مرهم یارانه‌ای - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 20496
  پرینتخانه » اجتماعی, اقتصادی تاریخ انتشار : 03 اردیبهشت 1399 - 8:25 |
بررسی مزایا و معایب اختصاص یارانه در زمان شیوع کرونا؛

مرهم یارانه‌ای

دولت با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور و تعطیلی کسب‌وکارها اقدام به اختصاص کمک مالی به اقشار کم درآمد جامعه کرده است. بر این اساس این طرح دولت با شناسایی افراد آسیب‌پذیر جامعه بین 200 تا 600 هزار تومان به‌حساب این افراد واریز خواهد کرد.
مرهم یارانه‌ای

‌|سارا عسگری‌| 
دولت با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور و تعطیلی کسب‌وکارها اقدام به اختصاص کمک مالی به اقشار کم درآمد جامعه کرده است. بر این اساس این طرح دولت با شناسایی افراد آسیب‌پذیر جامعه بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به‌حساب این افراد واریز خواهد کرد. به گفته  رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور اولین مرحله از این یارانه کرونایی به‌حساب سه میلیون نفر از سرپرستان خانوار در واپسین روزهای سال گذشته واریز گردیده و قرار است در دو مرحله دیگر در ماه‌های بهار سال جاری نیز پرداخت شود. اما این کمک مالی دولت را مانند طرح یارانه معیشتی که بعد از افزایش قیمت بنزین مطرح کر بازهم با مشکلاتی روبه‌رو کرده است. مشکلاتی که از نداشتن بانک اطلاعاتی صحیح برای شناسایی درست افراد آسیب‌پذیر جامعه نشأت می‌گیرد. در این دوره نیز خبرها حاکی از این است که یارانه کرونایی به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تعلق نگرفته است. مشکل دیگر این خواهد بود که آیا این طرح نیز نیمه‌کاره  رها خواهد شد یا ادامه‌دار خواهد بود؟ مشکل بعدی این است که با توجه به کسری بودجه‌ای که  دولت با آن روبه‌رو است منابع مالی برای انجام این طرح چگونه تأمین خواهد شد؟ 
 «رسالت» در این باره با علی‌اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عزت‌الله اکبری تالار پشتی، نماینده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم به گفت‌وگو پرداخت.
کمک مالی دولت به افراد کم‌درآمد جامعه امری ضروری است
علی‌اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به  تخصیص کمک مالی دولت به اقشار آسیب‌پذیر در دوران شیوع ویروس کرونا و با توجه به کسری بودجه دولتی بیان کرد: «کمک مالی دولت به افراد کم‌درآمد جامعه امری ضروری است. دولت می‌تواند برای تأمین مالی چنین طرحی از صرفه‌جویی در هزینه‌ها غیرضروری استفاده کند. بخشی از این کمک مالی دولت نقدی بوده و از محل اعتبارات بودجه دولتی تأمین خواهد شد.»وی افزود: «همچنین دولت غیر از کمک مالی، تسهیلاتی برای اقشار جامعه که پس از ورود این بیماری به کشور کسب‌وکار آن‌ها آسیب‌دیده در نظر گرفته است مانند دادن وام‌های کم‌بهره که نیازی به بودجه دولتی ندارد و سیستم بانکی کشور آن را پشتیبانی خواهد کرد.»کریمی تصریح کرد: «یکی از مشکلات اساسی در اختصاص این نوع کمک‌های مالی عدم وجود بانک اطلاعاتی دقیق است که شناسایی افراد آسیب‌پذیر را با مشکل مواجه کرده و دولت درگذشته نیز مانند زمان پرداخت یارانه‌های نقدی و یارانه معیشتی با چنین مشکلی روبه‌رو بود و این ضعف اطلاعاتی دلیلی شد بر عدم دریافت برخی از افراد کم‌درآمد جامعه و نارضایتی و تضییع حقوق افراد جامعه را به دنبال داشت.»
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به سؤالی که مجلس در این مدت بحرانی چه کمک‌هایی به دولت کرده است، توضیح داد: «اقداماتی که تاکنون دولت در زمان شیوع بیماری کرونا انجام داده نیازی به تصویب قانون جدید نداشته  و دولت در چارچوب قوانین موجود تصمیم گرفته است. اما مجلس آمادگی کامل دارد که در صورت نیاز به کمک دولت برود و قوانینی برای تسهیل در امر خدمات‌رسانی به مردم تصویب کند.» 
تخصیص کمک مالی در دوران بیماری کرونا یک راه‌حل موقتی است
عزت‌الله اکبری تالارپشتی،نماینده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به مزایا و معایب طرح اختصاصی کمک مالی به اقشار آسیب‌دیده در دوران شیوع کروناویروس بیان کرد: «این تصمیم دولت موقت و سنتی است و شامل تمام آثار منفی بیماری کرونا نمی‌شود. مشکل دولت نداشتن آمار دقیق و بانک اطلاعاتی صحیح برای برنامه‌ریزی در زمان‌های مهم و بحرانی کشوراست.»
وی افزود: « همچنین اگر طرح دولت الکترونیک به‌طور کامل اجرا می‌شد، در چنین موقعیت‌هایی مسئولان بسیار سهل‌تر و روان‌تر قادر به تصمیم‌گیری بودند. برخوردهای انفعالی و دیرهنگام با حوادث  باعث افزایش هزینه‌ها و آسیب به مردم می‌شود. در ارکان دولت فعلی اراده جدی برای استقرار دولت الکترونیک وجود ندارد.»  اکبری تالار پشتی تصریح کرد: «همچنین بعد از شناسایی این افراد بهتراست به‌جای پرداخت یارانه نقدی از آن‌ها هزینه مصرفی حامل‌های انرژی اخذ نشود و مابقی بودجه اختصاصی به یارانه صرف تولید و اشتغال شود. دولت فعلی نیز با پیروی از اقدامات دولت قبل این کار اشتباه را ادامه می‌دهد. کمک‌های دولتی باید اساسی و درازمدت باشد نه غیر کارشناسی و موقت. » نماینده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم  در پایان تأکید کرد: « مشکل دیگر این طرح  نداشتن بانک اطلاعاتی صحیح و مشخص از افراد آسیب‌پذیر جامعه است. اگر چنین منابع مالی به‌جای یارانه نقدی در رونق دادن به تولید داخلی به کار گرفته شود،بنیه اقتصادی کشور را مستحکم می‌کند.یارانه دادن وظیفه همه دولت‌ها است اما نحوی پرداخت یارانه و کمک به اقشار آسیب‌پذیر بسیار مهم است.»

نویسنده : سارا عسگري‌‌ |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مرهم یارانه‌ای بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.