ناتوانيکاخ سفيد در مواجهه نفتي با ايران
ناتواني ايالات متحده آمريکا و افرادي مانند دونالد ترامپ، جان بولتون و مايک پمپئو در مواجهه نفتي با ايران، موضوعي محرز است. طي روزهاي اخير بسياري از رسانه هاي بين المللي تاکيد کرده اند که در عرصه عمل، محاسبات واشنگتن در تقابل با ايران نمي تواند راه به جايي ببرد و در نهايت، ايالات متحده هزينه هاي منطقه اي و جهاني سنگيني بابت اين تقابل خواهد پرداخت.
اخيراً گلوبال تايمز ، يکي از مطالب خود را به تقابل نفتي آمريکا و ايران و نتيجه اين مواجهه اختصاص داده است. در اين مطلب آمده است :
“صادرات نفتي ايران را نميتوان به صفر رساند. اين کشور ميتواند اقدامهايي را انجام دهد از جمله کاهش بهاي نفت صادراتي و اعطاي حق صادرات نفت به شرکتهاي کوچک و متوسط براي اجتناب از تحريمهاي نفتي آمريکا که در حقيقت اين کشور مدتي است اين اقدامها را انجام ميدهد.”
اين نشريه در ادامه، به تجربه موفق مواجهه ايران با تحريمهاي ايالات متحده در طول سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره کرده است :
” ايران تجربه چهار دهه مواجهه با تحريمهاي آمريکا را دارد و توانسته برابر آنها مقاومت کند. از منظر سياسي، تحريمها احساسات ضد آمريکايي را در ايران افزايش ميدهد. ايران کشوري است که به سادگي تسليم نميشود و افزايش فشارها، اتحاد بيشتر اين کشور را موجب ميشود. واکنش ديگر ايران ميتواند «تهديد به بستن تنگه هرمز» باشد. با وجود فشارهاي زياد، ايران با آمريکا مذاکره نخواهد کرد و مسلم است که اين کشور تسليم واشنگتن نميشود و حتي شايد فعاليتهاي هستهاي خود را براي نمايش قدرت و عزمش از سرگيرد.”
واقعيت امر اين است که واشنگتن منازعه اي را با ايران کليد زده است که عاقبت تلخ و دردناکي براي کاخ سفيد و متحدان و مهرههاي
آن به دنبال خواهد داشت. در اينجا قاعده اي مهم وجود دارد که
نمي توان به سادگي از آن غافل شد. اينکه اگرچه منازعه شکل گرفته ميان ايران، آمريکا و دو مهره واشنگتن يعني عربستان سعودي و امارات متحده عربي ظاهرا بر سر “نفت” مي باشد، اما خصلت دربرگيرندگي اين منازعه به گونه اي است که قطعا به حوزه هاي ديگر نيز تسري خواهد يافت. به عبارت بهتر، واشنگتن، رياض و ابوظبي نبايد انتظار داشته باشند که واکنش ايران نسبت به اقدام و کنش نفتي آنها صرفا در حوزه “انرژي و نفت” تبلور پيدا کند! جمهوري اسلامي ايران ضمن رصد هوشمندانه اوضاع،واکنشهاي مختلفي را نسبت به اقدامات ايالات متحده و همراهان آن پيش بيني کرده است.
واشنگتنم علاوه بر آنکه به اهداف سياسي و اقتصادي خود در اين مواجهه دست نخواهد يافت، بلکه به لحاظ حقوقي و اعتباري نيز در اين تقابل محکوم به شکست خواهد بود. اقدام واشنگتن در تقابل مطلق نفتي با ايران، وفق “تحريمهاي يکجانبه کاخ سفيد” صورت گرفته است. به عبارت دقيق تر اين تصميم، ماحصل و خروجي تحريمهاي چندجانبه عليه کشورمان نمي باشد. همين مسئله علاوه بر جنبه هاي حقوقي و اعتباري، جنبه عملياتي تصميم ترامپ را نيز خدشه دار مي کند. قدرت مانور جمهوري اسلامي ايران در حوزه “فروش غير مستقيم نفت” يا “فروش به واسطه ها” در چنين فضايي افزايش پيدا مي کند. موضوعي که بسياري از تحليلگران مسائل نفتي طي دو روز اخير بر روي آن تاکيد کرده اند. در چنين شرايطي هدف اصلي ترامپ، پمپئو و بولتون براي به صفر رساندن صادرات نفت ايران تحقق پيدا نخواهد کرد.
ايالات متحده , ايالات متحده آمريکا , رسانه هاي بين المللي , کاخ سفيد
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.