکید بر آشنایی قضات با حقوق و اقتصاد، حقوق و جامعه شناسی و روانشناسی گفت: مرحوم محقق در شرایع در آداب القضا آورده که قاضی باید نسبت به شهری که می‌خواهد در آنجا قضاوت کند معرفت داشته باشد و این همان جامعه شناسی است که از آن بحث می‌کنیم. همچنین در مورد فردی با یک نوع اتهام یک حکم صادر می‌شود؛ اما نسبت به فرد دیگر علل مشدّده و مخففه را در نظر می‌گیرند. در اینجا میان یک فرد سابقه دار و مجرم حرفه‌ای با یک فردی که دچار خطا و اشتباه شده تفاوت وجود دارد؛ لذا نگاه قضات بسیار مهم است و اگر قرار بود فقط قانون باشد این کار را سیستم و دستگاه ماشینی هم می‌توانست انجام دهد و نیازی به شخص نداشت.
وی در ادامه افزود: قاضی باید شخصیت متهم را احراز کند و بعد حکم صادر کند، باید کاملا مشخص و احراز شود که فرد با چه انگیزه و اندیشه و سابقه‌ای خطایی را انجام داده است و چه شخصیتی دارد.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: در آیین دادرسی تکلیف شده است که برای شخصیت فرد یک پرونده تشکیل شود که این کار ارزشمندی است و تشخیص اینکه جرم با چه انگیزه‌ای انجام شده اهمیت دارد که سختی کار قاضی نیز در این است و در کنار آن قاضی باید تقوای الهی و نفوذناپذیری داشته باشد و در اینجاست که علم کنار تقوا و اندیشه انقلابی معنا می‌دهد.
آیت‌الله رئیسی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در مورد سیاسی بودن دانشگاه، دانشجو، طلبه یا حوزه فرمودند برخی سیاسی بودن را به این معنا می‌دانند که دانشجو یا طلبه عضو یک جریان، حزب و گروه سیاسی باشد، اما سیاسی بودن حتما به این معنا نیست، سیاسی بودن به معنای شناخت جامعه، شناخت نیاز‌های جامعه و ایفای نقش برای رفع نیاز‌های جامعه است.

لزوم برتری دانشگاه علوم قضایی در اکثریت حوزه‌ها
مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه علوم قضایی با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در ابتدای این مراسم با قدردانی از زحمات همه کسانی که مدیریت دانشگاه علوم قضایی را از گذشته تا به امروز بر عهده داشته و افرادی که به این دانشگاه عنایت دارند، گفت: بدون تردید آن‌ها همواره تلاش می‌کردند که دانشگاه، تراز دانشگاهی با تربیت کادر علمی، با تقوا و متناسب با قضای اسلامی را داشته باشد و موفقیت‌هایی هم داشته‌اند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: امروز آن دسته از قضاتی که دانش آموخته در این دانشگاه بودند، در دستگاه قضایی همه نمونه‌های موفق آموزش در این دانشگاه هستند که در قوه قضاییه نیز این دسته از قضات کم نیستند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: بحمدالله در جایگاه‌های مختلف دستگاه قضایی دانشجویان دانش آموخته دانشگاه علوم قضایی داریم که افتخار دستگاه قضایی و نیرو‌های موثری هستند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با ارج نهادن نسبت به اقدامات همه مدیران و استادان و دانشجویان پرتلاش دانشگاه علوم قضایی، تصریح کرد: در حال حاضر با نگاه به حرکت ۴۰ ساله‌ای که انجام شده است، دوره جدیدی را در پیش داریم که دوره تحول و اجرای سند بالادستی است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در دوره تحول، دستگاه قضایی و همه اجزای آن باید در این زمینه نقش آفرین باشند، ادامه داد: تحول در دستگاه قضایی بدون تحول در در دانشگاه علوم قضایی، در بخش‌های تربیت نیروی انسانی و حوزه‌های آموزش و پژوهش امکانپذیر نیست.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه هرجا پیشرفتی وجود دارد در گرو اعتلای کادر تربیت شده آن مجموعه است، اظهار کرد: حتما تربیت نیروی انسانی در این دوره باید با همه ادوار گذشته متفاوت باشد، ضمن اینکه باید از تجارب پیشینیان و نکات ارزشمند و تجارب خوبی که گذشتگان داشته‌اند، درس گرفت؛ اما باید طرحی نو در انداخت.
وی ادامه داد: این طرح نو باید حتما با اتقان علمی همراه باشد نه حرکت سلیقه‌ای؛ باید استادان و فرهیختگان در هسته‌های علمی دور هم جمع شوند و بحث کنند که چه کار انجام دهیم تا دانشگاه علوم قضایی تربیت نیروی انسانی کند و در سه حوزه نخست علم، دوم حرفه‌ای بودن در امر قضا و سوم اخلاق، برتری داشته باشد.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: حال چه باید کرد تا در این سه حوزه معلوم شود که دانشگاه علوم قضایی با همه دانشکده‌ها و همه بخش‌های علمی و پژوهشی خود، نیرویی تربیت می‌کند که با مراکز علمی دیگر تفاوت داشته باشد.
وی افزود: اگر این تفاوت نباشد، این سئوال مطرح می‌شود که چرا شما بخش تخصصی و نیروی تخصصی را پرورش می‌دهید در حالی که دانشگاه‌های دیگر در حال انجام چنین کاری هستند حتی یک رقابتی هم وجود دارد، زیرا به هرحال دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور همان کاری را که دانشگاه علوم قضایی می‌کند، انجام می‌دهند، در واقع مزیت نسبی شما چییست و ما در چه بخشی باید مزیت نسبی داشته باشیم؟
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: ما باید بتوانیم بگوییم که اینجا از جهت علمی سخنی برتر دارد، در حوزه کار و تلاش و حرفه و امر قضا یک جایگاه برتر دارد و نیرو‌های آن حرفه‌ای هستند و وقتی وارد امر قضا می‌شوند پرونده را خیلی خوب و دقیق می‌توانند رسیدگی کنند و حتی در حوزه اخلاق و فضایل اخلاقی نیز جایگاه برتری دارند؛ در بین این افراد، نیرویی که بخواهد دچار مشکل شود کمتر داریم و دلیل آن هم این است که در مقدمات کار، تمام آنچه که باید، فراهم شده است.
وی افزود: فعالیت شورای تحول در این دانشگاه بسیار مبارک است و دانشگاه علوم قضایی باید این بخش را داشته باشد و همواره به تحول فکر کند؛ موضوع تحول در دانشگاه علوم قضایی با ارج نهادن بر همه آنچه که پیشینیان انجام دادند امر بسیار مهم و ضروری است.
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای نام هر شهید بر هر کوی و برزن، پرچمی از ارزش‌های الهی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.