مشعل المپیک با مهار کرونا در ژاپن روشن میشود
|نفيسه امامی|
شبح سایه شیوع ویروس کرونا باعث شد کمیته ملی المپیک ژاپن که وظیفه برگزاری این مسابقات را به عهده دارد، آماده اتخاذ هر تصمیمی درباره لغو یا تأخیر در برگزاری آن باشد، تا جایی که یکی از مقامات این کمیته اظهار کرده بود در صورتی که وضعیت بیماری کرونا ادامه پیدا کند، لغو شدن مسابقات المپیک نسبت به تعویق افتادن یا تأخیر در محل برگزاری در اولویت خواهد بود، اما فرماندار شهر توکیو بعد از رایزنی های انجام گرفته با رد احتمال عدم برگزاری المپیک اظهار کرد: این ویروس می تواند در برگزاری المپیک تأثیرگذار باشد اما به طور قطع المپیک توکیو برگزار خواهد شد.
آنچه که در برگزاری مسابقات بزرگی مانند المپیک یا جام جهانی فوتبال در کشور ها نباید از نظر دور بماند، ابعاد غیر ورزشی آنهاست. کشورهای میزبان در برگزاری چنین تورنمنت هایی اقدامات گسترده ساختاری و کلان برای برگزاری مسابقاتی در این سطح از سالها قبل انجام می دهند و در قبال هزینه های انجام شده، توقع درآمدزایی از برگزاری این مسابقات را دارند.
ژاپن هم به عنوان میزبان المپیک ۲۰۲۰ توکیو با توجه به برنامه ریزی ها و اقدامات گستردهای که در جهت میزبانی انجام داده است، نمی تواند برگزاری آن را لغو یا به زمان دیگری موکول کند. تأخیر در انجام بازی ها یا لغو آنها هم در نظم برگزاری المپیک که به صورت دوره ای برگزار می شود تأثیر می گذارد و هم تبعات منفی اقتصادی برای این کشور به همراه می آورد.
کیومرث هاشمی رئیس سابق کمیته ملی المپیک در گفتوگو با« رسالت» به برگزاری المپیک توکیو اشاره کرد و گفت: المپیکها در همه دورههای قبلی به غیر از زمان وقوع جنگ جهانی برگزار شدند و هیچ اتفاقی نتوانسته جلوی برگزاری آن را بگیرد. شیوع ویروس کرونا هم در دنیا و ژاپن بهاحتمال خیلی زیاد نمیتواند جلوی برگزاری المپیک را بگیرد. توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک و مقامات ژاپنی هم بهتازگی اعلام کردند المپیک توکیو برگزار خواهد شد.
هاشمی تبعات ورزشی و غیرورزشی برگزار نشدن المپیک را برشمرد و افزود: کشورهای برگزارکننده المپیک برنامهریزی و سیاستگذاریهای زیادی را برای هر چه بهتر برگزار شدن آن انجام میدهند که عدم برگزاری آن نهتنها عواقب ورزشی به دنبال دارد بلکه از لحاظ اقتصادی آسیبهای زیادی به اسپانسرها و کشورهای برگزارکننده میزند، زیرا برگزاری المپیک صرفاجنبه ورزشی ندارد بلکه درآمدزایی که کشورها از برگزاری چنین تورنمنتهایی کسب میکنند بسیار بالاست و حتی تأخیر در زمان برگزاری چنین رویدادهایی میتواند کشورها را با مشکل زیادی روبهرو کند.
هاشمی اضافه کرد: ویروس کرونا ضررهای جدی به بخش درآمد زایی ورزشی وارد کرده است بهعنوان مثال شرکت آدیداس در چین ۱/۱ میلیارد دلار متضرر شد و این تنها شامل یک شرکت آدیداس میشود، لذا با این اوصاف کشور ژاپن قاطعانه در پی برگزاری المپیک ۲۰۲۰ است مگر اینکه وضعیت کشور میزبان بحرانی گردد، اما از شواهد و قرائن برمی آید که کنترل خوبی در مهار ویروس کرونا در ژاپن صورت گرفته است.
هاشمی در ادامه گفت: برگزاری با تأخیر المپیک هم تبعات منفی اقتصادی به همراه دارد، زیرا این مسابقات بهصورت دورهای و منظم برگزار میشوند و تأخیر در زمان تعیین شده میتواند این زنجیره را به هم بزند. المپیک مسابقات تکرشتهای نیست بلکه ۲۸ رشته ورزشی در آن حاضر میشود که بلافاصله بعد از دو هفته از پایان این مسابقات، بازیهای پارالمپیک در همان مکان برپا میشوند، بنابراین کشور میزبان و کمیته بینالمللی المپیک اصرار بر زمان تعیین شده برای برگزاری بازیها دارند.
وی اظهار کرد: ژاپن جزء کشورهایی است که برنامهریزی دقیقی برای اجرای فعالیتهای خود دارد و از معدود کشورها در ارزشگذاری برای ساعت و دقایق خود بهحساب میآید. با این اوصاف این کشور با نظم مثالزدنی خود و در نظر گرفتن بحران کرونا ویروس، مسابقات المپیک را برگزار خواهد کرد.
هاشمی تأثیرگذاری کرونا بر ورزش در دنیا غیرقابل کتمان قلمداد کرد و افزود: آنچه که مسلم است شیوع ویروس کرونا تأثیرات منفی زیادی در ورزش دنیا به جا گذاشته درحالیکه در هیچ دورهای در دنیا ورزش به دلیل شیوع بیماری تا به این اندازه آسیب ندیده بود.
رئیس سابق کمیته ملی المپیک، شیوع این بیماری را بر کیفیت آمادهسازی ورزشکاران تأثیرگذار دانست و گفت: متأسفانه این بحران ورزشکاران را از نظر فنی نیز دچار مشکل میکند، زیرا در فرصت چندماهه به آغاز بازیهای المپیک، ورزشکاران باید با تمرینات فشرده مراحل آمادهسازی خود را پشت سر بگذارند درحالیکه در کشور ما همه اردوها و تمرینات تعطیل شده و ورزشکاران در اختیار کادر فنی نیستند تا مراحل آمادهسازی خود را به بهترین شکل پشتسر بگذارند. در نتیجه میتوان احتمال داد کیفیت فنی مسابقات این دوره المپیک نیز تحت تأثیر این بیماری قرار بگیرد.
رئیس اسبق مرکز توسعه ورزشهای همگانی کشور درباره بلاتکلیفی در سهمیههای باقیمانده در سایر رشتههای ورزشی المپیکی گفت: تعدادی از سهمیههای المپیک ۲۰۲۰ در بعضی از رشتهها بلاتکلیف باقیمانده است و کمیته بینالمللی المپیک باید تدابیر لازم را برای آنها اتخاذ کند، زیرا کمتر از ۵ ماه به آغاز برگزاری این تورنمنت باقیمانده و هنوز وضعیت سهمیههای باقیمانده برای توزیع در کشورها مشخص نشده است.
المپیک ۲۰۲۰ , المپیک توکیو , کرونا , نفیسه امامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.