مقاومت حشد الشعبی در برابر توطئههای آمریکا و آلسعود
گروه بين الملل|
مقامات آمريکايي و سعودي در صدد پياده سازي نقشه خطرناکي در عراق هستند.
بر اين اساس، واشنگتن و رياض در صددند ضمن اعمال فشار بر نيروهاي مردمي عراق، زمينه را براي حضور دوباره داعش در عراق و ايجاد بحران امنيت دائمي در اين کشور فراهم آورند. «برهم صالح» رئيس جمهور عراق دوشنبه شب
طي يک تماس تلفني از «مايک پنس» معاون رئيس جمهور آمريکا دريافت کرد.در اين گفتوگوي تلفني اوضاع فعلي عراق و به طور کلي منطقه و همچنين راههاي توسعه روابط دوجانبه به منظور تقويت همکاريهاي مشترک بين دو کشور مورد بررسي قرار گرفت.
معاون رئيس جمهور آمريکا با بيان اين ادعاي دروغين که کشورش از ثبات عراق و خواسته عراقيها براي اصلاح امور و صلح و دوري از خشونت حمايت ميکند، گفت: «بايد به اراده عراقيها و گزينههاي آنها به دور از مداخلات خارجي احترام گذاشت و مهم شمرده شود.»
برهم صالح هم در اين گفتوگوي تلفني تأکید کرد: «ما هم ميخواهيم راه حل اوضاع کنوني عراق مبتني بر تصميم ملي عراقيها و به دور از مداخلات خارجي و به شيوههاي مسالمت آميز باشد به گونهاي که ضمن حفظ امنيت و جلوگيري از خونريزيها به اعتلاي قانون و کشور کمک کند و حق آزادي بيان و برپايي تظاهرات مسالمت آميز را مصون بدارد و دفع همه تلاشها مداخله جويانه در امور داخلي اين کشور و ناامن کردن آن تقويت شود.»
رئيس جمهور عراق با تأکيد بر لزوم خودداري از خشونت ، حفظ آرامش اعتراضات مردمي و پاسداري از حق مردم در بيان خواستهها به روشي متناسب با يک کشور دموکراتيک گفت که از نهادهاي امنيتي و نظامي عراق براي انجام وظيفه ملي خود در حفظ جان شهروندان و اموال و جلوگيرياز تخلف و تجاوز به شهروندان و امنيت عمومي پشتيباني ميکند.
رئيس جمهور عراق و معاون رئيس جمهور آمريکا همچنينياد و خاطره آزادسازي شهر موصل ، فداکاريهاي عراقيها در مواجهه با تروريسم ،
نقش ايالات متحده و ائتلاف بين المللي و پشتيباني آن از عراق در جنگ با تروريسم را متذکر شدند و بر اهميت بازسازي شهرهاي تخريب شده ، بازگشت آوارگان و اطمينان از همزيستي گروههاي ديني و قومي و وحدت آنها براي مقابله با افراط گرايي تأکید کردند.طي روزهاي گذشته همزمان با فروکش کردن موج اعتراضات، سلسله اتفاقاتي مشکوک سبب شعلهور شدن خشم مردم شده است. در کنار اين ترورها، همچنين به جمع معترضان در بغداد نيز تيراندازي شد. علاوه بر اين شماري از معترضان در بغداد هدف ضربات چاقو قرار گرفتهاند.
در همه اين حوادث، رسانههاي ضدعراقي، گروه حشد الشعبي را متهم کردهاند. از پنجشنبه ۱۴ آذر ماه، برخي رسانههايي مثل شبکه آمريکايي الحره، شبکه سعودي العربيه و شبکه انگليسي BBC عربي، گزارش کردند که بعد از حضور عناصر حشد الشعبي در خيابانهاي بغداد، شماري از معترضان از پشت با سلاح سرد (چاقو) هدف حمله قرار گرفتهاند.مايک پنس دوم آذر ماه در سفري از پيشاعلامنشده، وارد عراق شد. وي اما در اقدامي خلاف عرف، ابتدا به ديدار نظاميان آمريکايي در پايگاه «عين الأسد» رفت و بعد هم بدون سفر به پايتخت عراق، بغداد، به اربيل، مرکز منطقه کردستان عراق رفت.برخي منابع ديدار نکردن مسئولان عراقي با پنس را ناشي از سردي روابط بين واشنگتن و بغداد خواندند زيرا آمريکا ميبيند که عراق به ايران متمايل است. مسئولان آمريکا در همين ارتباط گفتند که پنس عبدالمهدي را تشويق کرده که عراق را از ايران دور و رابطه خود را با تهران قطع کند.
نخستوزير مستعفي و رئيس دولت پيشبرد امور عراق ضمن تکذيب خروج نيروهاي حشد الشعبي از بغداد، دستور داده تا مراکز حشد الشعبي در پايتخت باقي بمانند. «عادل عبدالمهدي» نخستوزير پيشبرد امور عراق در فرماني خلاف فشارهاي کشورهاي غربي، تأکيد کرده است که حشد الشعبي در بغداد باقي ميماند، اما در مسائل امنيتي مشارکت نخواهد داشت. به نوشته خبرگزاري عراقي «واع»، «عبدالکريم خلف» سخنگوي فرمانده کل نيروهاي مسلح عراق ضمن اعلام اين خبر، گفت: «اين موضوع فقط به بخش امنيتي مربوط ميشود و مراکز حشد الشعبي در داخل پايتخت باقي ميمانند.»
اين در حالي است که ظهر دوشنبه يک منبع وابسته به وزارت دفاع عراق مدعي شده بود که شوراي امنيت ملي اين کشور (شامل نخستوزير و وزراي کشور، اطلاعات و دفاع) تصميم به خروج فوري همه نيروهاي وابسته به سازمان حشد الشعبي از بغداد گرفته است.به گفته منبع مذکور اين تصميم در پي فشارهاي فرانسه، انگليس و آلمان به «عادل عبدالمهدي» نخستوزير مستعفي عراق و رئيس دولت پيشبرد امور براي خروج حشد الشعبي از بغداد گرفته شده است. وزارت خارجه عراق نيز روز دوشنبه سفراي چهار کشور کانادا، فرانسه، آلمان و انگليس را در اعتراض به «دخالت اين کشورها در امور داخلي عراق» احضار کرد.وزارت خارجه عراق گفت که مأموريت اين سفرا در بغداد، بايد تقويت روابط و ايجاد منافع مشترک بدون دخالت در امور داخلي عراق باشد.
دبير کل جنبش عصائب اهل الحق عراق نيز درباره بروز اتفاقات مشکوک در اين کشور و موج سواري رسانههاي غربي روي قضيه کشتار معترضان توسط افراد ناشناس هشدار داد و گفت توطئهاي در کار است.
«قيس الخزعلي» تأکید کرد: «شواهد اين است که قدرتهاي خارجي ميخواهند حشد الشعبي را با قضيه (اعتراضات) درگير کرده و آن را به سرکوب معترضان متهم کنند.»
به گزارش وبگاه خبري روسيا اليوم، اين مقام عصائب اهل الحق در مراسم تعزيه «احمد مهنا اللامي»يک شخصيت رسانهاي حشد الشعبي گفت: «ما درباره نفوذ عناصر خرابکار در اعتراضات مسالمت آميز هشدار ميدهيم. آنها ميسوزانند و ميکشند و راه حلي جزء ايستادن همه در مقابل اين پروژه خرابکاري و آشکار کردن چهره واقعي آنها نداريم. اگر آنها را تحمل کنيم ، منافع مردم در معرض خطر خواهد بود.»الخزعلي ادامه داد: «احمد المهنا توسط خرابکاران و توسط عوامل داخل و خارج کشته شد. بنابراين همه ما بايد خيلي شفاف بين تظاهراتکنندگان مسالمت آميز و خرابکاران تفاوت قائل شويم.»
حشد الشعبی , سعودی , عراق , عربستان , واشنگتن
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.