مقابله با ویروس‌های فضای مجازی با هفت فرمان - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 40644
  پرینتخانه » آخرین اخبار تاریخ انتشار : 26 اسفند 1399 - 6:49 |
فرمان رهبرمعظم انقلاب برای مدیریت متعالی فضای مجازی بررسی شد

مقابله با ویروس‌های فضای مجازی با هفت فرمان

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات اخیرشان به موضوع مهم فضای مجازی و افسران جنگ نرم اشاره فرمودند و بیان کردند: «جوان‌های ما افسران جنگ نرم ما هستند. جوان‌ها نباید اجازه بدهند یک چنین اتفاقی بیفتد و باید امیدآفرینی کنند، باید توصیه‌ به ایستادگی، توصیه‌ به تنبلی نکردن، توصیه‌ به خسته نشدن کنند؛ این‌ها کارهایی است که جوان‌های ما که گفتیم افسران جنگ نرم هستند بر عهده دارند.»
مقابله با ویروس‌های فضای مجازی با هفت فرمان

مصطفی هدایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات اخیرشان به موضوع مهم فضای مجازی و افسران جنگ نرم اشاره فرمودند و بیان کردند: «جوان‌های ما افسران جنگ نرم ما هستند. جوان‌ها نباید اجازه بدهند یک چنین اتفاقی بیفتد و باید امیدآفرینی کنند، باید توصیه‌ به ایستادگی، توصیه‌ به تنبلی نکردن، توصیه‌ به خسته نشدن کنند؛ این‌ها کارهایی است که جوان‌های ما که گفتیم افسران جنگ نرم هستند بر عهده دارند.»
چرا مقام معظم رهبری چنین توصیه‌ای را در روز عید مبعث بیان کردند؟ ایشان معتقدند که دشمن در جبهه جنگ سخت و نرم در حال نبرد با نظام و ملت ایران است ولی جنگ نرم را خطرناک‌تر می‌دانند. جنگی در آن دو هدف برای نابودی ملت و انگیزه‌ها پیگیری می‌شود: «یکی این است که این زنجیره‌ تواصی به‌حق و به صبر را قطع کند؛ دوم اینکه حقایق را وارونه نشان بدهد که تبلیغات فراوانی هم دارند که حقایق عالم را راحت به‌عکس و به‌دروغ وارونه نشان بدهند.» 
 راهکارهایی برای خنثی‌سازی عملیات دشمنان در جنگ نرم
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی راهکارهای عینی و دقیقی را برای مبارزه جوانان جنگ نرم در فضای مجازی ارائه کردند: «البته امروز فضای مجازی یک فرصتی است برای این کار، حالا دشمنان از فضای مجازی جور دیگری استفاده می‌کنند اما شما جوان‌های عزیز این‌جوری از آن استفاده کنید: از فضای مجازی استفاده کنید برای امیدآفرینی، برای توصیه‌ به صبر، برای توصیه‌ به‌حق، برای بصیرت‌آفرینی، برای توصیه‌ به خسته نشدن، تنبلی نکردن، بیکاره نماندن و مانند این‌ها. خب این در مورد این کارِ اول دشمن که قطع زنجیره‌ تواصی و حفاظت از یکدیگر است.»
امروزه فضای مجازی حوزه گسترده‌ای از امور را در عالم در برمی‌گیرد و در دوره پساکرونا اهمیت این فضا صدچندان شده است. رهبرمعظم انقلاب در بسیاری از بیاناتشان گریزی به فضای مجازی می‌زنند و در یکی از سخنرانی‌هایشان نیز فرمودند که اگر پست سیاسی نداشتند، مدیر فضای مجازی در کشور می‌شدند. فرصت فضای مجازی که در چند دهه اخیر هر روز ابعاد جدیدی از ظرفیت‌ها را آشکار می‌سازد، توانسته علاوه بر مباحث معنوی و انتزاعی، جایگاه کلانی در حوزه اقتصادی نیز بازی کند. چند هزار میلیارد دلار در این فضا فرصت ایجادشده و در زمانه کنونی با ارزهای دیجیتالی نیز روبه‌رو هستیم که در حال شکستن مفهوم سنتی تبادلات مالی بر اساس ارزهایی مانند دلار و یورو هستیم. 
 زیرساخت‌سازی برای پرتاب ماهواره‌های امید در فضای مجازی
این پدیده فناورانه تا حدی از قدرت و نفوذ و قابلیت برخوردار است که ابعاد متنوعی از حکمرانی، اقتصاد، فرهنگ جامعه، سیاست و امنیت را در برگرفته است که به‌صورت بالقوه چالش‌ها و فرصت‌هایی را برای صاحبان قدرت ایجاد کرده است. ایران اسلامی با توجه به فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی تدبیری را به کار برد تا بتواند از فرصت‌های موجود نهایت بهره را ببرد و کمتر از چالش‌های آن درگیر شود. فضای اینترنت، شبکه جهانی است که بخش عمده‌ای از آن در کنترل قدرت‌های غربی است ازاین‌رو راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات در دستور کار حاکمیت قرارگرفته تا درزمانی که استکبار جهانی تصمیم به قطع و کنترل اینترنت ورودی به ایران گرفت، مردم و کسب‌وکارهای موجود کمترین آسیب را ببینند. موضوعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید ویژه بر روی آن دارند و در دوم شهرویورماه امسال نیز بر راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات به مسئولان گوشزدهای لازم را کردند: « بنده روی مسئله‌ شبکه‌ ملّی اطّلاعات این‌همه تأکید می‌کنم. این شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی که تشکیل داده‌ایم و بنده اصرار داشتم و دارم که این [شورا] تشکیل بشود و رؤسای محترم در آن شرکت کنند و تصمیم‌گیری کنند و اجرا کنند، به‌خاطر اهمّیّت این مسئله است؛ نمی‌شود این مسئله را رها کرد و من می‌بینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمی‌شود. خب الآن شبکه‌ ملّی اطّلاعات اجزایی دارد، این اجزا باید در زمان‌بندی‌های مشخص تحقق پیدا کند؛ آدم می‌بیند که تحقق پیدا نمی‌کند، از زمان‌بندی‌ها عقب‌اند؛ یا سیاست‌های اصولی‌ای درزمینه‌ پهنای باند وجود دارد که مکرر ابلاغ شده، خب این سیاست‌ها باید رعایت بشود و این‌ها مورد درخواست و تأکید مؤکد اینجانب است.»
با تأکید رهبر انقلاب اسلامی  بر ایجاد زیرساخت ملی در فضای مجازی، رسانه‌های ضدانقلاب و مخالفان نظام این موضوع را به سانسور و کنترل فضای مجازی تفسیر کردند تا بار دیگر اقدام جمهوری اسلامی برای بومی‌سازی و خودکفایی را به سمت دوگانه‌سازی‌های بیهوده منحرف سازند. سرمایه‌گذاری سنگین یک کشور و دولت بر روی یک بستر بدون داشتن مدیریت مناسب و در دست داشتن ابتکار می‌تواند به هدر رفت منابع کلان تبدیل شود.
زمانی که جمهوری اسلامی با فرصت خواندن فضای مجازی، علاوه بر سرمایه‌گذاری کلان برای ایجاد زیرساخت اینترنت در تمام مناطق کشور و همچنین راه‌اندازی صدها هزار کسب‌وکار اینترنتی، به فضای مجازی هویت و ماهیت ارزشمندی می‌دهد، نمی‌تواند این فضا را رها کند تا دشمنان برای تحت‌فشار قرار دادن حاکمیت از این ابزار علیه نظام و مردم سوءاستفاده کند. 
یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۱ شهریورماه امسال به آن اشاره کردند، راه‌اندازی شبکه شاد برای دانش آموزان توسط آموزش‌وپرورش است. اپیدمی کرونا باعث شد تا آموزش مجازی در اولویت قرار گیرد و توسعه گسترده شبکه مجازی و ابزارهای دسترسی به آن در سراسر کشور اجرایی شد. حال دسترسی دانش آموزان کشور به ابزار فضای مجازی، فرصت بی‌نظیری در اختیار دشمنان فرهنگ و ماهیت اسلامی ایران قرار می‌دهد تا محتوای آلوده را به سمت این ابزارها و افکار معصوم کودکان گسیل دارند. دانش آموزان که در سنین کودکی و نوجوانی هستند، یکی از مهم‌ترین بسترهای نسلی جهت تهی سازی از هویت ملی و اسلامی برای دشمنان هستند. دشمن می‌تواند به‌راحتی محتوایی شامل مسائل جنسی، انحرافی، ناامیدکننده و ضدفرهنگی را به اذهان این نسل منتقل کنند. اقدامات بسیاری نیز در این حوزه صورت داده‌اند ازجمله ساخت کلیپ‌های موسیقی ضدهنجار توسط خوانندگان فارسی‌زبان خارج از کشور که مشخصا نوجوانان و نسل آینده را هدف قرار داده است. ازاین‌رو است که مقام معظم رهبری ضمن فرصت خواندن فضای مجازی، امیدآفرینی و بصیرت افزایی توسط جوانان و افسران جنگ نرم در فضای مجازی را توصیه کرده‌اند و باید آن را فرمان‌های متعالی برای جلوگیری از فروپاشی اجتماعی و فرهنگی جامعه دانست. 
 ویروس‌های منحرف‌کننده در فضای مجازی
بیانات رهبر انقلاب اسلامی درزمینهٔ فضای مجازی را باید در فضای بزرگتری ارزیابی و تبیین کرد. ایشان در بیانیه گام دوم حرکت به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی را راهبرد کلان در دهه‌های آینده دانستند. ازاین‌رو تمامی ظرفیت‌ها و فرصت‌ها باید در این راستا تفسیر شوند. فضای مجازی در راستای شکل‌گیری حکومت اسلامی مرتبط با نگاه تمدنی رهبر انقلاب اسلامی است. دیدگاه‌های رهبر انقلاب اسلامی در تمامی بیاناتشان در سال‌های اخیر درباره فضای مجازی، نگاه کل‌نگری و کلان‌نگری را به ذهن می‌رساند که در دیدگاه ایشان، رویکرد فرصت محور نسبت به فضای مجازی به لحاظ کیفی بر رویکرد تهدید محور ارجحیت بیشتری دارد، هرچند تهدیدات این فضا را با اجرایی کردن توصیه‌ها در باب فرصت‌ها به‌راحتی قابل مدیریت هستند. چراکه بدون توجه به چالش‌ها و تهدیدهای اصلی و بنیادی در فضای مجازی استفاده از اهداف و سیاست‌های کلان کشور در فضای مجازی امکان‌پذیر نیست. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ورود هوشمندانه و عالمانه به فضای مجازی را با توصیه به بصیرت افزایی، امیدآفرینی، تنبلی نکردن، ایستادگی، حق‌گرایی و صبر از اولویت‌های اصلی برای ایجاد «فضای مجازی تمدن ساز» می‌دانند. 

نویسنده : مصطفی هدایی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مقابله با ویروس‌های فضای مجازی با هفت فرمان بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.