میتوانیم برای مسکن محرومان زمین رایگان بدهیم
پرویز فتاح، روز دوشنبه در نشست خبری به عملکرد بنیاد مستضعفان طی یکسال گذشته اشاره و توضیحاتی ارائه کرد.
وی گفت: برنامه مصوب بنیاد مستضعفان سال گذشته ۳۴ درصد نسبت به سال قبل تر آن رشد داشت و محقق شد.
فتاح افزود: درآمد ما در سال ۹۸، ۳۶ هزار میلیارد تومان بود و سود عملیاتی ناخالص قبل از کسر مالیات ۷ هزار میلیارد تومان بود که حدود هزار میلیارد تومان آن مالیات خواهد بود.
وی گفت: ۴۰ درصد این سود بین شرکا و سهام داران تقسیم و ۶۰ درصد به بنیاد میرسد که در سال جاری در راستای محرومیت زدایی و سایر موارد هزینه میشود.
فتاح ادامه داد: معافیت مالیاتی نداریم و امسال هم پرداخت خواهیم کرد.
وی در خصوص آزادراه تهران- شمال گفت: قرار است ۲۲ کیلومتر از مسیر رفت تا نیمه اول ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.
رئیس بنیاد مستضعفان، افزود: سال گذشته ۱۱ هزار و ۳۰۰ فقره اسناد علوی را تحویل مردم دادیم که مجموع واگذاریها به ۹۲ هزار سند میرسد.
وی گفت: ماه آینده ۱۰ هزار فقره سند نیز واگذار میشود.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه ۳۸۰ هزار تن سیمان را رایگان توزیع کردیم، افزود: این سیمان برای حوادث طبیعی مثل زلزله و سیل و همچنین کمک به ساخت مسکن محرومان هزینه شد.
وی با اشاره به اینکه مناطقی که بنیاد مستضعفان در راستای آبادانی آنها اقدام کرد، در گذشته ۱۳ منطقه بود گفت: در حال حاضر این مناطق به ۲۲ هزار منطقه افزایش یافته و قصد داریم این مناطق را مانند قلعه گنج آباد کنیم.
فتاح تصریح کرد: ظرف امسال و سال آینده ۲۲ هزار میلیارد تومان از منابع بنیاد را سرمایه گذاری خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه تا دو سال آینده پروژه معطل و نیمهکاره و رها در بنیاد مستضعفان نخواهیم داشت، اظهار داشت: احداث مسکن ارزان و مقاوم و مشارکت در ساخت جدی تر از سال قبل شده، به طوری که طرحی را به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کردهایم و در صورت تأیید نهایی، به صورت گسترده نسبت به این کار اقدام میکنیم.
رئیس بنیاد مستضعفان اظهار داشت: این بنیاد زمینهایی دارد که به درد محرومان میخورد و ما میتوانیم زمین رایگان بدهیم و فقط مجوز ساختمان ارائه شود و همچنین تأسیسات زیربنایی نیز در آنجا انجام گیرد. علاوه بر آن میتوانیم سیمان مسکن محرومان را نیز تأمین کنیم.
وی ادامه داد: در خصوص کاشی و میلگرد نیز شاید بتوانیم کمکهایی داشته باشیم و همچنین وام قرضالحسنه نیز به صورت بلاعوض برای محرومان اختصاص میدهیم.
فتاح افزود: سال گذشته این شرکت در بورس وارد شده بود و امسال نیز دو شرکت به آن اضافه شد و قصد داریم ۲۰ شرکت را نیز به زودی وارد بورس کنیم.
به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، هنگامی که شرکتها وارد بورس میشوند دیگر سود صددرصد آنها متعلق به بنیاد نیست، بلکه درصدهای متفاوتی از آنها به مردم واگذار شده است به همین دلیل نمیتوانیم بگوییم سود قطعی شرکتهایی که وارد بورس شدهاند، چقدر است.
وی در خصوص اقداماتی که در دوره کرونا انجام شده است، گفت: در مجموع ۱,۸۰۰ میلیارد تومان در دوران کرونا کمک شد که ۱۲۰۰ میلیارد آن نقد و ۶۰۰ میلیارد تومان نیز وام قرضالحسنه یا ودیعه مسکن بود و این روند برای اقشار آسیب دیده ادامه دارد.
فتاح همچنین افزود: چند دستگاه آمبولانس را نیز تجهیز و به وزارت بهداشت تحویل دادیم و ایجاد هتل و نقاهتگاه برای کادر درمانی ادامه دارد و همچنین در خصوص تولید ماسک و مواد ضدعفونی نیز کارخانههای ما همراهیهای لازم را انجام دادهاند.
رئیس بنیاد مستضعفان از توزیع ۶۰۰ هزار بسته معیشتی خبر داد و گفت: ۷۰۰ هزار بسته نیز به عنوان افطاری ساده در ماه رمضان تحویل دادیم و ۵۰۰ هزار بسته معیشتی نیز به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان تحویل خواهیم داد.
وی تأکید کرد: ۱۰۰ هزار بسته معیشتی نیز طی هفته گذشته میان مددجویان امداد و بهزیستی توزیع شد و بقیه نیز در حال انجام است و امیدواریم در مراحل بعدی کمک مؤثری برای اقشاری که زیر بار تورم افسارگسیخته ماندهاند، انجام داده و مرهمی برای زخم آنها باشیم.
فتاح با اشاره به اینکه با تمام ظرفیت در خدمت محرومان خواهیم بود، گفت: سیاست ما این است که منافع محرومان را به منافع بنیاد ترجیح بدهیم و باید بیشتر برای مردم کار کنیم و اقدامات فعلی رضایت بخش نیست.
وی گفت: اقداماتی که در سه ماهه اول امسال انجام شد نشان داد که شرایط کرونایی و تحریمها نتوانست ما را از اقداماتمان عقب بیندازد و همه کارهای بنیاد از نظر جهش تولید به خصوص در بخش امنیت غذایی و مسکن محرومان با جهش بیشتری انجام خواهد شد.
فتاح افزود: در حال حاضر ۴۷ هزار نفر به صورت مستقیم از بنیاد حقوق میگیرند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر نیز با ما کار میکنند.
وی تصریح کرد: صد درصد سود سال ۹۸ و همچنین صددرصد عوارض آزادراه تهران- شمال به سمت محرومان هزینه خواهد شد.
فتاح افزود: در خصوص تولید مواد غذایی در آینده نزدیک خبرهای خوبی خواهیم داشت.
وی، همچنین در مورد ممنوعیت فعالیت کارکنان بنیاد مستضعفان در انتخابات پیش رو اظهار داشت: در زمانی که در کمیته امداد فعالیت میکردم اطمینمان دادم به مسولیان که هیچ بحث انتخاباتی در کارکنان امداد رخ نخواهد افتاد و امروز نیز در بنیاد مستضعفان از گذشته بیشتر مراقبت خواهیم کرد و به هیچ وجه بنیاد در هیچ جای کشور فعالیت انتخاباتی نخواهد داشت و سابقه بنیاد منزه است اما باز هم بیشتر مراقبت خواهیم کرد.
رئیس بنیاد مستضعفان در مورد واگذاری هلدینگهای تخصصی نیز تصریح کرد: هپکو یا هفت تپه ربطی به بنیاد ندارد و بنیاد مستضعفان در آنجا ورود نداشته است. خوشبختانه در واگذاریها از این مسائل نداشتیم.
وی گفت: ۴۰ درصد هلدینگها در بورس وارد شدند و از لحاظ تصدیگری، شیب نزولی را طی میکنیم و اگر در سطح ملی از ما درخواستی برای واگذاری صورت گیرد حتماً آن را بررسی میکنیم. تمامی شرکتهایی که قابلیت رفتن به بورس را دارند به بورس وارد خواهیم کرد.
فتاح خاطرنشان کرد: بورس املاک و مستغلات که مغفول مانده بود در حال تشکیل است و ما به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره در آن انتخاب شدیم.
وی همچنین در خصوص واگذاری اسناد علوی تأکید کرد: مجموع واگذاریهای ما تاکنون ۹۲ هزار فقره است و ۱۰ هزار فقره واگذار خواهیم کرد که تعداد آنها به ۱۰۲ هزار فقره میرسد و در هیئت امنای امداد مسیر تحویل اسناد را عریض کردهایم چرا که قیمتها متفاوت است اما مسیر برای واگذاری هموار شده و امیدواریم تا پایان سال تعداد بیشتری از اسناد علوی را به صاحبانشان واگذار کنیم.
رئیس بنیاد مستضعفان در خصوص کاخ مرمر، اظهار داشت: کاخ مرمر در حال حاضر آماده بازدید مردم است و ۴۰۰ اثر نفیس در آن گنجانده شده است.
وی افزود: تلاش میکنیم ۵ موزه دیگر را نیز برای بازدید مردم آماده کنیم.
فتاح خاطرنشان کرد: در توسعه میدان نفتی مارون ۱ و ۲ در خوزستان با وزارت نفت قرارداد توسعه بسته شده و همچنین فاز دو فولاد کاوه در بندرعباس در حال تکمیل است.
وی افزود: یک میلیون و ۲۰۰ تن به تولید فولاد کشور اضافه میشود.
رئیس بنیاد مستضعفان در خصوص عوارض الکترونیک آزادراه تهران شمال گفت: مشکلاتی در این خصوص وجود داشت و با دولت هماهنگ شده است. پرداخت عوارض به ۷۰ درصد رسیده است. در عوارض تهران- شمال یک بخش نقدی شده و هفته گذشته هفت میلیارد تومان از محل عوارضی بابت یک ماه عبور دریافت کردهایم.
فتاح با اشاره به اینکه طبق قانون باید بیش از ۳۳ درصد سهام صندوق قرضالحسنه سینا را نداشته باشیم، گفت: در حال مذاکره برای واگذاری بخشی از آن هستیم تا بتوانیم رقم را به ۳۳ درصد برسیم.
رئیس بنیاد مستضعفان تأکید کرد: تقاضای تأسیس صندوق قرضالحسنه مانند کمیته امداد در بنیاد مستضعفان را داشتهایم و این اقدام در راستای کمک به محرومان انجام شده است.
فتاح به صادرات اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار صادرات داشتهایم و همه این عدد برگشته است به طوری که بانک مرکزی و سامانه نیما گواه صحبتهای من است.
املاک بنیاد مستضعفان , بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی , پرویز فتاح
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.