مردم در انتظار رونمایی از چهرهها
سعید نوروزی
انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در پیش است و امسال همانقدر که چندوچون رقابت مهم است نتیجه انتخابات نیز حائز اهمیت است. اما در کنار آن یک نکته مهمی وجود دارد و آنهم اینکه اگرچه روزبهروز بر تعداد نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری افزوده میشود و برخی نیز از احتمال ورود خود خبر میدهند اما تا امروز به جز دو سه مورد، هیچکدام از افراد رسما ورود خود را اعلام نکردهاند. این مسئله نهتنها با بیتوجهی جریانهای سیاسی روبهرو شده، بلکه این جریانات نیز حاضر نیستند گزینه موردنظر خود را اعلام کنند! وضعیتی که در انتخاباتهای گذشته کمتر چنین رویکردی مشاهده شده است. این رویکرد عجیب اما در گام اول باعث سردی مردم نسبت به انتخابات میشود. زیرا درحالیکه حدود ۲ ماه تا انتخابات باقیمانده، اما مردم نمیدانند برنامه جناحها و کاندیداهای احتمالی چیست و هنوز یک نامزد قطعی موردتوجه وجود ندارد. و درنتیجه فضای رسانهای و سیاسی کشور، به جز در موارد حاشیهای و اخبارهای غیررسمی، به این انتخابات سرد و بیتوجه است.
حال سؤال اینجاست که چرا این رویکرد اتخاذ شده است؟! در وهله اول بهنظر میرسد این رفتار برای جلوگیری از انتقادات نسبت به عملکرد گذشته از سوی مردم میباشد. یعنی آن کاندیدا در نظر میگیرد که اگر زودتر خود را معرفی کند، جامعه وقت دارد تا با جستوجو پیرامون او بهتر وی را بشناسند و این فرصت مهیا است که خارج از جاروجنجالهای انتخاباتی درباره او مطالعه شود. همچنین در وهله دوم، بهنظر میرسد این رفتار جهت جلوگیری از حمله جناحها و زدوبندهای سیاسی غیراخلاقی است.
این مسئله البته قابلانکار نیست که تخریبهای سیاسی همیشه وجود داشته و حتی بعضا با واژههایی دروغین منجر به کسب رأی و انتخاب یک کاندیدا شده است! بههرحال این نیز آفتی است که برخی جریانهای سیاسی، تخریب را بر اخلاق ترجیح میدهند.
اما با در نظر گرفتن هردوی این موارد، باید گفت که این نگاهها اشتباه است. امروز مطلوبِ نقشآفرینی مؤثر و کسب پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، آن است که نامزدها و احزاب هرچه زودتر با اعلام حضور ، برنامهها و نظرات خود را برای مردم بیان کنند و بیشتر با مردم حرف بزنند! مطمئنا این نگاه به نفع کاندیداها بوده و در کنار اینکه بهترین فرصت برای شناختن خود به مردم و اشراف یافتن آنان بر افراد میشود، باعث شده تا انتخابات ۱۴۰۰ نیز شکل و شمایل جدیتر به خود بگیرد و درنتیجه سردی جامعه نسبت به آنهم از بین برود.از یکسو انتظار میرود جناحها هرچه زودتر رویکرد خود را برای مردم اعلام کنند؛ چراکه لازمه برگزاری انتخابات پرشور که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید کردهاند، ایجاد زمینه برای حضور سلیقههای مختلف در این رویداد سیاسی است. ازاینرو همه گروههای سیاسی که قانون اساسی را قبول داشته و حتی شورای نگهبان را بر مقاصد خود مقدم میدارند، باید در انتخابات حضور داشته و برای مشارکت عمومی تلاش کنند.
در سوی دیگر افرادی که خود را لایق صندلی ریاست جمهوری میدانند، باید هرچه سریعتر رسما ورود خود را اعلام کرده تا برنامههای خود را برای آینده کشور و اداره دولت بیان داشته و بهصورت متعدد با مردم گفتوگو کنند. این رویه نهتنها باعث شکلگیری یک رقابت سالم انتخاباتی میشود،بلکه مصالح ملت نیز در آن وجود داشته و باعث اعتماد بیشتر جامعه نسبت به نامزدها شده و دیگر خبری از کاندیداهای دقیقه نودی وجود نخواهد داشت.عرصه انتخابات، عرصه انتخاب مردم است و همه میدانیم که مشارکت بیشتر در انتخابات چه تأثیر بسزایی در مسیر پیشرفت کشور دارد و این در صورتی است که یک رقابت قوی در انتخابات شکل بگیرد. و لازمه آن این است که چهرهها به میدان بیایند. مطمئنا تنها با شناخت بهتر نامزدهای انتخاباتی است که مردم میتوانند آگاهانه فردی را انتخاب کرده و آینده کشور را به او بسپارند.
انتخابات 1400 , سعید نوروزی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.